Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Θ. Δρίτσας από Πειραιά: Η περηφάνια και η αξιοπρέπεια έχουν δύναμη
«Μέσα στο προεκλογικό κλίμα παραπλάνησης και νοσηρότητας που οι δυο συνδυασμοί του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Μόραλη επιμένουν να καλλιεργούν εμείς επιμένουμε να μιλάμε για ιδέες, προτάσεις, δεσμεύσεις και στόχους», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του «Λιμανι της Αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας», Θοδωρής Δρίτσας κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά.
 
Σημεία της ομιλίας του Θ. Δρίτσα

Παίρνουμε καθημερινά χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης που μας καλούν να δώσουμε τη μάχη για όλους όσους θέλουν οι ανάγκες  να έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τα συμφέροντα και οι θεσμοί αντιπροσώπευσης σε σχέση με τους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς. Αγωνιούν για το πως θα αντιδράσει ο λαός και οι πολίτες του Πειραιά. Σας βεβαιώνουμε ότι ο Πειραιάς θα αντιδράσει. 

• Η περηφάνια και η αξιοπρέπεια έχουν δύναμη. Η ζωή μας άλλαξε, γινόμαστε πιο απαιτητικοί.

Έχουμε θυμό αλλά έχουμε και γνώση έχουμε και αυτοπεποίθηση.

Αυτά κάνουν το θυμό ελπίδα και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την ελπίδα πράξη.

Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με ιστορία. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν μνήμες.

 Πρόσφυγες, ρεμπέτικο,  ξενιτειά , καημός, βιομηχανική ανάπτυξη, εργατική τάξη, ιστορικό εμπόριο, ναυτικοί. Σήμερα ο Πειραιάς αναζητά το νέο του πρόσωπο. Το έχει ανάγκη αλλά νέο πρόσωπο δεν σημαίνει διαγραφή της ιστορίας δεν σημαίνει διαγραφή της ιστορικής ταυτότητας.

 Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε τη πόλη μας και μαζί το μέλλον της. Τη πόλη της αλληλεγγύης, τη πόλη της παραγωγής,  τη πόλη της δικαιοσύνης.

 Η πόλη είναι οι άνθρωποι, οι ανάγκες τους, οι ελπίδες τους. Σεβόμαστε τις ανάγκες, υποκλινόμαστε στις ελπίδες.

 Ο Πειραιάς, η πόλη μας, οι γειτονιές του βρίσκονται σε κρίση.΄Ανεργοι, φτωχοί, επιχειρηματίες κατεστραμμένοι, μαγαζιά κλειστά, πολίτες χωρίς κοινωνική προστασία. Ταυτόχρονα το λιμάνι διακινεί ένα τεράστιο πλούτο. Διακίνηση εμπορευμάτων,  εφοπλιστικά γραφεία,  πλούτος που συγκεντρώνεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια. Το λιμάνι ιδιωτικοποιείται, η πόλη δεν κερδίζει τίποτα. Οι ναυτικοί  δεν πληρώνονται και απειλούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Άνεργοι οι περισσότεροι. Η πόλη ερημώνει ακόμη και τα δικαστήρια, η κυβέρνηση της τρόικας και του ΤΑΙΠΕΔ, θέλουν να τα απομακρύνουν από τη πόλη.

Δεν θα τα επιτρέψουμε όλα αυτά. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια μάχη νικηφόρα. Ο Πειραιάς θα νικήσει. Δεν ήρθαμε από το πουθενά. Δεν ψάχνουμε για μεταγραφές για να εντυπωσιάσουμε τους πολίτες. Για μας οι Πειραιώτισσες  και οι Πειραιώτες δεν είναι ούτε ευκολόπιστοι ψηφοφόροι ούτε απαθείς τηλεθεατές ούτε κομματικός στρατός ούτε οπαδοί, είναι παιδιά του Πειραιά. Με κρίση, μνήμη και βιώματα και με αυτές τις αποσκευές τους καλούμε να κρίνουν και να μας ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν μεσίες.

Δεν υπάρχουν μόνο προβλήματα. Υπάρχουν και λύσεις. Δεν υπάρχει μόνο διαχείριση υπάρχει και συμμετοχή. Θα την εξασφαλίσουμε με κάθε μέσο.

΄Οχι μόνον για λόγους δημοκρατίας αλλά και γιατί μόνο έτσι μπορούν να γίνουν σωστές ιεραρχήσεις.

 Μέσα στο προεκλογικό κλίμα παραπλάνησης και νοσηρότητας που οι δυο συνδυασμοί του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Μόραλη επιμένουν να καλλιεργούν εμείς επιμένουμε να μιλάμε για ιδέες, προτάσεις, δεσμεύσεις και στόχους. Χωρίς φανατισμούς με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που μας δίνει η δουλειά τόσων χρόνων στη πόλη, διεκδικούμε τη ψήφο των πολιτών του Πειραιά.  Αυτών που είναι υποψιασμένοι γιατί γνωρίζουν.

Και σας βεβαιώνω τώρα πια, ότι αυτοί είναι η πλειοψηφία στη Πειραιώτικη κοινωνία.  

Είναι αυτοί που βαρέθηκαν να περισυλλέγουν τις ελπίδες  τους στα σκουπιδιάρικα.

Είναι οι πολίτες του δημοκρατικού Πειραιά, είναι οι νέες και οι νέοι, είναι οι άνεργοι, είναι οι έμποροι, επαγγελματίες, επιστήμονες, είναι οι εργάτες και οι ναυτικοί, είναι όλοι αυτοί που κάποιες στιγμές μπορούν να σιωπούν αλλά που κρατούν στο χέρι τους, τη βαθιά και σίγουρη γνώμη για αυτούς που τους προσβάλουν, για αυτούς που καθημερινά απαξιώνουν τις ανάγκες τους.

Είμαστε αισιόδοξοι.  Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα μας και σας καλούμε να γίνετε πρεσβευτές των μηνυμάτων που καθημερινά στέλνει ο Πειραιάς προς όλη τη χώρα. 

Αλλάζουμε τη πόλη μας,  αλλάζουμε την Ελλάδα.RED
Notebook
10 Μαΐου 2014 - 9:52 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
24/05/2014
Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
 
 
Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης
Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου
24/05/2014
Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
 
 
Αν ήμουν Πειραιώτης
Στρατής Μπουρνάζος
24/05/2014
Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr