Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Έκκληση διανοουμένων για την Τουρκία: «Σταματήστε την καταστολή»
Με πρωτοβουλία του Ετιέν Μπαλιμπάρ και της Τζούντιθ Μπάτλερ
 
Καταδικάζουμε την πρόσφατη καταστολή της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον των πολιτών της, την σαφώς αδικαιολόγητη χρήση δακρυγόνων, τις πράξεις βίας, τα χημικά και τα καπνογόνα που έχουν οδηγήσει σε έναν τεράστιο αριθμό τραυματισμών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκείνων που επιδιώκουν να ασκήσουν τις βασικές ελευθερίες του συνέρχεσθαι και της διαμαρτυρίας.

Η επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον του λαού της συνιστά μια επίθεση στις δημοκρατικές αρχές και υπαναχώρηση από νόμιμες μεθόδους διακυβέρνησης. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού και κρατικής βίας.

Στο όνομα των δημοκρατικών αρχών, καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Υποστηρίζουμε τα αιτήματα της λαϊκής αντίστασης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου, στις προσπάθειες του ολοένα και πιο αυταρχικού καθεστώτος, που με δραματικό τρόπο συντελείται μέσω αυτής της απαράδεκτης χρήσης κρατικής βίας και τασσόμαστε υπέρ της διασφάλισης του δημόσιου δικαιώματος της διαμαρτυρίας.

Καλούμε την κυβέρνηση:


α) Να σταματήσει την κρατική καταστολή εναντίον όλων των διαδηλωτών και των ΜΜΕ που επιδιώκουν να εκφράσουν την γνώμη τους, συμπεριλαμβανομένων και των δικηγόρων και δημοσιογράφων

β) Να σταματήσει την παρακώλυση της πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη για τους τραυματίες

γ) Να θέσει ένα τέλος στην πρακτική της παράνομης κράτησης και απομόνωσης των διαδηλωτών, του ιατρικού προσωπικού και της νομικής ομάδας και

δ) Να διευκολύνει την πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα και την νομική εκπροσώπηση εκείνων που τραυματίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ζητάμε τον άμεσο τερματισμό της αποκρουστικής κρατικής βίας και υποστηρίζουμε τα δικαιώματα του λαού για αξιοπρέπεια και αντίσταση, το δικαίωμα της πρόσβασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς λογοκρισία από την πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων, και το δικαίωμά τους να κινούνται και να εκφράζονται ελεύθερα στο δημόσιο χώρο ως προϋπόθεση της δημοκρατικής ζωής.

Tariq Ali, author and editor, New Left Review, UK

Tewfik Allal, Président du Manifeste des Libertés, France

Etienne Balibar, Universite Nanterre, France

Rosi Braidotti, Utrecht University, The Netherlands

Wendy Brown, University of California, Berkeley, USA

Judith Butler, University of California, BerkeleyUSA

Margaret Brose, University of California, Santa Cruz

Alex Demirovic, Technische Universitat Berlin, Germany

Lisa Duggan, New York University, USA

Cynthia Enloe, Clark University, USA

Eric Fassin, Universite Paris – 8, France

Michel Feher, Director, Zone Books, France

Alfredo Saad-Filho, United Nations and SOAS, UK

Nilufer Gole,  Ecole des Hautes Etudes, France

Siba Grovogui, Johns Hopkins University, USA

Hannes Lacher, York University, Canada

George Liagouras, University of the Aegean, Greece

Michael Löwy, CNRS, France

Adam David Morton, University of Nottingham, UK

Matthieu de Nanteuil, Universite de Louvain, Belgium

Ravi Palat, State University of New York, Binghamton, USA

Hugo Radice, University of Leeds, UK

Josep Ramoneda, journalist and philosopher, Spain

Miranda Schreurs, Freie Universitat Berlin,  Germany

Stuart Shields, University of Manchester, UK

Daniela Tepe-Belfrage, University of Sheffield, UK

Eleni Varikas,  Universite Paris 8, France

Hayden White, Stanford University, USA


Μετάφραση στα ελληνικά: Αιμιλία Κουκούμα

Πηγή: Ιστοσελίδα Adam David Morton


Ετιέν Μπαλιμπάρ, Τζούντιθ Μπάτλερ
RED
Notebook
17 Ιουνίου 2013 - 4:04 pm | Ετιέν Μπαλιμπάρ, Τζούντιθ Μπάτλερ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Η Θεοδώρα από την πόλη Σόμα
Άννα Χατζησοφιά
16/05/2014
Η Θεοδώρα γεννήθηκε στη Σόμα. Κοριτσάκι, μόλις που περπατούσε ήταν, αυτή και η δίδυμη αδελφή της η Μαρία, όταν έγινε η Καταστροφή. Με την κούκλα στο χέρι έφυγαν από την Πατρίδα, με Π κεφαλαίο πάντα στις διηγήσεις της, που ήταν πολλές παρότι τα πράγματα που θυμόταν ήταν μεταξύ πραγματικότητας και αφήγησης της πραγματικότητας.
 
 
Για όλους
Λένα Κουγέα
15/05/2014
Ενα Kοινωνικό Iατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης (ΚΙΦΑ) δραστηριοποιείται εδώ και 15 μήνες στην οδό Κάνιγγος 33
 
 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο των Τούρκων εργατών: Οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων θα νικήσουν
15/05/2014
Ο θάνατος περισσότερων από 350 Τούρκων εργατών, από έκρηξη στο ανθρακωρυχείο της πόλης Σομά, αποτελεί τη μεγαλύτερη εργατική τραγωδία στη σύγχρονη ιστορία και θυμίζει εικόνες άλλων εποχών κι άλλων αιώνων. Δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα ατύχημα. Έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο τον πυρήνα του καπιταλισμού, με τη λογική που θέλει τις ανθρώπινες ζωές να είναι ένας ακόμη αριθμός στα λογιστικά μιας επιχείρησης και τα κέρδη των λίγων να είναι ο νόμος που ορίζει τα πάντα, ακόμα και τη ζωή και το θάνατο.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 3:22 pm  
  Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης
Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου
 
     
  Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
     
 
  20 Μαΐου 2014 - 1:16 pm  
  Αλέξης Μπένος: Τα κινήματα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας
Συνέντευξη στον Αδάμο Ζαχαριάδη
 
     
  Η κριτική στην ψήφο ανάθεσης είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σύνθεση κινημάτων και έφτασε στη σημερινή δύναμή του με βάση την κινηματική του δράση και όχι την πειθώ μαυρογιαλούρικου τύπου «ψηφίστε μας και θα καθαρίσουμε εμείς για όλα σας τα προβλήματα».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 10:14 am  
  Η Κεντροαριστερά και το βιοπολιτικό διοικητικό κράτος
Δημήτρης Μπελαντής
 
     
  Μια σοβαρή διάσταση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτέλεσε η αρκετά έως πολύ καλή επίδοση της Κεντροαριστεράς (Ελιά, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι κλπ) και ιδιαίτερα της Ελιάς στους μεγάλους δήμους (Καμίνης, Μπουτάρης), αλλά και σε πολλές από τις περιφέρειες (οι εκπρόσωποι της Κεντροαριστεράς μετέχουν στον δεύτερο γύρο σε 7 από τις 12 περιφέρειες έναντι 5 του ΣΥΡΙΖΑ)
     
 
  21 Μαΐου 2014 - 3:42 pm  
  Υγεία και πνευματικά δικαιώματα
Παναγιώτης Κουρουμπλής
 
     
  Η αδυναμία πρόσβασης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού σε αναγκαία φάρμακα είναι από τις πιο σημαντικές πτυχές της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Για το φαινόμενο των ανασφάλιστων καρκινοπαθών που αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ιδίοις πόροις, η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη, διότι υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα της πρόσβασης σε φθηνά φάρμακα ακόμα και εντός του μνημονιακού πλαισίου.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr