Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο: «Η Frontex είναι στρατός του ΔΝΤ»
Σάββατο 18/12: πανελλαδική κινητοποίηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Φυλάκιο Έβρου και στην έδρα της Frontex στην Ορεστιάδα
 
Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, μαζί με την Clandestina και άλλες αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες από άλλες πόλεις, οργανώνουν σειρά κινητοποίησεων για τους πρόσφυγες και το άσυλο, με αφορμή την παρουσία της Frontex στονΈβρο.

Ακολουθεί το κείμενο-κάλεσμα στην παλελλαδική κινητοποίηση. Δείτε επίσης αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από οδοιπορικό στον Έβρο στο alterthess.gr Οδοιπορικό στον Έβρο της Frontex


Τι είναι η Frontex;


Η Frontex λειτουργεί από το 2005 ως ευρωπαϊκή συνοριακή αστυνομία με σκοπό, όπως ισχυρίζεται, «το συντονισμό της επιχειρησιακής συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ενίσχυση της ασφάλειας στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, για την ελευθερία και την ασφάλεια των πολιτών της Ευρώπης».
Στην πράξη, αποτελεί ένα ευρω-στρατό ενάντια στους πρόσφυγες που φτάνουν στα σύνορα των Ευρωπαϊκών χωρών, συμβάλλοντας, σε συνεργασία με τις εθνικές συνοριοφυλακές, στη σύλληψη, τη φυλάκιση και την απέλασή τους.

Ποιο ήταν μέχρι σήμερα το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής;

Απώτερος σκοπός της Ε.Ε. είναι η εξωτερίκευση των συνόρων. Σε μεγάλο βαθμό αυτό ήδη συμβαίνει: κατασκευή φυλακών στις όμορες χώρες (Λιβύη, Μαρόκο, Ουκρανία κ.α.), παροχή εξοπλισμού, τεχνογνωσίας και μεγάλων χρηματικών ποσών, διμερείς συμφωνίες επαναπροώθησης.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να εγκλωβίσει όσους πρόσφυγες καταφέρουν να διασχίσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα στις περιφερειακές χώρες: η Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ στερεί από τους πρόσφυγες το δικαιώμα να επιλέγουν αυτοί τη χώρα που θα καταφύγουν και τους αναγκάζει να ζητούν άσυλο στην πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που φτάνουν. Μετά τις συμφωνίες επαναπροώθησης που υπέγραψαν Ισπανία, Ιταλία και Μάλτα με βορειοαφρικανικές χώρες, κύρια είσοδος των προσφύγων στην Ε.Ε. είναι πλέον η Ελλάδα, η οποία μετατρέπεται έτσι σε τεράστια φυλακή για χιλιάδες πρόσφυγες που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες αλλά εγκλωβίζονται εδώ.

Ποια είναι η δράση της Frontex στα ελληνικά σύνορα;

H Frontex δρα εδώ και λίγα χρόνια στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, προσπαθώντας να καταστείλει τη μετανάστευση, υλοποιώντας στην πράξη αυτή την πολιτική. Επιτίθεται στις βάρκες των προσφύγων, στελεχώνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και καταγράφει όσους πρόσφυγες μπαίνουν στην Ελλάδα, ώστε αυτοί να μην μπορούν να  ζητήσουν μετά άσυλο σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα όμως, κανένα στρατός και κανένα σύνορο δεν μπορεί να σταματήσει τους πρόσφυγες που παλεύουν για να σώσουν το μέλλον τους, ή ακόμα και τη ζωή τους. 
Έτσι, το μόνο αποτέλεσμα ήταν οι πρόσφυγες να στραφούν από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο προς τον Έβρο.

Τi κάνουν οι πρόσφυγες που φτάνουν στον Έβρο;

Οι πρόσφυγες συνεχίζουν να έρχονται «παράνομα» στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει κανένας «νόμιμος» τρόπος να μεταναστεύσουν ή να φτάσουν στις χώρες που θέλουν να ζητήσουν άσυλο.
Μόλις μπαίνουν στη χώρα, παραδίνονται συνήθως στην Αστυνομία. Αν δεν απελαθούν ή δεν κλειστούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, παίρνουν μια γραπτή εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα σε 30 ημέρες και προσπαθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Όμως, απαγορεύεται να ταξιδέψουν έξω από τη χώρα με αυτό το χαρτί, ενώ δεν έχουν καμία ελπίδα να πάρουν άσυλο εδώ και δεν υπάρχει καμιά διαδικασία να νομιμοποιηθούν. Έτσι, παραμένουν εγκλωβισμένοι «χωρίς χαρτιά» και δικαιώματα σε μια αδιέξοδη κατάσταση.

Τι θα κάνει η Frontex στον  Έβρο;

Από το Νοέμβρη του 2010, μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η Frontex επεκτείνει τη δράση της και στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, με μια δύναμη 200 αστυνομικών, με ειδικά οχήματα, ελικόπτερα, θερμικές κάμερες κοκ. 
Εγκατέστησε το στρατηγείο της Ορεστιάδα και αυτοδιαφημίζεται στα ΜΜΕ για το έργο της, το οποίο εκφράζει την «αλληλεγγύη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, απέναντι στους πρόσφυγες. 

Τι σημαίνει στην πράξη η «αλληλεγγύη» της Ε.Ε.;

Στη πράξη, η Frontex διαχωρίζει τους πρόσφυγες σε αυτούς που είναι άμεσα απελάσιμοι και οι οποίοι δεν θα έχουν καν το δικαιώμα να καταθέσουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα ή άλλη χώρα. Οι πρόσφυγες αυτοί θα φυλακίζονται μέχρι να απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους ή τις ενδιάμεσες, όπως η Τουρκία (για να προσπαθήσουν μετά ξανά και ξανά να περάσουν τα σύνορα).
Οι υπόλοιποι, αυτοί δηλαδή που προέρχονται από κάποια εμπόλεμη χώρα όπως η Σομαλία ή το Αφγανιστάν (ακόμα και το Ιράκ θεωρείται πια «ασφαλές»), θα παίρνουν την ίδια γραπτή εντολή για εγκατάλειψη της χώρας σε 30 ημέρες. Αν το επιθυμούν, θα καταθέτουν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα, η οποία θα απαντά (σχεδόν πάντα αρνητικά) μέσα σε 30 ημέρες. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα έχουν το δικαιώμα να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη χώρα προορισμού τους, αφού θα έχουν καταγραφεί και από την Frontex, και θα εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, ή θα προβιβάζονται και αυτοί στην κατηγορία των απελάσιμων.
Επιπλέον, πρόσφυγες καταγγέλουν ότι οι αξιωματικοί της Frontex, κατά τη διαδικασία του αρχικού «κοσκινίσματος» των προσφύγων, παραποιούν την ηλικία και την εθνικότητά τους, ώστε να είναι άμεσα απελάσιμοι.   

Τί θα φέρει η Frontex στην Ελλάδα και τον Έβρο;

Τα πρακτικά αποτελέσματα θα είναι ακόμα περισσότερη βία, βαρβαρότητα και καταστολή στα σύνορα της χώρας μας: ο Έβρος, τα νησιά, η Πάτρα ή η Ηγουμενίτσα καλούνται να σηκώσουν το βάρος του πολέμου ενάντια στους πρόσφυγες που κήρυξε ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης, ακόμα περισσότεροι φυλακισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης:  τα στρατόπεδα κράτησης στο Φυλάκιο και το Σουφλί είναι πιο γεμάτα από ποτέ.
Τέλος, ακόμα περισσότεροι μετανάστες καταδικασμένοι στην παρανομία, ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στις πόλεις μας χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, ακόμα μεγαλύτερη γκετοποίηση και βία στις γειτονιές. 

Ποιοι έχουν συμφέρον από αυτούς τους φραγμούς;

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, το πιο αδύναμο κομμάτι της κοινωνίας, στοχοποιούνται ως ο «νέος εχθρός» για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η κατάργηση των δικαιωμάτων τους και η εξαθλίωσή τους ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των δικαιωμάτων όλων μας και την εξαθλίωση όλης της κοινωνίας, προς το συμφέρον των «μετόχων» της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
Η μετατροπή τους σε εξιλαστήρια θύματα από τους ρατσιστές και τους φασίστες, αθωώνει όλους τους πραγματικούς υπεύθυνους για την υποβάθμιση των ζωών μας.
Τα κλειστά σύνορα και η δράση της Frontex μετατρέπουν τις γειτονιές μας σε χωματερές ανθρώπων και δικαιωμάτων και έτσι σε εκτροφεία φασιστικού λαϊκισμού.

Γιατί αντιδρούμε στην παρουσία της FRONTEX στον Έβρο;

Γιατί εναντιωνόμαστε στην στρατιωτικοποίηση των συνόρων και στον εκφασισμό των γειτονιών μας.
Γιατί πιστεύουμε όλοι και όλες εμείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, φτωχοί και μετανάστες, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανάγκες και έχουμε τους ίδιους εχθρούς.
Γιατί εναντιωνόμαστε στην ποινικοποίηση και το κυνηγητό των προσφύγων και των μεταναστών.
Γιατί απεχθανόμαστε τους ανθρωποκυνηγούς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την καταστολή, τα ναρκοπέδια.
Γιατί σε «ξέφραγο αμπέλι» μας μετέτρεψε η ασυδοσία του χρηματιστικού κεφαλαίου που ληστεύει πόρους, κατακτήσεις και δικαιώματα και όχι η ελευθερία των προσφύγων να μετακινηθούν προς τις χώρες που επιθυμούν.
Γιατί το δικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη των εργαζομένων, των κυνηγημένων, των καταπιεσμένων, ντόπιων ή μεταναστών.

Πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο, 18 Δεκέμβρη 2010

Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις
RED
Notebook
3 Δκεμβρίου 2010 - 9:09 πμ
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: Mehmet IMAM


ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ & ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

Κυρίες, -οι,

Τα δικαιώματα έχουν όλοι οι άνθρωποι, χωρίς καμία διάκριση, που δεν μπορούν να εγκαταλειφθούν ή να ανατεθεί σε κάποιον που ονομάζεται ανθρώπινα δικαιώματα.

Ως ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα του ασύλου σημαίνει αναζήτηση για την προστασία του ατόμου σε άλλες χώρες, όταν αυτός δεν μπορεί ή δεν θέλει να επωφεληθεί από την προστασία της χώρας του, αφού φοβάται να αντιμετωπίζουν διωγμό με βάσιμους λόγους εξαιτίας της φυλής του , θρησκείας, ιθαγένειας, που είναι μέλος μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας ή πολιτικές σκέψεις. Ένα πρόσωπο που επιδιώκει για την προστασία ενός άλλου κράτους και του οποίου η αίτηση γίνει δεκτή και ορίζεται ως πρόσφυγας.

Παρά το γεγονός ότι το δικαίωμα του ασύλου αναφέρεται στην ανάγκη να ζουν σε συνοχή με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, λόγω κράτη συνεχή στάση που έχει θεωρηθεί ως ένα δικαίωμα που δημιουργήθηκε από τα κράτη. Στην περίπτωση αυτή το δικαίωμα του ασύλου θεωρείται ως δικαίωμα που χορηγείται από τα κράτη, αντί ενός θεμελιώδους δικαιώματος.

Οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει 27 κράτη μέλη επί του παρόντος, συνεχίζεται με τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος μεταξύ των κρατών μελών για το θέμα του ασύλου. Ωστόσο, όταν η εθνική κυριαρχία των κρατών είναι υπό εξέταση, θεωρείται ότι να μεταφέρει αυτή την προσαρμογή στο επιθυμητό επίπεδο δεν είναι τόσο απλό.

Η Ελλάδα, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται με την ΕΕ, αλλά και με την Διεθνής κοινοτητα, πρέπει να εναρμονίσει το θέμα του ασύλου, σύμφωνα με το κοινοτικό κεκτημένο.

Όμως, η ειδική γεωγραφική θέση της Ελλάδας προκαλεί το θέμα αυτό να γίνει σε μια κατάσταση της πολυπλοκότητας. Σε αυτή τη μελέτη, η εναρμόνιση της Ελλάδας με το κεκτημένο της ΕΕ, αλλά και της Διευθνής Κοινότητας η οποία εξακολουθεί να διατηρεί τη βελτίωση με τις αντιδράσεις που λαμβάνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα αποτελέσματα της εναρμόνισης και τα αποτελέσματα που θα φέρει την πρόοδο που θα επιτευχθεί στο μέλλον σε αυτό το θέμα και θα αναλυθούν.

Παρόλο, που σήμερα η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο, αλλά οι Έλληνες γνωρίζουμε τι σημαίνει να είσαι μετανάστης, την προσφυγειά την έχουμε ζήσει και είναι στο πετσί μας. Όμως, αυτοι η Χώρα δεν μπορεί να αντέξει το όγκο αυτό!!! Αλλά, ούτε είναι όλοι τους προσφυγες, που να δικαιούνται το πολιτικό άσυλο ή την επικουρική προστασία της Χώρας μας......

Μέσα στα πλαίσια αυτά, πρέπει να δημιουργηθεί η υποδομή εκείνη, που πρέπει να εξετάσει το συντομότερο δυνατόν τα αιτήματα των ανθρώπων αυτών και αφού μεριμνηθουν-εξεταστουν χρειάζεται αναλογη δράση, όπως στην Ε.Ε..

Μεχμέτ ΙΜΑΜ,
(Οικονομολόγος-Ερευνητής)
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συμπεραστάσεως των Μουσούλμάνων στην Ελλάδα, «Η Φιλότητα»
m.imam61@yahoo.gr
 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Για την εξουσία στην Ελλάδα το κύριο είναι να μην έρθουν οι κόκκινοι
Συνέντευξη του Χρήστου Λάσκου στο alterthess.gr
24/05/2014
Ενόψει των εκλογών της 25ης Μαϊου, και στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου, το alterthess.gr έθεσε σε υποψήφιους/ες eυρωβουλευτές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, την κρίση στην Ελλάδα και την άνοδο του φασισμού . Ο Χρήστος Λάσκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά
 
 
Καμίνης και μεταναστευτικό: η μεταμόρφωση
Ελένη Τάκου
24/05/2014
Της Ελένης Τάκου
 
 
Η ΝΔ το χειρότερο το κράταγε για το τέλος: ξανάφερε τη Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο
Δημήτρης Χριστόπουλος
23/05/2014
Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε ρυθμιστή των εκλογών στην πρωτεύουσα και το Λεκανοπέδιο Αττικής αποτελεί στίγμα που δεν θα ξεθωριάσει εύκολα
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  6 Ιουνίου 2013 - 6:18 pm  
  Τρομοκράτηση διεμφυλικών στη Θεσσαλονίκη και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος συνηγόρου υπεράσπισης
 
     
  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τις αθρόες προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη διεμφυλικών προσώπων σε καθημερινή βάση, χωρίς αιτιολόγηση και με στόχο την τρομοκράτησή τους ενόψει της εκδήλωσης «Παρέλαση Υπερηφάνειας». Αποκορύφωση αυτής της εκφοβιστικής τακτικής από την ΕΛΑΣ υπήρξε η παράνομη κράτηση και της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα η οποία είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να συναντήσει την κρατούμενη εντολέα της.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 7:30 pm  
  ALARM: Το «μυρμήγκι» καλεί για ενισχύσεις...
 
     
  Το «μυρμήγκι» ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κυψέλη στα μέσα του προηγούμενου Νοέμβρη. Βήμα-βήμα η αλληλεγγύη μας έβρισκε ανταπόκριση και στέριωνε. Γλέντια, συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις, προβολές ο καιρός πέρασε και ο κόσμος που μας γνώρισε αυξήθηκε. Η δράση μας το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκε και στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες και ήδη έχουμε διοργανώσει δύο πολυ επιτυχημένες ανοιχτές διαθέσεις προϊόντων στην πλατεία Κυψέλης.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 6:08 pm  
  «Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε;»: μια αφίσα για το θάνατο μιας εργάτριας στην pizza fan
 
     
  Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην Πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα, ημέρα Δευτέρα 14 Γενάρη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν πως η κοπέλα πέθανε από καρδιά. Το θέμα κουκουλώθηκε.
     
 
  17 Μαΐου 2013 - 2:43 pm  
  Κύκλος σεμιναρίων «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ»
 
     
  Ο κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου,) «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ» συνεχίζεται την Κυριακή 19.05, 6μμ, με την συνεδρία: «Ο Φουκώ, η πολιτική και η βιοπολιτική». Εισηγητές: Παναγιώτης Σωτήρης, Διδάσκων Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Εξουσία, πειθαρχία, αλήθεια: ξαναγυρίζοντας στον Φουκώ», Τάσος Μπέτζελος, Μεταφραστής, «Βιοπολιτική και καπιταλισμός, Φουκώ και Μαρξ».
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr