Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το φορολογικό
Tην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα εστιάζει στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου, την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και θα αποτελεί εργαλείο για την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας
 
Tην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, που θα εστιάζει στην ανάπτυξη, την αναδιανομή του πλούτου, την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και θα αποτελεί εργαλείο για την έξοδο από την κρίση, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, βασικοί πυλώνες μιας ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης στο φορολογικό είναι:

Η δημιουργία Περιουσιολογίου. Στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται η αξία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των φορολογουμένων στο εσωτερικό και εξωτερικό. Αυτό θα επιτρέψει τη θέσπιση ενός ενιαίου βασικού φόρου, επί του οποίου μπορούν στη συνέχεια να θεσπίζονται εκπτώσεις ή πρόσθετες επιβαρύνσεις, με πρόνοια για αποτροπή, σε κάθε περίπτωση, της διπλής φορολογίας.

• Η οργάνωση κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος, δηλαδή επαναθεμελίωση του προοδευτικού χαρακτήρα της φορολογίας.

Η αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, οργανώνεται, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πάνω στους εξής άξονες:

1. Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων με την ίδια κλίμακα (με εξαίρεση τόκους από καταθέσεις). Με περισσότερα κλιμάκια, και αλλαγή των συντελεστών φορολογίας ώστε να ελαφρύνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

2. Αύξηση των φορολογικών εσόδων από την επιχειρηματική δραστηριότητα. Στόχος είναι η πραγματική φορολόγηση του κεφαλαίου και του πλούτου να ανέλθει στο μέσο όρο της ευρωζώνης, αντί στα πολύ χαμηλά επίπεδα; Που είναι σήμερα.

3. Αλλαγή της σχέσης έμμεσων και άμεσων φόρων μέσω αύξησης των εσόδων από άμεσους φόρους και μείωσης των έμμεσων φόρων. Εδώ περιλαμβάνονται μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ από το ανώτατο 23%, η ειδική φορολόγηση των ειδών πολυτελούς διαβίωσης, η πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, αντί για την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

4. Φόρος μεγάλης και πολύ μεγάλης περιουσίας με προοδευτική κλίμακα.

5. Κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων και των προκλητικών φοροαπαλλαγών, που έχουν αποτέλεσμα την απώλεια τεράστιων ποσών φόρου.

• Επανασύσταση του συστήματος ελέγχου και διοίκησης. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαιτείται μία μεγάλη μεταρρύθμιση της οργάνωσης, από την είσπραξη, μέχρι τον έλεγχο και την επιβολή ή διευθέτηση προστίμων.

Μηχανισμοί όπως ο ΣΔΟΕ πρέπει να μετεξελιχθούν σε εξειδικευμένους θεσμούς που θα στοχεύουν σε δύσκολα θέματα: ενδοομιλικές σχέσεις, λαθρεμπόριο καυσίμων κ.α.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ παρέθεσε στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «περιορίζεται στην οργάνωση μιας συστηματικής φοροεπιδρομής, που στοχεύει κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν».

«Απειλεί με φυλακή το μισό ενεργό πληθυσμό, και οργανώνει μια οικονομική μεταρρύθμιση που καθηλώνει τις επόμενες γενιές στα 300 ευρώ, χωρίς κοινωνικό κράτος, χωρίς θεμελιωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς δημόσιο πλούτο. Φτιάχνουν μια Ελλάδα για τους λίγους, τους ισχυρούς και τους πλούσιους» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: alterthessRED
Notebook
5 Μαρτίου 2013 - 9:07 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και τα ΜΜΕ
Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος
15/04/2014
 
 
Παλιά συνθήματα, παλιά νοήματα
Χαράλαμπος Γεωργούλας
14/04/2014
Μιλώντας πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και αναφερόμενος ειδικότερα στην επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας μας θύμισε ένα πολυχρησιμοποιημένο σύνθημα: «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», που αποκτά, όπως παρατήρησε, πάλι ένα ουσιαστικό νόημα. Πιο σωστό θα ήταν να πούμε ότι ποτέ δεν έχασε το νόημά του. Αλλά το ζήτημα είναι ποιο νόημα έχει.
 
 
Τσίπρας στη διακαναλική
3/04/2014
"Εκλεκτικές συγγένειες" Σαμαρά με Χ.Α. μέσω Μπαλτάκου
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  23 Μαΐου 2014 - 3:59 pm  
  «Δεν θέλω άλλο μαύρο στη ζωή μου»
 
     
  Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για τον αγώνα τους που ξανάρχισε χτες, με την κατάληψη και πάλι του υπουργείου, μέχρι την τελική δικαίωση όλων τους. Φωτογραφία: Εύα Καραγκιοζίδου, Δρομογράφος
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 7:55 am  
  Με όραμα για την Αθήνα
 
     
  Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε για το όραμά του για την Αθήνα, μια πόλη φιλόξενη και αλληλέγγυα προς τους πολίτες όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν πρωί, μεσημέρι, βράδυ με ασφάλεια στη γειτονιά τους και περιέγραψε ως βασικό προσόν ενός δημάρχου να τολμά να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, στο ντιμπέιτ με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.
     
 
  17 Μαΐου 2014 - 4:32 pm  
  Ο Γ. Σακελλαρίδης συζητά με τη Μάρω Δούκα
 
     
  Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης συζητά με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει». Την ενδιαφέρουσα συζήτηση διοργάνωσε το ηλεκτρονικό περιοδικό «Χρόνος»
     
 
  15 Μαΐου 2014 - 10:54 am  
  SOSTEtoNERO
 
     
  Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει το νερό της Θεσσαλονίκης! Έχει ήδη ξεκινήσει ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθεί το 51% της ΕΥΑΘ. Το δώρο της Φύσης, το νερό, αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο. Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του! ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε! Σε αυτόν τον αγώνα ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πρέπει να το δείξουμε! Δημοψήφισμα για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr