Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Η Λέσχη Αναιρέσεις – Τάσος Κοζανιτάς ξεκίνησε τη λειτουργία της!
Το νεοκλασικό στην οδό Ιπποκράτους 175 (με Λασκάρεως), άνοιξε με μεγάλη επιτυχία τις πόρτες του
 

Του Κώστα Φουρίκου

Ανακαινισμένο, πιο όμορφο και πολύ πιο ζεστό πλέον μέσα από τον κόπο, τη δουλειά και το μεράκι των μελών της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, αποτελεί τον πλέον κατάλληλο χώρο για να στεγάσει εκδηλώσεις , συζητήσεις, προβολές, σεμινάρια, μαθήματα, συναυλιακά γεγονότα και να αποτελέσει το νέο ανήσυχο στέκι στο κέντρο της Αθήνας. Στέκι, σημείο αναφοράς των νέων -και όχι μόνο- της «εκτός των τειχών» αριστεράς, της θεωρητικής αναζήτησης, της ανυπότακτης καλλιτεχνικής έκφρασης, του ριζοσπαστικού προβληματισμού.

Στις πρώτες εκδηλώσεις αυτής της νέας αρχής παραβρέθηκαν εκατοντάδες νέοι και εργαζόμενοι. Στις συζητήσεις παρουσιάστηκαν οι σκοποί και οι πρώτες ιδέες για τη λειτουργία της και άνοιξε ευρύτερα η συζήτηση για τις “δομές αντίστασης, αλληλεγγύης και οργάνωσης” στον καιρό της κρίσης. Όπως βέβαια ήταν αναμενόμενο, πέρα από τις συζητήσεις, επιτυχημένα αποτιμήθηκαν -από τους ίδιους τους συμμετέχοντες- και οι πιο χαλαρωτικές, διασκεδαστικές στιγμές των εγκαινίων που περιελάμβαναν πάρτυ και ρεμπέτικο γλέντι.

Η Λέσχη των Αναιρέσεων, αποτελεί εκπεφρασμένο στόχο της ν.Κ.Α. εδώ και καιρό που πλέον παίρνει σάρκα και οστά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις προσεχώς. Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια δημιουργίας χώρων που να μπορούν να στεγάσουν πολλαπλές δραστηριότητες με στόχο να ανέβει το γενικό πολιτιστικό – μορφωτικό επίπεδο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και ευρύτερων κομματιών της νεολαίας και των εργαζομένων και να η ενισχυθεί η αναγκαία αντεπίθεση απέναντι στις αστικές συστημικές αξίες και τον κυρίαρχο πολιτισμό. Να διαμορφωθεί μια νέα πολιτιστική και θεωρητική πρωτοπορία. Να υπάρξει αλληλεπίδραση με τους νέους δημιουργούς και το έργο τους, στεγάζοντας τις δραστηριότητες και τις αναζητήσεις τους, αναδεικνύοντας και διαμορφώνοντας νέες πολιτιστικές τάσεις και καλλιτεχνικά ρεύματα.

Μια πολύπλευρη διαδικασία. Ένας χώρος ανοιχτός στη δημιουργία του δικού μας πολιτισμού και την άρθρωση της δικής μας απάντησης. Ένας χώρος φιλόξενος στην αναζήτηση, την πληροφόρηση, την γνώση, την θέση, την άποψη και τον διάλογο, την καινοτόμα δράση. Δημιούργημα της εποχής της κρίσης, φιλοδοξεί να συγκρουστεί με τη λογική της εμπορευματοποίησης και της θυσίας όλων στο βωμό του κέρδους. Να στεγάσει μια σειρά δραστηριοτήτων με τρόπο προσιτό σε νέους που πλειοψηφικά αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται οικονομικά, ώστε να συμβάλλει στην καλλιέργεια του πνεύματος αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, της νέας εργατικής ηθικής και του νεολαιίστικου ριζοσπαστισμού.

Επιδιώκουμε η Λέσχη Αναιρέσεις να γίνει σημείο συνάντησης των πιο ανήσυχων ρευμάτων της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής, πολιτικής και θεωρητικής αναζήτησης, της κριτικής και της ριζοσπαστικής θεωρίας. Να μετατραπεί σε ζωντανό εργαστήρι ανταλλαγής, επεξεργασίας, συγκρότησης κι εξόρμησης των επαναστατικών ιδεών. Να αποτελέσει τη σκηνή ενός πολιτισμού, που γυρνά την πλάτη στα θεάματα του κέρδους και γεννιέται από τους “κάτω”, από την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία και τη νεολαία. Να είναι ανοιχτή στην ανθρώπινη δημιουργία που μπορεί να γίνει η αντεπίθεση στη βαρβαρότητα της εποχής μας. Μουσική, βιβλίο, θέατρο, κινηματογράφος, εικαστικά, όλα θέλουμε και μπορούν εδώ, να βρίσκονται σε διαρκή αλληλεπίδραση. Η Λέσχη των Αναιρέσεων θέλει να γίνει εφαλτήριο για να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις, να αλληλεπιδράσουν πολιτιστικές τάσεις, να συναντηθούν καλλιτεχνικά ρεύματα. Μαζί και χώρος για να στεγάσει τις συναντήσεις μας, τον καφέ, το ποτό, τις συζητήσεις και τις γιορτές μας.

Ήδη στους κόλπους της συνεδριάζουν, συγκροτούνται και ξεκινάνε τη λειτουργία τους ομάδες, εργαστήρια και σεμινάρια πάνω σε μια σειρά πεδίων της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ενασχόλησης με τη μαρξιστική θεωρία και τη ριζοσπαστική σκέψη: Σεμινάρια φωτογραφίας κάθε Τετάρτη 19:00 – 22:00, θεατρικό εργαστήρι κάθε Κυριακή 18:00 – 21:00. Μπορείτε μέσα από το site της λέσχης (anaireseis.gr) αλλά και -ακόμη καλύτερα- από κοντά, να πληροφορηθείτε περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τέτοιες δραστηριότητες και να γνωρίσετε καλύτερα αυτό το νέο μας εγχείρημα.
Κώστας Φουρίκος
RED
Notebook
18 Δκεμβρίου 2012 - 10:36 pm | Κώστας Φουρίκος
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το θάνατο των Τούρκων εργατών: Οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων θα νικήσουν
15/05/2014
Ο θάνατος περισσότερων από 350 Τούρκων εργατών, από έκρηξη στο ανθρακωρυχείο της πόλης Σομά, αποτελεί τη μεγαλύτερη εργατική τραγωδία στη σύγχρονη ιστορία και θυμίζει εικόνες άλλων εποχών κι άλλων αιώνων. Δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα ατύχημα. Έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο τον πυρήνα του καπιταλισμού, με τη λογική που θέλει τις ανθρώπινες ζωές να είναι ένας ακόμη αριθμός στα λογιστικά μιας επιχείρησης και τα κέρδη των λίγων να είναι ο νόμος που ορίζει τα πάντα, ακόμα και τη ζωή και το θάνατο.
 
 
Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση διαλύει την ίδια την έννοια του πτυχίου
2/05/2014
"Η κυβέρνηση προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία στο ψηφιδωτό που λέγεται «διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας»", καταγγέλλει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αυτόματη αναγνώριση των τίτλων σπουδών που παρέχουν τα κολέγια-παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, χωρίς να χρειάζεται πρότερη έγκριση από το ΔΟΑΤΑΠ.
 
 
Ένα σύνθημα, μια ιστορία
Φεμινιστική και ΛΟΑΤΚΙ Ομάδα Ν. ΣΥΡΙΖΑ
12/04/2014
Το κειμενο για την παρέμβαση στο αντιφασιστικό της Λοατκι Φεμινιστικής ομάδας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  6 Ιουνίου 2013 - 6:18 pm  
  Τρομοκράτηση διεμφυλικών στη Θεσσαλονίκη και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος συνηγόρου υπεράσπισης
 
     
  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τις αθρόες προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη διεμφυλικών προσώπων σε καθημερινή βάση, χωρίς αιτιολόγηση και με στόχο την τρομοκράτησή τους ενόψει της εκδήλωσης «Παρέλαση Υπερηφάνειας». Αποκορύφωση αυτής της εκφοβιστικής τακτικής από την ΕΛΑΣ υπήρξε η παράνομη κράτηση και της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα η οποία είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να συναντήσει την κρατούμενη εντολέα της.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 7:30 pm  
  ALARM: Το «μυρμήγκι» καλεί για ενισχύσεις...
 
     
  Το «μυρμήγκι» ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κυψέλη στα μέσα του προηγούμενου Νοέμβρη. Βήμα-βήμα η αλληλεγγύη μας έβρισκε ανταπόκριση και στέριωνε. Γλέντια, συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις, προβολές ο καιρός πέρασε και ο κόσμος που μας γνώρισε αυξήθηκε. Η δράση μας το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκε και στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες και ήδη έχουμε διοργανώσει δύο πολυ επιτυχημένες ανοιχτές διαθέσεις προϊόντων στην πλατεία Κυψέλης.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 6:08 pm  
  «Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε;»: μια αφίσα για το θάνατο μιας εργάτριας στην pizza fan
 
     
  Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην Πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα, ημέρα Δευτέρα 14 Γενάρη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν πως η κοπέλα πέθανε από καρδιά. Το θέμα κουκουλώθηκε.
     
 
  17 Μαΐου 2013 - 2:43 pm  
  Κύκλος σεμιναρίων «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ»
 
     
  Ο κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου,) «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ» συνεχίζεται την Κυριακή 19.05, 6μμ, με την συνεδρία: «Ο Φουκώ, η πολιτική και η βιοπολιτική». Εισηγητές: Παναγιώτης Σωτήρης, Διδάσκων Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Εξουσία, πειθαρχία, αλήθεια: ξαναγυρίζοντας στον Φουκώ», Τάσος Μπέτζελος, Μεταφραστής, «Βιοπολιτική και καπιταλισμός, Φουκώ και Μαρξ».
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr