Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Σε γυάλινο πύργο ο Καμίνης
«Γνωρίζουμε καλύτερα απ΄ όλους τα προβλήματα της Αθήνας γιατί ζούμε στην καθημερινότητα της και βρισκόμαστε παντού, σε όλους τους αγώνες για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της» είπε σε συνέντευξή του στο Mega, Γ. Σακελλαρίδης και κάλεσε σε ανοικτό δημόσιο διάλογο τους συνυποψήφιους του για το δήμο Αθηναίων, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν έχοντας πλήρη εικόνα των διαφορετικών προγραμμάτων τους.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε την αισιοδοξία του και τη βεβαιότητά του ότι θα είναι στο β΄ γύρο των εκλογών, όπως φαίνεται άλλωστε, από τη μεγάλη αποδοχή της υποψηφιότητας του  την καθημερινή επαφή με τον κόσμο στις γειτονιές της Αθήνας, και την απογοήτευση, που εισπράττει για το ανύπαρκτο έργο του κ. Καμίνη.

«Δεν έχουμε καμιά μηχανή που γεννάει χρήματα, ούτε μαγικό ραβδάκι» αλλά έχουμε πολλή καλή εικόνα για τα οικονομικά του δήμου, από τον προϋπολογισμό και από τους απολογισμούς, είπε ο Γ. Σακελλαρίδης. Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με «μια επανακατανομή των δαπανών θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 10 εκ. ευρώ μέσα στο 2015, που δεν είναι μεν πολύ μεγάλο ποσό, αλλά θα μπορούσαμε να απαντήσουμε σε καθημερινά προβλήματα των πολιτών όπως π.χ. οι λακκούβες στους δρόμους, ή τα σκουπίδια.

Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, για το ποιες ανάγκες πρέπει να καλύψει ο δήμος προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο που βιώνει την ανθρωπιστική κρίση στο κέντρο της Αθήνας, συσσίτια, ηλεκτροφωτισμός, σκουπίδια για παράδειγμα είναι πρώτες προτεραιότητες. Η Ανοιχτή Πόλη έχει ενεργή δράση στην οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, χωρίς χορηγούς, αλλά με τους ενεργούς πολίτες.

«Αθήνα υπάρχει και κάτω από την Ομόνοια» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης καταγγέλλοντας την αδράνεια και την ανυπαρξία του κ. Καμίνη, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες περιοχές. «Δεν έχει κάνει την παραμικρή παρέμβαση στις γειτονιές του Αγ. Παντελεήμονα».

«Ο Γ. Καμίνης ζει κλεισμένος σε ένα γυάλινο πύργο», δεν έχει ούτε στοιχειώδες έργο να επιδείξει. Η οικονομική εξυγίανση του, στο δήμο Αθηναίων, σε άμεση συνάρτηση με τις μνημονιακές επιλογές είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν λάμπες, στους δρόμους της Αθήνας, γιατί δεν πληρώνονται οι προμηθευτές.

Απ΄ την άλλη πλευρά, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προσπαθεί να επιβιώσει πολιτικά μαζεύοντας ψήφους «με ακροδεξιό και λαϊκίστικο τρόπο». «Δεν γνώριζε καν τι θα πει η λέξη δημοψήφισμα, όταν πρώτη η Ανοιχτή Πόλη, την οποία εκπροσωπώ έθετε το θέμα των δημοψηφισμάτων και της έννοιας του συμμετοχικού δήμου». Μάλιστα ζητάει δημοψηφίσματα για συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες, όπως είπε κάτι που είναι ανεπίτρεπτο «σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν χωράνε δημοψηφίσματα» είπε ο Γ. Σακελλαρίδης.

Δημοψήφισμα θα έπρεπε να ζητηθεί για το αν θα γίνει Mall στην Ακαδημία Πλάτωνος, ή αν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το νερό, όπως γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχασε ευκαιρία, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων να επισημάνει τη μεγάλη σημασία που έχει να κατανοήσει ο κόσμος το μεγάλο πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης του νερού και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει όπου έχει γίνει, όπως το υψηλό κόστος και οι κακές υπηρεσίες.

Δεν ήθελα να «πολιτικοποιήσω» το κύπελλο του Παναθηναϊκού, πρόσθεσε στο τέλος της συνέντευξης, γιατί θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση των φιλάθλων οποιασδήποτε ομάδας, όπως δυστυχώς επιχείρησε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Πηγή: left.grRED
Notebook
29 Απριλίου 2014 - 4:47 pm
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
24/05/2014
Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
 
 
Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης
Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου
24/05/2014
Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
 
 
Αν ήμουν Πειραιώτης
Στρατής Μπουρνάζος
24/05/2014
Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  23 Μαΐου 2014 - 3:59 pm  
  «Δεν θέλω άλλο μαύρο στη ζωή μου»
 
     
  Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για τον αγώνα τους που ξανάρχισε χτες, με την κατάληψη και πάλι του υπουργείου, μέχρι την τελική δικαίωση όλων τους. Φωτογραφία: Εύα Καραγκιοζίδου, Δρομογράφος
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 7:55 am  
  Με όραμα για την Αθήνα
 
     
  Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μίλησε για το όραμά του για την Αθήνα, μια πόλη φιλόξενη και αλληλέγγυα προς τους πολίτες όπου θα μπορούν να κυκλοφορούν πρωί, μεσημέρι, βράδυ με ασφάλεια στη γειτονιά τους και περιέγραψε ως βασικό προσόν ενός δημάρχου να τολμά να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, στο ντιμπέιτ με τον απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Καμίνη.
     
 
  17 Μαΐου 2014 - 4:32 pm  
  Ο Γ. Σακελλαρίδης συζητά με τη Μάρω Δούκα
 
     
  Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης συζητά με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει». Την ενδιαφέρουσα συζήτηση διοργάνωσε το ηλεκτρονικό περιοδικό «Χρόνος»
     
 
  15 Μαΐου 2014 - 10:54 am  
  SOSTEtoNERO
 
     
  Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να πουλήσει το νερό της Θεσσαλονίκης! Έχει ήδη ξεκινήσει ο διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθεί το 51% της ΕΥΑΘ. Το δώρο της Φύσης, το νερό, αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα και χαρίζεται σε ιδιώτες. Ένα φυσικό και δημόσιο αγαθό θα γίνει ιδιωτικό μονοπώλιο. Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα! Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, δεν δεχόμαστε την ιδιωτικοποίηση του! ΟΛΟΙ μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε! Σε αυτόν τον αγώνα ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και πρέπει να το δείξουμε! Δημοψήφισμα για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης στις 18 Μαΐου
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr