Αναζήτηση:  
 
 
  Οικονομία    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 75     Σελίδα 1/4   Επόμενα »
 
   
     
 
 
Spiegel: «Η απατηλή ευφορία της ευρωκρίσης»
Ημ/νια: 22/04/2014
«Η απατηλή ευφορία της ευρωκρίσης» είναι το μακροσκελές άρθρο γνώμης του Βόλφγκανγκ Μινχάου που φιλοξενεί η ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Στην Ελλάδα σπεύδουν διαρκώς περισσότεροι επενδυτές, όχι μόνο ριψοκίνδυνα Hedgefonds αλλά και συντηρητικοί επενδυτές που θεωρούν τους εαυτούς τους έξυπνους ».
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Πλεόνασμα με μείωση μισθών και συντάξεων καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ
Ημ/νια: 16/04/2014
Στα 24,3 δισ. διαμορφώθηκαν τα έσοδα της γενικής Κυβέρνησης το τέταρτο τρίμηνο του 2013, ενώ στα 25,4 δισ. ανήλθαν οι συνολικές δαπάνες. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βάσει των τριμηνιαίων μη χρηματοοικονομικών λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης, το πρωτογενές ισοζύγιο του τετάρτου τριμήνου του 2013 ήταν πλεονασματικό κατά 692 εκατομμύρια.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η προεκλογική παράσταση αρχίζει: «Βγαίνουμε στις αγορές» με πενταετές ομόλογο και υψηλό επιτόκιο
Ημ/νια: 09/04/2014
Με υψηλό επιτόκιο, κοντά στο 5% (αντί για το ισχύον 1,5%), θα βγει η Ελλάδα στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια. Αυξάνεται έτσι το το δημόσιο χρέος για να εξυπηρετηθεί η προεκλογική καμπάνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Για μια παράσταση «με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας
» Aναλυτικά
 
     
 
 
1,6 τρισ. ευρώ από το 2008 για τη διάσωση των τραπεζών
Ημ/νια: 30/01/2014
Την πλήρη απαγόρευση στις 30 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες να επενδύουν σε κερδοσκοπικά χρηματοπιστωτικά μέσα και σε βασικά εμπορεύματα (σιτάρι, ρύζι, ζάχαρη, καφές κ.λπ.) προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τον αναγκαστικό διαχωρισμό τους σε χωριστές οντότητες όταν ξεπερνούν ένα κρίσιμο μέγεθος σε δραστηριότητες υψηλού κινδύνου (σύνθετα, παράγωγα προϊόντα, τιτλοποιήσεις μετοχών κ.λπ.).
» Aναλυτικά
 
     
 
 
«Τους φορολογείτε άγρια, δεν έχουν πια να πληρώσουν»: ένα ακόμη χαστούκι στην κυβέρνηση από το γρ. Προϋπολογισμού της Βουλής
Ημ/νια: 29/01/2014
Η περαιτέρω φοροεπιβάρυνση «δεν συνεπάγεται περισσότερα φορολογικά έσοδα λόγω εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας και ενίσχυσης της φοροδιαφυγής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην τριμηνιαία έκθεσή του, απαριθμώντας τα δυσβάσταχτα φορτία που επωμίστηκαν οι φορολογούμενοι τα τρία τελευταία χρόνια. Επιπλέον, προσθέτει πως χωρίς «διεθνή ή ευρωπαϊκή ρύθμιση» το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Έλληνες εφοπλιστές: Ψίχουλα σε φόρους, δισεκατομμύρια σε επενδύσεις!
Ημ/νια: 02/01/2014
Εσπασαν όλα τα ρεκόρ στη διάρκεια του 2013 οι Ελληνες εφοπλιστές, επενδύοντας περισσότερα από 18,1 δισ. δολ. για αγορές ή ναυπηγήσεις πλοίων έναντι μόλις 12,5 δισ. δολ. στη διάρκεια του 2012. Την ίδια στιγμή αντιδρούν στη φορολογία και αλλάζουν σημαία στα πλοία τους!
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Ύφεση και το 2014 με έκρηξη του χρέους
Ημ/νια: 28/11/2013
Στην Αθήνα ήρθε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη του Οργανισμού για την Ελλάδα.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Νέα αποτυχία Σαμαρά - Μέτρα 3 δισ ζητάει η Τρόικα
Ημ/νια: 16/10/2013
Για πρόσθετα μέτρα ύψους τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων ευρώ πιέζει ξανά η Τρόικα για το 2014. Τα μέτρα θα παρθούν για να πληρωθεί το κενό των 2,5 δισ που οφείλεται στην υστέρηση στα προσδοκώμενα οφέλη από την αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και στην χαμηλή εισπραξιμότητα του νέου φόρου που θα αντικαταστήσει το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Μετατρέποντας τον εργαζόμενο σε «ωφελούμενο»
Ημ/νια: 22/07/2013
Το πείραμα του ωφελούμενου εργαζόμενου έχει διπλή απεύθυνση: αφενός προσφέρει 35.000 δωρεάν εργαζόμενους στις επιχειρήσεις χωρίς δυνατότητα εργασιακών διεκδικήσεων και, αφετέρου, διαπαιδαγωγεί ένα μεγάλο κομμάτι νέων εργαζόμενων στη λογική της επιδοματικής εργασίας με την οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Καταγγελία της βελγικής κυβέρνησης κατά του εργασιακού μεσαίωνα για 500.000 μετανάστες στην Γερμανία
Ημ/νια: 21/03/2013
Μήνυση κατά της Γερμανίας ανήγγειλε ότι θα καταθέσει στην Κομισιόν το Βέλγιο κατηγορώντας την για αθέμιτο ανταγωνισμό μέσω ενός εκτεταμένου κοινωνικού ντάμπινγκ (social dumping) που εφαρμόζει εδώ και χρόνια η ίδια.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Μειώσεις μισθών έως 30,4% έφεραν οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις
Ημ/νια: 13/03/2013
Μειώσεις μισθών έως 30,4% έφεραν οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις και έως 28,3% οι μερικής και εκ περιτροπής συμβάσεις το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Συνολικά 75.277 επιχειρήσεις συμφώνησαν, μέσω συμβάσεων ευέλικτων μορφών απασχόλησης, μειώσεις αποδοχών από 5,3% έως 30,4% για 355.397 εργαζομένους.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
«Εξετάζουν» την διατήρηση και φέτος του χαρατσιού στους λογαριασμούς της ΔΕΗ
Ημ/νια: 11/03/2013
Εξετάζονται τα πάντα έλεγαν χθες το βράδυ από το υπουργείο Οικονομικών για την πρόταση βόμβα της τρόικας να διατηρηθεί και φέτος το ενιαίο τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως θα το αντικαταστήσει από έναν ενιαίο και κλιμακωτό φόρο αφού πρώτα έχει προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση του εισπρακτικού μηχανισμού.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το φορολογικό
Ημ/νια: 05/03/2013
Tην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα εστιάζει στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου, την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και θα αποτελεί εργαλείο για την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Oι «27» συμφώνησαν για τον προϋπολογισμό λιτότητας
Ημ/νια: 09/02/2013
Συμφώνησαν μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ στον κοινοτικό προϋπολογισμό ύψους 960 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020. Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό εκτεταμένων περικοπών και λιτότητας στην ιστορία της ΕΕ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Έκθεση - εφιάλτης του ΔΝΤ: Νέα μέτρα, απολύσεις, διατήρηση των χαρατσιών και ξεπούλημα
Ημ/νια: 19/01/2013
Νέα επώδυνα μέτρα 4,6 δισ. ευρώ, “στοχευμένες” απολύσεις μέσα στο 2013 και συνοπτικές ιδιωτικοποιήσεις χωρίς προηγούμενη έγκριση της Βουλής, που ενδεχομένως να τις "τρέξουν" και ξένοι επίτροποι, προαναγγέλλει το ΔΝΤ, το οποίο, παρότι έως τώρα επιμένει σε προβλέψεις που αποδεικνύονται υπεραισιόδοξες, “βλέπει” ανεργία πάνω από το επίπεδο του 20% έως το... 2017! Μάλιστα, κάνει λόγο και για καινούργια χρηματοδοτικά προγράμματα με πρόσθετο “κούρεμα” 24% στο ελληνικό χρέος που κατέχει ο επίσημος τομέας, ώστε να καταστεί βιώσιμο, ενώ η χώρα δεν προβλέπεται να επιστρέψει στις αγορές πριν από το 2018.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Εκτινάχτηκαν στα 13,2 δισ. οι οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο
Ημ/νια: 17/01/2013
«Φέσια» ύψους 13,2 δισ. ευρώ άφησαν στην εφορία οι φορολογούμενοι το 2012, στοιχείο που καταδεικνύει την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν κάθε μήνα στις υπέρογκες φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Δεκέμβριο προστέθηκαν ακόμη 1,1 δισ. ευρώ στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων χρεών ανεβάζοντας το ποσό των «νέων» οφειλών που κατάστησαν ληξιπρόθεσμες το περασμένο έτος στο ποσό των 13,2 δισ. ευρώ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο-οδοστρωτήρας για την κύρωση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου
Ημ/νια: 15/01/2013
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για επικύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν το γ΄ μνημόνιο, ενώ, μεταξύ άλλων, απαλλάσσει τα ΔΣ των τραπεζών από κάθε ευθύνη για την ανταλλαγή ομολόγων και εκχωρεί κομμάτι του ΟΣΕ στους ιδιώτες. Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές. Διαρροές ψήφων από τη συγκυβέρνηση, στο άρθρο 35, που πέρασε με 151 ψήφους.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Δωράκι 4 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
Ημ/νια: 14/12/2012
Οι τράπεζες θα μπορούν να συμψηφίσουν τις ζημίες που υπέστησαν από το «κούρεμα» και την επαναγορά των ομολόγων του Δημοσίου με τον φόρο εισοδήματος μελλοντικών χρήσεων για τα επόμενα 30 έτη. Κάτι που σημαίνει ότι το όφελος για τους τραπεζίτες μπορεί να φθάσει, υπό προϋποθέσεις, τα 4 δισ. ευρώ.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
Αναζητούνται τα κεφάλαια για κάλυψη της επαναγοράς
Ημ/νια: 13/12/2012
Στις μέγιστες τιμές από το εύρος διακύμανσης που είχε προσδιορίσει ο ΟΔΔΗΧ ανήλθαν οι τιμές των ομολόγων, που προσέφεραν εγχώριοι και ξένοι πιστωτές, γεγονός το οποίο αύξησε το κόστος της επαναγοράς και απαιτούνται επιπλέον κεφάλαια ύψους 1,29 δισ. ευρώ, προκειμένου να προσεγγιστεί ο αρχικός στόχος της μείωσης του χρέους.
» Aναλυτικά
 
     
 
 
ΔΕΗ: Δεκτή η πληρωμή των λογαριασμών χωρίς το ειδικό τέλος
Ημ/νια: 05/12/2012
Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε χθες τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), για όσους καταναλωτές το επιθυμούν.
» Aναλυτικά
 
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 1:24 pm  
  Αν ήμουν Πειραιώτης  
     
  Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 1:14 am  
  Για την εξουσία στην Ελλάδα το κύριο είναι να μην έρθουν οι κόκκινοι  
     
  Ενόψει των εκλογών της 25ης Μαϊου, και στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου, το alterthess.gr έθεσε σε υποψήφιους/ες eυρωβουλευτές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, την κρίση στην Ελλάδα και την άνοδο του φασισμού . Ο Χρήστος Λάσκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά
     
 
 
   
     
  24 Μαΐου 2014 - 3:22 pm  
  Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης  
     
  Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
 
     
  20 Μαΐου 2014 - 1:16 pm  
  Αλέξης Μπένος: Τα κινήματα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας  
     
  Η κριτική στην ψήφο ανάθεσης είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σύνθεση κινημάτων και έφτασε στη σημερινή δύναμή του με βάση την κινηματική του δράση και όχι την πειθώ μαυρογιαλούρικου τύπου «ψηφίστε μας και θα καθαρίσουμε εμείς για όλα σας τα προβλήματα».
 
     
 
   
 
   
 
   
 
  Οικονομία    
Αναζήτηση:  
    Θέματα στο αρχείο: 75     Σελίδα 1/4   Επόμενα »
   
Footer
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr