Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Το νερό δεν πωλείται. Ακούστε το καλά!
Θα πλήξει άμεσα και βάναυσα όχι μόνο το πορτοφόλι των συμπολιτών μας αλλά και θα διακόψει την πρόσβαση στο νερό και την υγιεινή από άνεργους και οικονομικά ασθενείς συνανθρώπους μας.
 
Στην Βουλή συζητείται την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου η κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής (51%) του Δημοσίου στις Δημόσιες επιχειρήσεις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΕΛΤΑ κλπ.

Ουσιαστικά η συζήτηση που αφορά στην επικύρωση του εν λόγω νόμου από τη Βουλή σημαίνει τη δρομολόγηση της πώλησης των κοινωνικών αυτών επιχειρήσεων και αγαθών.
 
Ενόψει της συζήτησης σωματεία και πρωτοβουλίες πραγματοποιούν διήμερο κινητοποιήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
 
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ καλούν όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη στις 18:00 σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από την ΕΥΑΘ.
 
“Το ξεπούλημα του νερού της πόλης μας και η μετατροπή του σε ιδιωτικό μονοπώλιο θα πλήξει άμεσα και βάναυσα όχι μόνο το πορτοφόλι των συμπολιτών μας αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα διακόψει την πρόσβαση στο νερό και την υγιεινή από άνεργους και οικονομικά ασθενείς συνανθρώπους μας. Στο σχέδιο αυτό λέμε ΟΧΙ και σας καλούμε όλους να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας. Το νερό μας ανήκει, το νερό είναι ζωή και η ζωή μας δεν είναι προς πώληση!” αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.
 
Στην διαμαρτυρία καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει "το νερό μας ανήκει, το νερό είναι ζωή και η ζωή μας δεν είναι προς πώληση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή του με αυτή του Σωματείου Εργαζομένων στην Εταιρεία Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης που αντιτίθεται στο ξεπούλημα της εταιρείας. Η κατάργηση της ελάχιστης συμμετοχής (51%) του δημοσίου στην ΕΥΑΘ όπως και σε άλλες επιχειρήσεις του δημοσίου, θα σημάνει τη μετατροπή του νερού της πόλης σε ιδιωτικό μονοπώλιο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής αλλά και τη διακοπή πρόσβασης στο νερό και την υγιεινή από τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας".
 
Καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία ΕΥΔΑΠ την Πέμπτη 25 Οκτώβρη στις 18.00 θα πραγματοποιήσει και η πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα.
 
“H διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι η ιδιωτικοποίηση του νερού έχει ως σύνηθες αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των τιμών και σε ορισμένες περιπτώσεις την υποβάθμιση της ποιότητας του. Παρότι η τάση στην Ευρώπη είναι η ανάκτηση των εταιριών ύδρευσης από τους διάφορους δήμους, για μια ακόμη φορά με καθυστέρηση εικοσαετίας το ελληνικό κράτος «εκσυγχρονίζεται» προς το παρελθόν” αναφέρει.
 
Επιπλέον η ομάδα ζητά δημοψήφισμα για το νερό και τονίζει πως “ακόμη κι αν προχωρήσετε ερήμην μας, θα αγωνιστούμε να ακυρώσουμε αυτήν σας την ενέργεια όπως συνέβη στο Παρίσι”
 
“Όπως έχει δείξει η ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων, το νερό πάντα γυρνάει στην πηγή του” προσθέτει.
 
Ευρωπαϊκό Κίνημα Νερού: Ενάντια στη συνθήκη της Ε.Ε. η πίεση της Κομισιόν για ιδιωτικοποίηση του νερού
 
Καινούργια επιστολή απέστειλαν σήμερα περισσότερες απο 20 οργανώσεις που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Κίνημα Νερού προς τον Επίτροπο Olli Rehn και την Κομισιόν ύστερα από την αργοπορημένη απάντηση (πάνω από έναν χρόνο!) του διευθυντηρίου του στην πρώτη τους επιστολή, που επιβεβαιώνει ανερυθρίαστα τις ανησυχίες ολων μας οτι είναι πολιτική της Επιτροπής η επιβολή της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης σε ολες τις χώρες που λαμβάνουν πακέτα διάσωσης μεταξύ των οποίων και η χώρα μας.
 
Από την απάντηση αυτή λείπει οποιοδήποτε στοιχείο τεκμηρίωσης αυτής της πρακτικής και κανείς λόγος δεν γίνεται για τη νομική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Κομισιόν προκειμένου να προχωράει σε επιβολή τέτοιων όρων, που όπως αναφέρεται ρητά στην επιστολή των οργανώσεων αντίκειται και στην Ντιρεκτίβα περί ουδετερότητας σε σχέση με την ιδιωτική ή δημόσια ιδιοκτησία και διαχείριση των συλλογικών υπηρεσιών νερού (άρθρο 345 TFEU και άρθρο 17 1 της ντιρεκτίβας 2006/123/EC σχετικά με υπηρεσίες εσωτερικής αγοράς) αλλά και στο Πρωτόκολλο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Συνθήκης. Αναφέρεται ακόμη ότι καμιά πρωτοβουλία δεν έχει παρθεί από την Επιτροπή προκειμένου να
εφαρμόσει το ψήφισμα του ΟΗΕ του Ιουλίου του 2012 που κατοχυρώνει την πρόσβαση σε καθαρό νερό και υγιεινή ως ανθρώπινο δικαίωμα.
 
Η καινούργια επιστολή κάνει λόγο επίσης για την αντιστροφή της τάσης ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα του νερού που ήκμασε την δεκαετία του 1990 και την τάση επαναδημοτικοποιήσεων που τώρα πνέει στην Ευρώπη, ύστερα από τις άσχημες οικονομικές συνέπειες που επέφεραν οι ιδιωτικοποιήσεις σε διάφορες πόλεις. Επισημαίνεται ακομη οτι η μόνη σοβαρή οικονομική έρευνα που έχει γίνει πάνω στο θέμα δεν καταλήγει σε κανένα σημείο της οτι οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν μείωση του κόστους όπως ισχυρίζεται η Κομισιόν.
 
Την επιστολή επίσης συνυπογράφει η πρωτοβουλία SAVEGREEKWATER και δηλώνει απερίφραστα προς την Ελληνική Κυβέρνηση οτι θα προβεί σε κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένουν να εμποδίσει αυτή τη θλιβερή εξέλιξη στον τομέα του νερού.

Αναδημοσίευση από το alterthess
RED
Notebook
24 Οκτωβρίου 2012 - 12:02 pm
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Ηχηρό όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού
19/05/2014
Κανονικά και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή του κόσμου διεξήχθη το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα από τα 181 εκλογικά κέντρα που διεξήχθη η ψηφοφορία «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ είπε το συντριπτικό 98,04% και «ναι» μόλις το 1,96%.
 
 
Νίκος Χουντής και Ράνια Σβίγκου στην ΕΥΔΑΠ
19/05/2014
Νίκος Χουντής: «Με τη χθεσινή προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη, δείχνει πόσο σέβεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
 
 
SOSTEtoNERO
15/05/2014
Δημοψήφισμα για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr