Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Φτωχοί και άστεγοι αναζητούν καταφύγιο στα νοσοκομεία
Η εφημερία του «Ερυθρού» έχει καταλαγιάσει. Ο κόσμος στα «Επείγοντα» λίγος... Σ΄ έναν απομακρυσμένο θάλαμο -στο βάθος του διαδρόμου- ένας άνθρωπος κοιμάται μόνος. Δεν πρόκειται για ασθενή. Είναι ένας φτωχός Αθηναίος, ο οποίος ζήτησε καταφύγιο στο νοσοκομείο.
 
Μιάμιση τα ξημερώματα. Η εφημερία του «Ερυθρού» έχει καταλαγιάσει. Ο κόσμος στα «Επείγοντα» λίγος... Σ΄ έναν απομακρυσμένο θάλαμο -στο βάθος του διαδρόμου- ένας άνθρωπος κοιμάται μόνος. Δεν πρόκειται για ασθενή. Είναι ένας φτωχός Αθηναίος, ο οποίος ζήτησε καταφύγιο στο νοσοκομείο. Η νοσοκόμα της βάρδιας και οι γιατροί τού χορήγησαν με αγάπη τη «θεραπεία» που είχε ανάγκη: Ενα ζεστό κρεβάτι και ένα πιάτο φαγητό...

Το περιστατικό είναι αληθινό, αλλά όχι μοναδικό. Στα μεγάλα νοσοκομεία του κέντρου ένα στα εκατό περιστατικά που εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία είναι φτωχοί και άστεγοι. Η κατάσταση έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και εντείνεται όσο γίνονται πιο δύσκολες οι συνθήκες επιβίωσης.

Μόνο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τα 1.200 άτομα που εξετάζονται στην εφημερία οι δέκα είναι πεινασμένοι. Περιμένουν να εξεταστούν τελευταίοι. Λένε στον γιατρό ότι πονούν κάπου. Λίγη ώρα αργότερα του εξηγούν ότι ο πόνος έχει φύγει και τον παρακαλούν να τους δώσει «εισιτήριο» για να κοιμηθούν και να φάνε.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γιατροί δεν αρνούνται. Κατανόηση δείχνουν και οι διοικήσεις των νοσοκομείων, ενώ για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Υγείας. Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι σε περιόδους κρίσεων ο κόσμος προστρέχει στα νοσοκομεία. Περιμένουν, δε, έξαρση του φαινομένου.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, τέτοιες εικόνες δεν παρατηρούνται στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Εκεί -εξηγούν- οι κοινωνίες είναι κλειστές και τα προβλήματα κρύβονται κάτω από το χαλί.

Δεν υπάρχουν, επίσης, στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ, τα οποία δεν εφημερεύουν ή κλείνουν το μεσημέρι ή στα νοσοκομεία των βορείων προαστίων, όπως το ΚΑΤ και το «Σισμανόγλειο».
Αντίθετα, στην «Πολυκλινική», που είναι στο κέντρο της πόλης, οι άνθρωποι χτυπούν την πόρτα. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα κεντρικά νοσηλευτικά ιδρύματα, όπως η «Παμμακάριστος», ο «Ευαγγελισμός», το «Λαϊκό» και το «Ιπποκράτειο».

Νοσοκομεία που δέχονται περιστατικά: Ευαγγελισμός, Λαϊκό, Πολυκλινική, Ερυθρός, Παμμακάριστος, Ιπποκράτειο

Συχνότητα εμφάνισης: Περίπου ένα στα 120 περιστατικά της εφημερίας

Περιστατικά στα «επείγοντα»: Περίπου 30.000 ανά μήνα στα κεντρικά νοσοκομεία (1η ΥΠΕ)

Πηγή: kentrinewsRED
Notebook
24 Νεμβρίου 2012 - 10:54 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Ούκ αν λάβοις
11/05/2014
Η σκηνοθέτις Νάνσυ Σπετσιώτη υπογράφει την ταινία μικρού μήκους «Ουκ αν λάβοις». Παίζουν: Όλγα Δαμάνη, Χαρά Τσιόγγα, Θοδωρής Ρουσσόπουλος. Η Νάνσυ Σπετσιώτη είναι υποψήφια περ. σύμβουλος με το Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία, με επικεφαλής την Ηρώ Διώτη
 
 
Από τις λαϊκές της απελπισίας στις κάλπες της συνείδησης
Παναγιώτης Βωβός
5/05/2014
Υπάρχουν κάποιες εικόνες και κάποια γεγονότα μέσα στην κρίση, πού όσες φορές και να περάσουν μπροστά σου αδυνατείς να τα συνηθίσεις. Κάθε φορά σε σοκάρουν, ξανά και ξανά. Οι εικόνες από τη δωρεάν διανομή τροφίμων στον Κολωνό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των παραγωγών λαϊκών αγορών, παραμένουν σκληρές κι ας τις έχουμε ξαναδεί.
 
 
Το μεσοπρόθεσμο επιβεβαιώνει ότι το μνημόνιο δεν είναι παρένθεση
Συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Παύλο Κλαυδιανό
5/05/2014
Μπροστά σε μια σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων και ένα χρόνο σχεδόν από το συνέδριο που μετέβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, τα ερωτήματα για τη διαμόρφωση ευνοϊκού για τις λαϊκές τάξεις και την Αριστερά κλίματος αποκτούν ιδιαίτερο βάρος. Το ίδιο και όσα αφορούν την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κυβερνητικού έργου. Οι απαντήσεις που δίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις αντίστοιχες ερωτήσεις της “Εποχής”, έχουν και σαφήνεια και ειλικρίνεια.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  6 Ιουνίου 2013 - 6:18 pm  
  Τρομοκράτηση διεμφυλικών στη Θεσσαλονίκη και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος συνηγόρου υπεράσπισης
 
     
  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τις αθρόες προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη διεμφυλικών προσώπων σε καθημερινή βάση, χωρίς αιτιολόγηση και με στόχο την τρομοκράτησή τους ενόψει της εκδήλωσης «Παρέλαση Υπερηφάνειας». Αποκορύφωση αυτής της εκφοβιστικής τακτικής από την ΕΛΑΣ υπήρξε η παράνομη κράτηση και της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα η οποία είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να συναντήσει την κρατούμενη εντολέα της.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 7:30 pm  
  ALARM: Το «μυρμήγκι» καλεί για ενισχύσεις...
 
     
  Το «μυρμήγκι» ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κυψέλη στα μέσα του προηγούμενου Νοέμβρη. Βήμα-βήμα η αλληλεγγύη μας έβρισκε ανταπόκριση και στέριωνε. Γλέντια, συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις, προβολές ο καιρός πέρασε και ο κόσμος που μας γνώρισε αυξήθηκε. Η δράση μας το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκε και στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες και ήδη έχουμε διοργανώσει δύο πολυ επιτυχημένες ανοιχτές διαθέσεις προϊόντων στην πλατεία Κυψέλης.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 6:08 pm  
  «Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε;»: μια αφίσα για το θάνατο μιας εργάτριας στην pizza fan
 
     
  Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην Πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα, ημέρα Δευτέρα 14 Γενάρη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν πως η κοπέλα πέθανε από καρδιά. Το θέμα κουκουλώθηκε.
     
 
  17 Μαΐου 2013 - 2:43 pm  
  Κύκλος σεμιναρίων «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ»
 
     
  Ο κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου,) «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ» συνεχίζεται την Κυριακή 19.05, 6μμ, με την συνεδρία: «Ο Φουκώ, η πολιτική και η βιοπολιτική». Εισηγητές: Παναγιώτης Σωτήρης, Διδάσκων Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Εξουσία, πειθαρχία, αλήθεια: ξαναγυρίζοντας στον Φουκώ», Τάσος Μπέτζελος, Μεταφραστής, «Βιοπολιτική και καπιταλισμός, Φουκώ και Μαρξ».
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr