Αναζήτηση:  
 
 
  ΙΔΕΕΣ    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 699     Σελίδα 1/35   Επόμενα »
 
   
     
 
 
Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης
Ημ/νια: 24/05/2014
Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Αλέξης Μπένος: Τα κινήματα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας
Ημ/νια: 20/05/2014
Η κριτική στην ψήφο ανάθεσης είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σύνθεση κινημάτων και έφτασε στη σημερινή δύναμή του με βάση την κινηματική του δράση και όχι την πειθώ μαυρογιαλούρικου τύπου «ψηφίστε μας και θα καθαρίσουμε εμείς για όλα σας τα προβλήματα».
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η Κεντροαριστερά και το βιοπολιτικό διοικητικό κράτος
Ημ/νια: 22/05/2014
Μια σοβαρή διάσταση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτέλεσε η αρκετά έως πολύ καλή επίδοση της Κεντροαριστεράς (Ελιά, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι κλπ) και ιδιαίτερα της Ελιάς στους μεγάλους δήμους (Καμίνης, Μπουτάρης), αλλά και σε πολλές από τις περιφέρειες (οι εκπρόσωποι της Κεντροαριστεράς μετέχουν στον δεύτερο γύρο σε 7 από τις 12 περιφέρειες έναντι 5 του ΣΥΡΙΖΑ)
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Υγεία και πνευματικά δικαιώματα
Ημ/νια: 21/05/2014
Η αδυναμία πρόσβασης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού σε αναγκαία φάρμακα είναι από τις πιο σημαντικές πτυχές της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Για το φαινόμενο των ανασφάλιστων καρκινοπαθών που αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ιδίοις πόροις, η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη, διότι υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα της πρόσβασης σε φθηνά φάρμακα ακόμα και εντός του μνημονιακού πλαισίου.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Θέαμα και αποχαύνωση
Ημ/νια: 16/05/2014
Το ότι το θέαμα συχνά διαπλέκεται με την πολιτική και η πολιτική με το θέαμα αποτελεί ρεαλιστική διαπίστωση. Η δε λειτουργία της δημοκρατίας επιτρέπει αυτή τη διαπλοκή ενώ πρέπει να ομολογήσουμε ότι συχνά το θέαμα προσφέρεται για την ανάδειξη και σημαντικών πολιτικών ζητημάτων. Σπάνια όμως, τα ζητήματα αυτά μπορούν να αρθρωθούν σε μια πολιτική κατεύθυνση γιατί γι αυτό χρειάζεται και κάτι παραπάνω.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Το κυνήγι μαγισσών στην αναπηρία και η κοινωνική φαντασιακότητα
Ημ/νια: 15/05/2014
Από την οπτική του κοινωνικού μοντέλου της αναπηρίας, θα επιχειρηθεί η σύνδεση της ατομικής με τη συλλογική εμπειρία, έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν τα επίπεδα αντίστασης, όπως αυτά διαδραματίζονται στην Ελλάδα της κρίσης. Το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας προτείνει την οντολογική διάκριση μεταξύ βλάβης (λειτουργικοί περιορισμοί του ανάπηρου σώματος) και αναπηρίας (μορφή κοινωνικής καταπίεσης).
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Μια μέρα στα σύνορα
Ημ/νια: 14/05/2014
Προχωρώντας προς τα σύνορα, το ανοιξιάτικο τοπίο σε ρουφά όπως το χώμα τη βροχή. Στα βόρεια του νομού Δράμας βρίσκεται το Κάτω Νευροκόπι, μια περιοχή γνωστή για τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και για την καλλιέργεια πατάτας, και γευστικότατων φασολιών θα πρόσθετα εγώ. Ωστόσο σκοπός αυτής της γραπτής παρέμβασης δεν είναι να αναδειχθεί η περιοχή ως ένας ελκυστικός προορισμός εναλλακτικού τουρισμού. Γράφεται για να αναδειχθούν οι τραγικές κοινωνικές συνέπειες της εγκατάλειψης της περιοχής από την κρατική αρωγή.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Οι πολίτες για την πόλη τους
Ημ/νια: 14/05/2014
Η αλλαγή της πόλης συνδέεται άρρηκτα με την αλλαγή του τρόπου ζωής, παραγωγής και κατανάλωσης των κατοίκων της. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκομμένη από τη συνολική στρατηγική μετάβασης σε μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινωνία.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Εμπρηστική Ακροδεξιά
Ημ/νια: 12/05/2014
Ο οργανωμένος εμπρησμός του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό καταδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι η σχηματική και σε πολλές περιπτώσεις ενορχηστρωμένα μεροληπτική προσέγγιση για την αλλαγή διακυβέρνησης στο Κίεβο αποκρύπτει το ουσιώδες: την ακροδεξιά ηγεμονία, μέσα από την οποία εδραιώθηκε η αποκαλούμενη «φιλοδυτική» μερίδα των ολιγαρχών στην Ουκρανία, καταπνίγοντας τις αντίρροπες τάσεις στην ωμή βία των παραστρατιωτικών.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Βιοπολιτική ή Οδηγός Φουκώ στο σήμερα
Ημ/νια: 11/05/2014
Με μια σημερινή ματιά στη συζήτηση θα μπορούσε να ειπωθεί ότι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, οι εκτοπισμοί πληθυσμών Ρομά, η ποινική μεταχείριση των τοξικοεξαρτημένων, ή ειδικότερα η υπόθεση της προεκλογικής διαπόμπευσης των φερόμενων ως οροθετικών γυναικών αλλά και οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας ή η κακομεταχείριση οροθετικών κρατουμένων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αποτελούν όψεις της εσωτερικευμένης «πειθαρχικότητας» στις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Αισιοδοξία του Μάη
Ημ/νια: 09/05/2014
Είναι κρίσιμο να καλλιεργηθεί μια κουλτούρα που θα αντιμετωπίζει δικαιότερα όλους όσοι κατοικούν και κινούνται στην πόλη. Και είναι κρίσιμο τώρα, περισσότερο από πότε, καθώς στη σημερινή συγκυρία οι εφαρμοζόμενες πολιτικές επενδύουν δυστυχώς στη διάλυση των κοινωνικών σχέσεων, αλλά και στη μισαλλοδοξία και στον ανοθρολογισμό όπως αυτός εκφράζεται τον τελευταίο καιρό στο δημόσιο λόγο.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Δημοκρατία Vs Lobbying
Ημ/νια: 08/05/2014
Το σκηνικό στήνεται σωστά από την αρχή διότι χρήματα βάζουν, χρήματα ζητάνε, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη: Συνήθως, διοργανώνεται μία ενημερωτική συνάντηση ή μια συνέντευξη τύπου προκειμένου να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα της εταιρείας....
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Το «Ποτάμι» γυρίζει πίσω;
Ημ/νια: 06/05/2014
To «Ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη παρόλο που βδελύσσεται τους πολιτικούς προσδιορισμούς που του έχουν αποδοθεί, στην πραγματικότητα διεκδικεί επιρροή σε αυτόν τον ενδιάμεσο κοινωνικό χώρο με όρους κεντροαριστεράς. Και όχι μιας νέας κεντροαριστεράς αλλά μιας old time classic, εν Ελλάδι, κεντροαριστεράς.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η Ε.Ε.: ο χρήσιμος ηλίθιος;
Ημ/νια: 06/05/2014
Στα δυτικά τμήματα της ουκρανικής επικράτειας κυματίζουν εντελώς αυτονόητα, πλάι στα γαλαζο-κίτρινα εθνικά χρώματα, ερυθρόμαυρες σημαίες. Είναι οι σημαίες της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), η οποία ιδρύθηκε στη Βιέννη το 1929. Υπό τα συνθήματα «Ε.Ε.» και «πολιτικά δικαιώματα», πραγματοποιούνται εκεί όνειρα, περισσότερο από όσο θα προσδοκούσε ο Στέπαν Μπαντέρα (1909-1959)
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Το «καθεστώς» της γειτονιάς
Ημ/νια: 04/05/2014
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την πόλη που οργανώνεται γύρω από την αξία χρήσης και την αυτοδιαχείριση. Να μάθουμε από παραδείγματα αυτοδιαχείρισης και συμμετοχής, όχι με όρους αισθητικού πειραματισμού μιας κατ’ επίφαση συμμετοχής από ειδικούς, εκτός κοινωνίας (reactivate Athens). Μέσα από τα συμφραζόμενα του δημόσιου ελέγχου και του δημοκρατικού πολεοδομικού σχεδιασμού, με όρους παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης με στόχο την αναδιανομή της συσσωρευμένης υπεραξίας της πόλης.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Χρέος και ορθολογικότητα
Ημ/νια: 04/05/2014
Πολλές φορές έχει φανεί ότι η διαχείριση της κρίσης από τις κυρίαρχες δυνάμεις έρχεται να επερωτήσει τα θεμέλια του φιλελευθερισμού. Νεοφιλελεύθερος αυταρχισμός και καταστολή δε συνιστούν απλά μέσα για την κάμψη των κοινωνικών αντιστάσεων αλλά εργαλεία εμπέδωσης της νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης. Για τον Maurizio Lazzarato, η σύμπτωση του νεοφιλελευθερισμού με την ακροδεξιά στο σημείο αυτό είναι παραπάνω από προφανής.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Οι αιτίες της κρίσης και η πρόταση της Αριστεράς
Ημ/νια: 03/05/2014
Η συζήτηση που έχει εδώ και καιρό ανοίξει στο δημόσιο διάλογο σχετικά με τα αίτια της οικονομικής κρίσης διακρίνεται από ορισμένα στερεοτυπικά μοτίβα. Δύο είναι τα πιο συνήθη: Το «παρασιτικό κράτος» και η γιγαντωμένη δημόσια διοίκηση από την μια, και από την άλλη η «λαϊκιστική» πολιτική, ιδίως των περιόδων του ΠΑΣΟΚ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Αποχαιρετώντας τον ευρωπαϊσμό και την Αριστερά του εθνικού κράτους
Ημ/νια: 02/05/2014
Ευρωπαϊστές και ευρωσκεπτικιστές θρήνησαν το ίδιο δυνατά για τη «Χώρα» και την απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας, δείχνοντας τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας. Όμως η μείωση της εθνικής οικονομικής κυριαρχίας υπήρξε από χρόνια συνειδητή επιλογή των αρχουσών τάξεων και των πολιτικών τους εκπροσώπων, κεντροαριστερών και κεντροδεξιών αδιακρίτως, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του περιορισμού της δημοκρατίας
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Die Heimat σημαίνει…
Ημ/νια: 01/05/2014
Η Ομάδα 33 παρουσιάζει κάθε Δευτέρα και Τρίτη, σε ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων, από τις 28 Απριλίου ως τις 20 Μαΐου 2014, την παράσταση Die Heimat, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Χέρμαν Σούντερμαν, σε σκηνοθεσία και διασκευή της Ευρώπης Θωμοπούλου, με τους Δέσποινα Μαλλή, Λύσανδρο Σπετσιέρη και Φαίδρα Χατζηκωσταντή.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Nymphomaniac Μέρος Β: Η «Εις Άδου Κάθοδος»
Ημ/νια: 28/04/2014
Η ηρωίδα του Τρίερ μοιάζει ως εάν να είναι η πιστή υποστασιοποίηση της ζωικής Εύας που εκμηδενίζεται για να δημιουργήσει, γεγονός το οποίο παραπέμπει αναγκαστικά στη δημιουργική διεργασία της διαστροφής
» Aναλυτικά
 
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 1:24 pm  
  Αν ήμουν Πειραιώτης  
     
  Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 1:14 am  
  Για την εξουσία στην Ελλάδα το κύριο είναι να μην έρθουν οι κόκκινοι  
     
  Ενόψει των εκλογών της 25ης Μαϊου, και στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου, το alterthess.gr έθεσε σε υποψήφιους/ες eυρωβουλευτές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, την κρίση στην Ελλάδα και την άνοδο του φασισμού . Ο Χρήστος Λάσκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά
     
 
 
   
     
  24 Μαΐου 2014 - 3:22 pm  
  Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης  
     
  Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
 
     
  20 Μαΐου 2014 - 1:16 pm  
  Αλέξης Μπένος: Τα κινήματα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας  
     
  Η κριτική στην ψήφο ανάθεσης είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σύνθεση κινημάτων και έφτασε στη σημερινή δύναμή του με βάση την κινηματική του δράση και όχι την πειθώ μαυρογιαλούρικου τύπου «ψηφίστε μας και θα καθαρίσουμε εμείς για όλα σας τα προβλήματα».
 
     
 
   
 
   
 
   
 
  ΙΔΕΕΣ    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 699     Σελίδα 1/35   Επόμενα »
   
Footer
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr