Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων
Κάλεσμα σε δημόσια συνέλευση ενάντια στις επιθετικές συμπεριφορές και τα περιστατικά απρόκλητης βίας στη γειτονιά.
 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Τα Εξάρχεια είναι μια από τις γειτονιές της Αθήνας όπου αναπτύσσονται ιδέες, τέχνες, πολιτικός λόγος και ριζοσπαστικά κοινωνικά εγχειρήματα. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων συμμετέχουν σε κάθε δημιουργική προσπάθεια και υποστηρίζουν ποικίλες εκφάνσεις ελεύθερης έκφρασης. Στα Εξάρχεια συγκεντρώνεται κόσμος ετερόκλητος και η πολυμορφία δίνει ένα στίγμα ελευθερίας και δημιουργικών συγκλίσεων, ένα πνεύμα συνύπαρξης και αλληλεγγύης.

Ωστόσο, το πνεύμα αυτό, τα τελευταία χρόνια, υπονομεύεται διαρκώς και απειλείται από κάποια άτομα, που εκμεταλλευόμενα το κλίμα ανοχής και ανεκτικότητας των κατοίκων προσβάλλουν κάθε αίσθημα πολιτισμού και αρμονικής γειτνίασης: αναστατώνουν την περιοχή, και ιδιαίτερα τους πεζόδρομους της Μάνης, Μεσολογγίου, Τζαβέλα και Κωλέττη, σχεδόν καθημερινά, μέχρι τις πρωινές ώρες, θορυβούν, απειλούν χωρίς λόγο τους κατοίκους καίνε αυτοκίνητα και προκαλούν ζημιές σε πολυκατοικίες. Από τις δολιοφθορές δεν γλύτωσε ούτε το Πάρκο Ναυαρίνου, ενώ πρόσφατα φοιτητές σε πάρτυ στα γραφεία πολιτικής νεολαίας γνώρισαν την εγκληματική επιθετικότητα των πιο βίαιων από αυτούς όταν χτύπησαν νεαρό κάποιοι που:

  • Αδιαφορούν για το ότι με τις συμπεριφορές τους βλάπτουν κυρίως τους κατοίκους των Εξαρχείων, το ζωντανό κομμάτι μιας γειτονιάς, που είτε ξεπουλούν τα σπίτια τους και μετακομίζουν αλλού είτε οδηγούνται, για την προστασία τους, σε συντηρητικές επιλογές.
  • Αδιαφορούν για το αν φύγουν οι κάτοικοι, και αγνοούν πως οι διάδοχοί τους, κτηματομεσίτες και θιασώτες της «ανάπλασης» του κέντρου της Αθήνας, δεν θα είναι τόσο ανεκτικοί και ευγενείς γιατί τα συμφέροντά τους θα υπαγορεύουν άλλες τακτικές.
  • Υπονομεύουν κάθε κοινωνική κατάκτηση που έχει γίνει στα Εξάρχεια καθώς και κάθε  ουσιαστική δράση για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Είναι, βέβαια, από όλους αντιληπτό ότι τέτοιες επιθετικές συμπεριφορές, υπό το πρόσχημα ψευδεπίγραφης επαναστατικότητας, καταργούν κάθε αίσθημα κοινωνικού σεβασμού, ακυρώνουν προσπάθειες  ανθρώπων για μια κοινωνία πιο αλληλέγγυα και ίση και προκαλούν αυτό που υποτίθεται ότι αρνούνται: την καταστολή.

Προκειμένου να γίνουν σαφέστερα τα ζητήματα αυτά η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων συντάσσεται με την απόφαση της συνέλευσης που έγινε στο Πολυτεχνείο ενάντια στα περιστατικά απρόκλητης βίας, η οποία καλεί σε ανοιχτή συζήτηση όλους εκείνους που θεωρούν ως καθήκον τους να πάρουν θέση πάνω στα θέματα αυτά, προκειμένου να αναδειχθούν οι πτυχές του προβλήματος και μέσα από συναίνεση και πνεύμα αλληλοκατανόησης, να δοθεί από όλους το στίγμα μιας δημιουργικής και ελπιδοφόρας προοπτικής της περιοχής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011, ώρα 8 το βράδυ στη διασταύρωση Μεσολογγίου & Τζαβέλα

RED
Notebook
5 Ιανουαρίου 2011 - 10:06 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Αστυνομικό «ντου» στα Εξάρχεια
18/11/2013
Μετά το τέλος της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στα Εξάρχεια κυνηγώντας και ξυλοκοπώντας διαδηλωτές. Με αφορμή την επίθεση ομάδας διαδηλωτών σε διμοιρία των ΜΑΤ στο τέλος της πορείας, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν μαζικό «ντου» στα Εξάρχεια κάνοντας προσαγωγές στο σωρό.
 
 
Ψήφισμα της Συνέλευσης της πλατείας Ταξίμ
5/06/2013
Αιτήματα του Occupy Gezi
 
 
Τρία νέα βιβλία από τις εκδόσεις Τοποβόρος
16/05/2013
Η παραλία είναι το όπιο των λαών. Στην πλατεία φέτος ανοίγουμε σεζλόνγκ
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  6 Ιουνίου 2013 - 6:18 pm  
  Τρομοκράτηση διεμφυλικών στη Θεσσαλονίκη και κατάχρηση εξουσίας σε βάρος συνηγόρου υπεράσπισης
 
     
  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για τις αθρόες προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη διεμφυλικών προσώπων σε καθημερινή βάση, χωρίς αιτιολόγηση και με στόχο την τρομοκράτησή τους ενόψει της εκδήλωσης «Παρέλαση Υπερηφάνειας». Αποκορύφωση αυτής της εκφοβιστικής τακτικής από την ΕΛΑΣ υπήρξε η παράνομη κράτηση και της δικηγόρου Ηλέκτρας Κούτρα η οποία είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να συναντήσει την κρατούμενη εντολέα της.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 7:30 pm  
  ALARM: Το «μυρμήγκι» καλεί για ενισχύσεις...
 
     
  Το «μυρμήγκι» ξεκίνησε την λειτουργία του στην Κυψέλη στα μέσα του προηγούμενου Νοέμβρη. Βήμα-βήμα η αλληλεγγύη μας έβρισκε ανταπόκριση και στέριωνε. Γλέντια, συλλογικές κουζίνες, συζητήσεις, προβολές ο καιρός πέρασε και ο κόσμος που μας γνώρισε αυξήθηκε. Η δράση μας το τελευταίο διάστημα επεκτάθηκε και στο κίνημα χωρίς μεσάζοντες και ήδη έχουμε διοργανώσει δύο πολυ επιτυχημένες ανοιχτές διαθέσεις προϊόντων στην πλατεία Κυψέλης.
     
 
  21 Μαΐου 2013 - 6:08 pm  
  «Θα δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε;»: μια αφίσα για το θάνατο μιας εργάτριας στην pizza fan
 
     
  Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην Πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα, ημέρα Δευτέρα 14 Γενάρη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν πως η κοπέλα πέθανε από καρδιά. Το θέμα κουκουλώθηκε.
     
 
  17 Μαΐου 2013 - 2:43 pm  
  Κύκλος σεμιναρίων «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ»
 
     
  Ο κύκλος σεμιναρίων της Πολιτικής – Πολιτιστικής Λέσχης Εκτός Γραμμής (Στρατηγοπούλου 7 & Μαυρικίου,) «Φιλοσοφία και Πολιτική. Αλτουσέρ, Φουκώ, Ντελέζ» συνεχίζεται την Κυριακή 19.05, 6μμ, με την συνεδρία: «Ο Φουκώ, η πολιτική και η βιοπολιτική». Εισηγητές: Παναγιώτης Σωτήρης, Διδάσκων Φιλοσοφία και Κοινωνική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, «Εξουσία, πειθαρχία, αλήθεια: ξαναγυρίζοντας στον Φουκώ», Τάσος Μπέτζελος, Μεταφραστής, «Βιοπολιτική και καπιταλισμός, Φουκώ και Μαρξ».
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr