Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Ανατροπή στην Καλλιθέα ΤΩΡΑ
Υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Παπαδάκης
 
Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, Υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Παπαδάκης, Υποψήφιοι/ες δημοτικοί σύμβουλοι: Αλέξανδρος Παπακώστας, Πέτρος Κοντές, Δημήτρης Τσακαλομάτης, Εντβίσα (Ελισάβετ) Χάσα, Αναστασία (Στάσα) Κοτταρά

Το video δημιουργήθηκε από τους: Δημήτρη Νάκο, Βασίλη Μπεκροδημήτρη και Μιχάλη Παπαντωνόπουλο.

Αγαπάμε την πόλη μας, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματά της, καταλαβαίνουμε τις ανάγκες των κατοίκων της και αγωνιζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Είμαστε ρεαλιστές, γι’ αυτό είμαστε έντιμοι σ’ αυτά που λέμε, σ’ αυτά που προτείνουμε –πριν τα πούμε, ψάξαμε πολύ τι γίνεται και τι δεν γίνεται.

Είμαστε όμως και οραματιστές: μας εμπνέει η νοσταλγία αυτού που κάποτε υπήρξε η Καλλιθέα: μια πόλη παραλιακή, καθαρή και ανθρώπινη. Μας συσπειρώνει το πάθος να την ξανακάνουμε αυτό που λέει το όνομά της: όμορφη να την βλέπεις, όμορφη να την ζεις. Για μας και τα παιδιά μας. Δεν προτάξαμε πύρινους λόγους ενάντια στο μνημόνιο και τον Καλλικράτη, ενάντια στα μέτρα της φτώχειας που βυθίζουν στην ανέχεια όλο και περισσότερους πολίτες αυτής της ταλαίπωρης χώρας, όπως αυτοί που λένε μεγάλα λόγια αλλά διαμορφώνουν και στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές, ως σάρκα από τη από τη σάρκα του κυβερνώντος κόμματος, σαν την παρούσα Αρχή του Δήμου μας. Εμείς με έργα αρνηθήκαμε το μνημόνιο και τα μέτρα της φτώχειας, στους δρόμους παλέψαμε και παλεύουμε για κοινωνική δικαιοσύνη, για να μη χαθούν τα κεκτημένα αγώνων τρεις αιώνες τώρα, για τα αυτονόητα δικαιώματα: ψωμί, παιδεία, υγεία, δουλειά. Δεν θα μας βρείτε σε ακριβά γωνιακά γραφεία πάνω στις μεγάλες λεωφόρους, επαρκώς εξοπλισμένα.

Σε μια γειτονιά της πόλης μας –στην Αριστείδου 114- έχουμε εδώ και πάνω από πέντε χρόνια στήσει το «στρατηγείο» μας, με μεταχειρισμένες καρέκλες και τραπέζια που μας χάρισαν οι φίλοι. Τα γραφεία μας είναι κάθε μέρα ανοιχτά, εδώ και πέντε χρόνια. Δεν τα ανοίγουμε μόνο περίοδο εκλογών.Εμείς πιστεύουμε ότι οι εκλογές είναι μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας αλλά είναι μόνο ένα βήμα στην πολιτική πορεία και σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός. Στα γραφεία μας σε τακτικά διαστήματα μαζευόμαστε μέλη και φίλοι της Κίνησης για να μιλήσουμε και να συν-αποφασίσουμε κάθε πρόταση και κάθε δραστηριότητά μας.

Τα μεγάλα ΜΜΕ δεν μας «παίζουν», ούτε έχουμε οικονομική δυνατότητα προβολής στον τοπικό τύπο. Με τις λιγοστές αφίσες και τα χειροποίητα πανό μας, προσπαθήσαμε να διαδώσουμε τις ιδέες μας και τις προτάσεις μας Απευθυνόμαστε στους Καλλιθεάτες με τον τρόπο που μας έμαθαν οι παλιότεροι αγωνιστές: με μια εφημερίδα που τη βγάζουμε με κόπο και με δικά μας έξοδα και τη μοιράζουμε δωρεάν στο λαό της πόλης μας. Δεν τάξαμε πάρκα και παραλίες ελεύθερες για τον κόσμο, ούτε αμμουδιές και εξωτικούς παραδείσους, όπως έκανε πριν από λίγα μόλις χρόνια η Διοικούσα Αρχή, ενώ την ίδια στιγμή υπέγραφε συμφωνίες που μετέτρεπαν τους τελευταίους ελεύθερους χώρους –παραλία, Ιππόδρομος, Ιζόλα- σε τσιμεντένια τέρατα. Ούτε παίζουμε το χαρτί της ανεξαρτησίας, όπως αυτοί που αυτοαποκαλούνται ανεξάρτητοι αλλά ήταν μεγάλα γρανάζια του συστήματος που παρέδωσε τη θάλασσα στο τσιμέντο.

Εμείς, αντιθέτως,αγωνιστήκαμε για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων και, παρά το τετελεσμένο των αποφάσεων, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε με πείσμα για να σώσουμε το τελευταίο εκατοστό ελεύθερης γης. Μας πονάει η πόλη μας, εδώ μένουμε, εδώ δουλεύουμε, εδώ μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Μας νοιάζει που η Καλλιθέα πνίγεται στο καυσαέριο από ένα τερατώδες κυκλοφοριακό πρόβλημα, που δεν υπάρχει μέρος να αφήσεις το αυτοκίνητο, που δεν υπάρχει δωρεάν δημοτική συγκοινωνία, που υπάρχουν παιδιά φτωχών οικογενειών που δεν βρίσκουν θέση στους παιδικούς σταθμούς, που δεν υπάρχει κέντρο υγείας ούτε καν ένα στέκι για τους νέους να συναντιούνται και να δημιουργούν.

Γι’ αυτά παλεύουμε. Πράγματα απλά και καθημερινά. Που ανεβάζουν την ποιότητα της ζωής μας, βοηθούν τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά. Γιατί έτσι πιστεύουμε πως πραγματώνεται η δημοκρατία, έτσι θα ξυπνήσει πάλι η εμπιστοσύνη στην πολιτική, η ανάγκη της συμμετοχής στα κοινά, που γίνεται χαρά και δύναμη. Γιατί εμείς πιστεύουμε ακόμα στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή και τη διαφάνεια και καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και τον συγκεντρωτισμό που δεν ταιριάζουν σε ελευθερόφρονες ανθρώπους. Γιατί δεν φοβόμαστε να απλώσουμε το χέρι και να καλέσουμε σε κοινούς αγώνες όποιον μοιράζεται τις βασικές μας αρχές μας. Η πολιτική αγνότητα καταντάει άγνοια και αναποτελεσματικότητα, φτιάχνει κλειστά σύνολα χωρίς ανανέωση και χαρά.

Είμαστε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Ήμασταν εδώ κάθε μέρα τα πέντε χρόνια ζωής που μετράει η Κίνησή μας και θα είμαστε και αύριο εδώ. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς υποσχέσεις και «θα». Χωρίς να νοιαζόμαστε για την προσωπική μας προβολή, για θέσεις και οφίτσια. Θα είμαστε εδώ με τους καθημερινούς μας αγώνες, με το χαμόγελο, με την οργή, με την απαίτηση.μια φωνή που θα φωνάζει το δίκιο. Εμείς. Όλοι μαζί. Σα μια γροθιά.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ.RED
Notebook
14 Μαΐου 2014 - 8:23 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
24/05/2014
Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
 
 
Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης
Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου
24/05/2014
Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
 
 
Αν ήμουν Πειραιώτης
Στρατής Μπουρνάζος
24/05/2014
Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  23 Μαΐου 2014 - 3:59 pm  
  «Δεν θέλω άλλο μαύρο στη ζωή μου»
 
     
  Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για τον αγώνα τους που ξανάρχισε χτες, με την κατάληψη και πάλι του υπουργείου, μέχρι την τελική δικαίωση όλων τους. Φωτογραφία: Εύα Καραγκιοζίδου, Δρομογράφος
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 7:55 am  
  Με όραμα για την Αθήνα
 
     
  Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε για το όραμά του για την Αθήνα, μια πόλη φιλόξενη και αλληλέγγυα προς τους πολίτες όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν πρωί, μεσημέρι, βράδυ με ασφάλεια στη γειτονιά τους και περιέγραψε ως βασικό προσόν ενός δημάρχου να τολμά να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, στο ντιμπέιτ με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.
     
 
  17 Μαΐου 2014 - 4:32 pm  
  Ο Γ. Σακελλαρίδης συζητά με τη Μάρω Δούκα
 
     
  Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης συζητά με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει». Την ενδιαφέρουσα συζήτηση διοργάνωσε το ηλεκτρονικό περιοδικό «Χρόνος»
     
 
  15 Μαΐου 2014 - 10:54 am  
  SOSTEtoNERO
 
     
  Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει το νερό της Θεσσαλονίκης! Έχει ήδη ξεκινήσει ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθεί το 51% της ΕΥΑΘ. Το δώρο της Φύσης, το νερό, αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο. Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του! ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε! Σε αυτόν τον αγώνα ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πρέπει να το δείξουμε! Δημοψήφισμα για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr