Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Ουκρανία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από εμπρηστική επίθεση σε κτίριο στην Οδησσό
Χαρακτήρα μαζικής δολοφονίας είχε ο εμπρησμός του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό από τους φασίστες φονιάδες υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου την Παρασκευή. Απολογισμός 35 νεκροί αντιφασίστες διαδηλωτές. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και οπαδών της εγκάθετης κυβέρνησης του Κιέβου, οι οποίοι υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα. Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης κατάφεραν να διαλύσουν την κατασκήνωση των διαδηλωτών και να τους εγκλωβίσουν στο κτίριο των συνδικάτων το οποίο και αδίστακτα πυρπόλησαν. Υπολογίζεται ότι οι περισσότεροι από τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία και κάποιοι όταν πήδησαν από τα παράθυρα για να σωθούν.
 
Το κτίριο είναι τα κεντρικά γραφεία των συνδικάτων στην Οδησσό. Οι Νεοναζί του Δεξιού Τομέα (Πράβυ Σέκτορ) που πραγματοποίησε την επίθεση είναι περιφερόμενες ομάδες εκπαιδευμένων δολοφόνων που τους περιφέρει το καθεστώς νεοφιλελεύθερων/νεοναζί του Κιέβου στις εξεγερμένες περιοχές στα νότια και ανατολικά. Οι περισσότεροι ντόπιοι χούλιγκανς που συμμετείχαν (σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιρικοί σύνδεσμοι ελέγχονται από τους Ναζί), μόλις αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα της κατάστασης λάκισαν…

Οι καταληψίες στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού, οι περισσότεροι αριστεροί, εκ των οποίων και μέλη της οργάνωσης «Μποροτμπά» (Αγώνας) ήταν άοπλοι. Όσοι επιχείρησαν να γλυτώσουν από τις φλόγες ξυλοκοπού
νταν μέχρι θανάτου από του Ναζί. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας σύντροφος της «Μποροτμπά». Οι Ναζί εμπόδιζαν για πολύ ώρα τους πυροσβέστες να πλησιάσουν. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους συνέχισαν το πογκρόμ στους δρόμους, επιτιθέμενοι και σε σπίτια που είχα στοχοποιήσει. Σήμερα τα τάγματα εφόδου μεταφέρονται πάλι στο Χάρκοβο, την μεγαλύτερη πόλη στην Ουκρανία μετά το Κίεβο.

Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση του Μπόροτμπα: “Οι ένοπλοι της Δεξιάς επιτέθηκαν στην κατασκήνωση στο Kulikovo Field, και έβαλαν φωτιά στο κτίριο της Βουλής των Συνδικάτων, το οποίο υποστηρίζονταν από τις πολιτοφυλακές. Οι μαχητές του “Μπορότμπα” πολέμησαν με τους υπερασπιστές της Οδησσού. Ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Alex Albu (ηγέτης του Μπόροτμπα στην Οδησσό) ξυλοκοπήθηκε. Αρκετοί άλλοι σύντροφοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Αποσπασματικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών μεγαλώνει. Η λεγόμενη ειρηνευτική διαδήλωση εθνικιστών οδήγησε στη σφαγή, δολοφονώντας περισσότερους από 30 ανθρώπους. «Όταν βγήκαμε από το φλεγόμενο κτίριο μας επιτέθηκε πλήθος εθνικιστών. Υπολογίζω ότι τραυματίστηκαν περίπου 100 άτομα. Οι άνθρωποι πήδαγαν έξω από τα παράθυρα. Τα πάντα ήταν τυλιγμένα στον καπνό. Όσους ήταν πεσμένους στο έδαφος τους κλοτσούσαν στο κεφάλι. Κι ένας από τους συντρόφους μας, ο Βλαντ, έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Είμαστε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο. Νωρίτερα ένας άλλος ακτιβιστής σύντροφος, ο Ιβάν, δέχτηκε πυροβολήθηκε. Τα μέλη του Δεξιού Τομέα που επιτέθηκαν στο κτίριο των συνδικάτων ήταν πλήρως εξοπλισμένοι, έτοιμοι για επίθεση», – δήλωσε ο Αλεξέι Albu. Σήμερα ο Alex Albu είναι στο νοσοκομείο, για την παροχή πρώτων βοηθειών”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Borotba  για τη δολοφονία του  Andrew Brazhevsky:

Andrew Brazhevsky. Παρών!


Ο Andrew Brazhevsky δολοφονήθηκε από τους νεοναζί. Μαζί με άλλους συντρόφους του “Μπορότμπα” υπερασπίστηκε την κατασκήνωση στο Kulikova. Μαζί με άλλους αγωνιστές από κει, κατέφυγε στο κτίριο των Συνδικάτων ύστερα από την επίθεση από υπέρτερες δυνάμεις των νεοναζί που επιτέθηκαν και έκαψαν τις σκηνές. Στη συνέχεια, οι “μολότοφ” των νεοναζί πυρπόλησαν το Σπίτι των Συνδικάτων. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, ο Andrew ήταν στους επάνω ορόφους. Έπρεπε να πηδήξει έξω από το παράθυρο για να ξεφύγει από τη φωτιά. Στο έδαφος, ήταν ακόμα ζωντανός. Εκεί τον αποτελείωσαν οι Νεοναζί…

Ο Andrew ήταν ένθερμος, θαρραλέος και πειθαρχημένος σύντροφος. Εργάστηκε ως προγραμματιστής, αλλά ήταν αφιερωμένος στη μαχητική πολιτική δραστηριότητα. Ο Andrew ήταν ένθερμος κομμουνιστής, αφιερώνοντας πολύ χρόνο στην αυτο-εκπαίδευση, διαβάζοντας μαρξιστές κλασικούς και σύγχρονους αριστερούς συγγραφείς. Στην Οδησσό δε έλειπε ούτε από μια πολιτική δράση, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή…
Όταν η εξουσία στην Ουκρανία καταλήφθηκε από τις νεοναζιστικές συμμορίες, ο Andrew εντάχθηκε στις πολιτοφυλακές στην Οδησσό για να υπερασπιστεί την πόλη του από τους νεοναζί. Δυστυχώς, εκείνη τη ημέρα η υπεροχή των δυνάμεων δεν ήταν με την πλευρά των υπερασπιστών της Οδησσού …

Η ζωή και ο θάνατος του Andrew δείχνει τη διαδρομή του μαχητή, ενός πραγματικού κομμουνιστή.

Ανδρέα, ο θάνατός σου δεν θα μείνει χωρίς εκδίκηση. Οι νεοναζί δεν είναι κύριοι στις πόλεις μας, στους δρόμους μας. Υποσχόμαστε να σε θυμόμαστε στον αγώνα για πάντα.
Αιώνια μνήμη, Andrew.

Πηγή: anantgarde2009RED
Notebook
4 Μαΐου 2014 - 9:34 πμ
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: Avantgarde2009

Οι φασίστες δολοφονούν στην Οδησσό.
Αλληλεγγύη στην αντιφασιστική αριστερά της ν/α Ουκρανίας.
Andrew Brazhevsky.Αθάνατος!
http://wp.me/pryYN-1CX
 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Εμπρηστική Ακροδεξιά
Νίκος Σκοπλάκης
12/05/2014
Ο οργανωμένος εμπρησμός του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό καταδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι η σχηματική και σε πολλές περιπτώσεις ενορχηστρωμένα μεροληπτική προσέγγιση για την αλλαγή διακυβέρνησης στο Κίεβο αποκρύπτει το ουσιώδες: την ακροδεξιά ηγεμονία, μέσα από την οποία εδραιώθηκε η αποκαλούμενη «φιλοδυτική» μερίδα των ολιγαρχών στην Ουκρανία, καταπνίγοντας τις αντίρροπες τάσεις στην ωμή βία των παραστρατιωτικών.
 
 
Η Ε.Ε.: ο χρήσιμος ηλίθιος;
René Heilig
6/05/2014
Στα δυτικά τμήματα της ουκρανικής επικράτειας κυματίζουν εντελώς αυτονόητα, πλάι στα γαλαζο-κίτρινα εθνικά χρώματα, ερυθρόμαυρες σημαίες. Είναι οι σημαίες της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN), η οποία ιδρύθηκε στη Βιέννη το 1929. Υπό τα συνθήματα «Ε.Ε.» και «πολιτικά δικαιώματα», πραγματοποιούνται εκεί όνειρα, περισσότερο από όσο θα προσδοκούσε ο Στέπαν Μπαντέρα (1909-1959)
 
 
Καμία τραγωδία: η Οδησσός και οι φασίστες
Rüdiger Göbel
5/05/2014
Στην Οδησσό της Νότιας Ουκρανίας, παραστρατιωτικά αποσπάσματα οργανωμένων φιλοευρωπαίων φασιστών, υποστηριζόμενα από ένα τοπικό πλήθος, δολοφονούν περισσότερους από σαράντα ανθρώπους.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr