Αναζήτηση:  
 
 
  Οικολογία    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 24     Σελίδα 1/2   Επόμενα »
 
   
     
 
 
Αποχαρακτήρισαν 55 εκατομμύρια στρέμματα δάσους!
Ημ/νια: 08/05/2014
Με μια τροπολογία που ψήφισαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαφτίζουν κάπου 50 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων…βοσκοτόπια!
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Καταργείται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας
Ημ/νια: 28/03/2014
Διαλύεται η Τράπεζα διατήρησης της ελληνικής βιοποικιλότητας με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως καταγγέλλουν η Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών ΒΙΟΖΩ και ο Μη Κυβερνητικός οργανισμός περιβάλλοντος ΗΛΕΣΙΟΝ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η Μονσάντο και η μυστηριώδης απόσυρση μιας έρευνας
Ημ/νια: 10/12/2013
Η Μονσάντο, η κολοσσιαία εταιρεία παραγωγής γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να αναπτυχθεί ολοένα και περισσότερο, ασκώντας έλεγχο στην επιστημονική κοινότητα, ενώ εξαπλώνει παράλληλα τις καλλιέργειες της σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, παρά τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ε. Μέι: Η αστυνομία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα
Ημ/νια: 29/06/2013
Την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Σκουριές κατήγγειλε χθες η βουλευτής του καναδικού κοινοβουλίου, και επικεφαλής του κόμματος των Πράσινων του Καναδά Ελίζαμπεθ Μέι, η οποία την Τετάρτη πήρε μια "γεύση" για το καθεστώς που έχει εγκαταστήσει ο κ. Δένδιας σε χωριά της Χαλκιδικής.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Το νερό δεν είναι εμπόρευμα: Δημοψήφισμα για τη σωτηρία του - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Ημ/νια: 06/06/2013
Στη Θεσσαλονίκη αναπτύσσεται ένα ζωντανό κίνημα με στόχο την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, πρωτοβουλίες πολιτών, δημοτικές κινήσεις και κόμματα της αριστεράς συντονίζουν τις προσπάθειές τους με στόχο την προστασία του νερού ως θεμελιώδους κοινωνικού αγαθού που πρέπει να βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο. Ήδη το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει ταχθεί υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Για τα κοινωνικά κινήματα στις πόλεις της Νότιας Ευρώπης: τριήμερο εργαστήριο
Ημ/νια: 03/02/2013
Η συζήτηση για τις επιπτώσεις της κρίσης στον αστικό χώρο και τις απαντήσεις που επιχειρούν να δώσουν υποκείμενα προερχόμενα από διαφορετικά χωροκοινωνικά πλαίσια, που αντιμετωπίζουν όμως κοινά προβλήματα, αποτελεί βασικό ζητούμενο στη συγκυρία. Αυτό είναι και το θέμα του τριήμερου διεθνούς εργαστηρίου με τίτλο «Καθεστώτα κρίσης και αναδυόμενα κοινωνικά κινήματα στις πόλεις της Νότιας Ευρώπης», το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 7-9 Φεβρουαρίου, στο Πολυτεχνείο.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Μαρτυρία: “Αν θέλουν ας ξανανέβουν τώρα στο βουνό...”
Ημ/νια: 21/01/2013
Ποτέ στη ζωή μου δεν περίμενα ότι θα γνώριζα από πρώτο χέρι αυτό που ο κόσμος λέει αστυνομική βία... Εμείς, εδώ στη Χαλκιδική, είμαστε απλοί άνθρωποι. Μέχρι πρόσφατα ζούσαμε ήσυχα στον τόπο μας και δεν είχαμε εμπειρίες από διαδηλώσεις και ΜΑΤ. Ξαφνικά κάποιοι υψηλά ιστάμενοι αποφάσισαν να καταστρέψουν τον τόπο μας, “φυτεύοντας” μέσα στο όμορφο δάσος μας, στις Σκουριές, ένα ανοιχτό μεταλλείο χρυσού... Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή και εξ αρχής οι κυβερνώντες έφεραν τα ΜΑΤ για να μας τρομοκρατήσουν. Το “μακελειό” όμως που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο δεν το χωρά μέχρι και σήμερα ο νους μου.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Το νερό δεν πωλείται. Ακούστε το καλά!
Ημ/νια: 24/10/2012
Στην Βουλή συζητείται την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου η κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής (51%) του Δημοσίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΛΤΑ κλπ. Ουσιαστικά η συζήτηση που αφορά στην επικύρωση του εν λόγω νόμου από τη Βουλή σημαίνει τη δρομολόγηση της πώλησης των κοινωνικών αυτών επιχειρήσεων και αγαθών.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ξανά αστυνομική βία στη Χαλκιδική
Ημ/νια: 22/10/2012
Η αστυνομία έφτασε στο σημείο να κυνηγάει και να κτυπάει ανθρώπους που έφευγαν από τη διαδήλωση, να τους ρίχνει δακρυγόνα μέσα στα αυτοκίνητα, και να ανατρέπει αυτοκίνητο με επιβάτες, δημιουργώντας σκηνικό πολέμου. Δε δίστασαν ακόμη και να προπηλακίσουν και να χτυπήσουν τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κατερίνα Ιγγλέζη.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ερώτηση 39 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεταλλεία σε Χαλκιδική, Θράκη και Κιλκίς
Ημ/νια: 20/10/2012
Όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι όροι της σύμβασης συνιστούν κρατική ενίσχυση υπέρ της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ύψους 15.3 εκ. ευρώ, το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω απόφασης, ενεργώντας ουσιαστικά σαν εκπρόσωπος της εταιρείας.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Θεσσαλονίκη: ένταση και ξύλο για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας
Ημ/νια: 19/10/2012
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής κάνουν λόγο για πραξικοπηματική κατασκευή του ΣΜΑ Ευκαρπίας με τη συνδρομή και την κατοχή των ΜΑΤ παρά τα ψηφίσματα πολλών συλλόγων, ενώσεων και φορέων της περιοχής που αντιδρούν στο έργο. Κάνουν δε λόγο για “γιγαντιαία – φαραωνική κατασκευή” που αλλοιώνει το οικοσύστημα.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Το ΥΠΕΚΑ δίνει εντολή να κοπεί όλο το δάσος των Σκουριών!
Ημ/νια: 10/10/2012
Με επείγον σημερινό έγγραφο προς το Δασαρχείο Αρναίας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος δίνει εντολή στο Δασαρχείο να υπογράψει Πρωτόκολλο Εγκατάστασης και Υλοτόμησης με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, για την υλοτόμηση όλων των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στην απόφαση 7633/2012.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Έκδοση του ισλαμιστή κληρικού Αμπού Χάμζα από τη Βρετανία στις ΗΠΑ
Ημ/νια: 06/10/2012
1
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Διήμερο οδοιπορικό αντίστασης στην Πάρνηθα
Ημ/νια: 26/06/2012
Η αγάπη για το βουνό δεν έχει ημερομηνία λήξης και ο αγώνας για την προάσπιση της γης και της ελευθερίας δεν έχει τέλος
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Παραπέμπονται ως υπαίτιοι για εγκληματικές πράξεις οι εκπρόσωποι της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός
Ημ/νια: 26/04/2012
Με την απόφαση αυτή, η εταιρεία διατάσσεται από το Δικαστήριο να ξηλώσει τις μπάρες, να σηκώσει τα συρματοπλέγματα, να αφαιρέσει τις ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης και συναγερμού και να σταματήσει αμέσως την άσκηση ελέγχου στους διερχόμενους
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Πράσινο ταμείο: οι ελεύθεροι χώροι και το πράσινο πάνε περίπατο... στον κρατικό προϋπολογισμό!
Ημ/νια: 21/10/2011
Mόλις το 5% των διαθέσιμων πόρων του «πράσινου ταμείου» μπορεί να διατίθενται για τις λειτουργικές του δαπάνες και τους σκοπούς του και το υπόλοιπο 95% μπορεί να περιέρχεται στον κρατικό προϋπολογισμό
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Φεστιβάλ αντίστασης και δημιουργίας για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού
Ημ/νια: 21/05/2011
Έναρξη εκδηλώσεων την Κυριακή 22 Μαΐου
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Οι γνωστοί άγνωστοι της φυσικής καταστροφής
Ημ/νια: 01/03/2011
Νεκροί αργυροπελεκάνοι στη λίμνη Βιστωνίδα
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Εκχώρηση της συνολικής διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων σε ιδιώτες καταγγέλει η Ε.Π. της Π.Ο.Ε- Ο.Τ.Α
Ημ/νια: 12/01/2011
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτή την προγραμματική σύμβαση είναι οι σύγχρονοι «ΕΦΙΑΛΤΕΣ» του θεσμού και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθούν συνολικά
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Μέχρι που θ’ ανέβει ο υδράργυρος στον πλανήτη μας;
Ημ/νια: 10/01/2011
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, το λιώσιμο των πάγων και η υποχώρηση των παγετώνων, οι παρατεταμένες εποχές και η μετακίνηση των άγριων ζώων είναι σαφείς ενδείξεις ενός υπερθερμαινόμενου πλανήτη
» Aναλυτικά
 
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 1:24 pm  
  Αν ήμουν Πειραιώτης  
     
  Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 1:14 am  
  Για την εξουσία στην Ελλάδα το κύριο είναι να μην έρθουν οι κόκκινοι  
     
  Ενόψει των εκλογών της 25ης Μαϊου, και στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου, το alterthess.gr έθεσε σε υποψήφιους/ες eυρωβουλευτές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, την κρίση στην Ελλάδα και την άνοδο του φασισμού . Ο Χρήστος Λάσκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά
     
 
 
   
     
  24 Μαΐου 2014 - 3:22 pm  
  Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης  
     
  Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
 
     
  20 Μαΐου 2014 - 1:16 pm  
  Αλέξης Μπένος: Τα κινήματα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας  
     
  Η κριτική στην ψήφο ανάθεσης είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σύνθεση κινημάτων και έφτασε στη σημερινή δύναμή του με βάση την κινηματική του δράση και όχι την πειθώ μαυρογιαλούρικου τύπου «ψηφίστε μας και θα καθαρίσουμε εμείς για όλα σας τα προβλήματα».
 
     
 
   
 
   
 
   
 
  Οικολογία    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 24     Σελίδα 1/2   Επόμενα »
   
Footer
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr