Αναζήτηση:  
 
 
  ΚΟΙΝΩΝΙΑ    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 292     Σελίδα 1/15   Επόμενα »
 
   
     
 
 
Τρομοκράτηση διεμφυλικών στη Θεσσαλονίκη και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος συνηγόρου υπεράσπισης
Ημ/νια: 06/06/2013
Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τις αθρόες προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη διεμφυλικών προσώπων σε καθημερινή βάση, χωρίς αιτιολόγηση και με στόχο την τρομοκράτησή τους ενόψει της εκδήλωσης «Παρέλαση Υπερηφάνειας». Αποκορύφωση αυτής της εκφοβιστικής τακτικής από την ΕΛΑΣ υπήρξε η παράνομη κράτηση και της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα η οποία είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να συναντήσει την κρατούμενη εντολέα της.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
ALARM: Το «μυρμήγκι» καλεί για ενισχύσεις...
Ημ/νια: 21/05/2013
Το «μυρμήγκι» ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κυψέλη στα μέσα του προηγούμενου Νοέμβρη. Βήμα-βήμα η αλληλεγγύη μας έβρισκε ανταπόκριση και στέριωνε. Γλέντια, συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις, προβολές ο καιρός πέρασε και ο κόσμος που μας γνώρισε αυξήθηκε. Η δράση μας το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκε και στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες και ήδη έχουμε διοργανώσει δύο πολυ επιτυχημένες ανοιχτές διαθέσεις προϊόντων στην πλατεία Κυψέλης.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
«Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε;»: μια αφίσα για το θάνατο μιας εργάτριας στην pizza fan
Ημ/νια: 21/05/2013
Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην Πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα, ημέρα Δευτέρα 14 Γενάρη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν πως η κοπέλα πέθανε από καρδιά. Το θέμα κουκουλώθηκε.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Κύκλος σεμιναρίων «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ»
Ημ/νια: 17/05/2013
Ο κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου,) «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ» συνεχίζεται την Κυριακή 19.05, 6μμ, με την συνεδρία: «Ο Φουκώ, η πολιτική και η βιοπολιτική». Εισηγητές: Παναγιώτης Σωτήρης, Διδάσκων Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Εξουσία, πειθαρχία, αλήθεια: ξαναγυρίζοντας στον Φουκώ», Τάσος Μπέτζελος, Μεταφραστής, «Βιοπολιτική και καπιταλισμός, Φουκώ και Μαρξ».
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας
Ημ/νια: 24/01/2013
Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Αθήνας λειτουργεί στην οδό Κάνιγγος 33 και Στουρνάρη, στον 1ο όροφο.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Οι γονείς οργανώθηκαν
Ημ/νια: 10/01/2013
Ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος παιδικός σταθμός λειτουργεί στο Χαλάνδρι
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Το "νέφος του Μνημονίου" είναι εδώ
Ημ/νια: 19/12/2012
Το θέμα της αιθαλομίχλης αρχίζει και απασχολεί και τα ξένα πρακτορεία, καθώς σύμφωνα και με τους γιατρούς παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των κατοίκων της πρωτεύουσας.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Πρωτόγνωρη φτώχεια στην Ευρώπη - Στα 20 εκατ. οι άνεργοι στην Ευρωζώνη εντός του ΄13
Ημ/νια: 04/01/2013
Διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής λαμβάνει το φαινόμενο της φτώχειας στην Ευρώπη της λιτότητας
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Άνοιξε ο Πολυχώρος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού της Ανοιχτής Πόλης
Ημ/νια: 21/12/2012
Μέγαρο Ερμής - Πανεπιστημίου 56, Εμμ. Μπενάκη 9 και Γαμβέτα 1, είσοδος στον 1ο όροφο.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Δραματική επιδείνωση στο βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων
Ημ/νια: 14/12/2012
Ραγδαία επιδεινώνεται το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ελέω οικονομικής κρίσης και Μνημονίων, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε. των «27» και να συγκλίνει με αυτό των χωρών της τρίτης ταχύτητας της Ευρώπης, δηλαδή των χωρών της Βαλτικής και του πρώην Ανατολικού μπλοκ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ με τη συν-Ύπαρξη
Ημ/νια: 08/12/2012
Από τις 8/12 θα ξεκινήσει το Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Συν-Ύπαρξης. Εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία για χριστουγεννιάτικα δωράκια, κατασκευασμένα όλα με το μεράκι της Δημιουργικής Ομάδας του Δικτύου μας, σε πολύ καλές τιμές!
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η Λέσχη Αναιρέσεις – Τάσος Κοζανιτάς ξεκίνησε τη λειτουργία της!
Ημ/νια: 26/11/2012
Το νεοκλασικό στην οδό Ιπποκράτους 175 (με Λασκάρεως), άνοιξε με μεγάλη επιτυχία τις πόρτες του
» Aναλυτικά
 
     
 
 
«Μαζί …να τα φάμε» - Ανοικτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου
Ημ/νια: 25/11/2012
Την πρωτοβουλία για διάθεση φτηνών τροφίμων με παράκαμψη των μεσαζόντων παίρνουν πολίτες και στο Χαλάνδρι, συγκροτώντας την Ανοικτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου, «Μαζί …να τα φάμε».
» Aναλυτικά
 
     
 
 
AIDS: Ραγδαία αύξηση των νέων λοιμώξεων τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα
Ημ/νια: 22/11/2012
Σε μια χώρα που προσμετρά 13.000 ασθενείς με AIDS εκ των οποίων οι 6.200 πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια και βρίσκονται υπό θεραπευτική αγωγή, το γεγονός των αυξημένων νέων κρουσμάτων κάθε χρόνο, τα τελευταία δύο έτη, είναι τουλάχιστον ένα τραγικό γεγονός. Και δυστυχώς η δύσκολη περίοδος που περνά η χώρα δε βοηθά την κατάσταση.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Φτωχοί και άστεγοι αναζητούν καταφύγιο στα νοσοκομεία
Ημ/νια: 20/11/2012
Η εφημερία του «Ερυθρού» έχει καταλαγιάσει. Ο κόσμος στα «Επείγοντα» λίγος... Σ΄ έναν απομακρυσμένο θάλαμο -στο βάθος του διαδρόμου- ένας άνθρωπος κοιμάται μόνος. Δεν πρόκειται για ασθενή. Είναι ένας φτωχός Αθηναίος, ο οποίος ζήτησε καταφύγιο στο νοσοκομείο.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Καλωσήλθατε στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Πάτρας!
Ημ/νια: 14/11/2012
Το Κοινωνικό Ιατρείο είναι μια πράξη αντίστασης μέσα στο συνεχιζόμενο αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια. Οι φορείς που συμμετέχουν, οι εθελοντές του, έδιναν, δίνουν και θα δίνουν αγώνα ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που μας φέρει στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κρίσης, που έχει κάνει την υγεία εμπόρευμα, που έχει διαλύσει το δωρεάν σύστημα περίθαλψης.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Φάκελος Φτώχεια (έρευνα από την Αυγή της Κυριακής)
Ημ/νια: 12/11/2012
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια στην Ελλάδα χτυπούν SOS για ολόκληρη την κοινωνία, που δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές σοκ. Πάνω από 2.341.000 συνάνθρωποί μας, δηλαδή το 21,4% του πληθυσμού, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας σύμφωνα με τα εισοδηματικά στοιχεία του 2010.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ανοικτή Βιβλιοθήκη Openbook
Ημ/νια: 12/11/2012
Όλα τα βιβλία που περιέχονται στον κατάλογο της Ανοικτής Βιβλιοθήκης διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο Διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή τους εκδοτικούς οίκους. Τα έργα της ενότητας "Κλασική Λογοτεχνία" είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων
» Aναλυτικά
 
     
 
 
3η ανταπόκριση από Φλωρεντία: η συνάντηση για το νερό
Ημ/νια: 10/11/2012
Στο πλαίσιο του θεματικού άξονα για τα κοινά αγαθά, στο Φλωρεντία 10+10, έγινε χθες συζήτηση ειδικά για το νερό, τη διαχείρισή του, τις ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών που το διαχειρίζονται κ.λπ. Ακολουθεί μια μικρή ανταπόκριση.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Νύχτες τρόμου και ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα
Ημ/νια: 06/11/2012
Πώς είναι δυνατόν να είναι σε τέτοια επίπεδα η εγκληματικότητα στην περιοχή ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πολύ έντονη; Θα συνεχιστεί το καθεστώς ατιμωρησίας των μελών της Χρυσής Αυγής; Γιατί η αστυνομία δεν προστάτευσε τους κατοίκους από την εγκληματική παρέμβαση μελών της Χρυσής Αυγής; Τι προτίθεται να κάνει για την παρουσία και συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα επεισόδια της ρατσιστικής βίας που για άλλη μια φορά διαδραματίστηκαν στην περιοχή;
» Aναλυτικά
 
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 1:24 pm  
  Αν ήμουν Πειραιώτης  
     
  Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 1:14 am  
  Για την εξουσία στην Ελλάδα το κύριο είναι να μην έρθουν οι κόκκινοι  
     
  Ενόψει των εκλογών της 25ης Μαϊου, και στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου, το alterthess.gr έθεσε σε υποψήφιους/ες eυρωβουλευτές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, την κρίση στην Ελλάδα και την άνοδο του φασισμού . Ο Χρήστος Λάσκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά
     
 
 
   
     
  24 Μαΐου 2014 - 3:22 pm  
  Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης  
     
  Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
 
     
  20 Μαΐου 2014 - 1:16 pm  
  Αλέξης Μπένος: Τα κινήματα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας  
     
  Η κριτική στην ψήφο ανάθεσης είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σύνθεση κινημάτων και έφτασε στη σημερινή δύναμή του με βάση την κινηματική του δράση και όχι την πειθώ μαυρογιαλούρικου τύπου «ψηφίστε μας και θα καθαρίσουμε εμείς για όλα σας τα προβλήματα».
 
     
 
   
 
   
 
   
 
  ΚΟΙΝΩΝΙΑ    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 292     Σελίδα 1/15   Επόμενα »
   
Footer
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr