Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Επιτάφιος που μπορεί να γίνει Ανάσταση
 
Του Αδάμου Ζαχαριάδη

Είμαι από αυτούς που την Μεγάλη Παρασκευή προτιμούν να κάτσουν στο σπίτι με καλή παρέα παρά να τραβιούνται στον Επιτάφιο. Δεν είμαι θρήσκος και το Πάσχα μου αρέσει κυρίως λόγω του καλού φαγητού, της παρέας και του κρασιού. Σήμερα όμως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αμμόχωστο.

Αν μπορούσα θα ήμουν εκεί. Από νωρίς. Θα είχα πάει να πιάσω καλή θέση, να είμαι κοντά στους ανθρώπους και να νιώσω το πνεύμα της ημέρας. Στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό της Αμμοχώστου. Θα ήθελα πολύ να ήμουν ένας από τους χιλιάδες που θα κάνουν σήμερα Επιτάφιο στην Αμμόχωστο, πρώτη φορά μετά από το 1974.

Έχουμε συνηθίσει τις μεγάλες λέξεις, έχουν στεριώσει στο μυαλό μας οι βαρύγδουπες διατυπώσεις για «βιώσιμες και λειτουργικές λύσεις». Έχουμε σιχαθεί τις ευκολίες, τα «ναι μεν αλλά», τα δυνατά «όχι». Σήμερα δεν θα χρειαστούν συνθήματα, πανό και σημαίες. Μόνο με το κερί και την σιωπή μας μπορούμε να πούμε πολλά. Και να κλείσουμε το στόμα αυτών που ενοχλητικά φωνασκούν εδώ και σαράντα χρόνια. 

Σήμερα θα είμαστε χιλιάδες. Μερικές θα είναι εκεί κι άλλες τόσες θα είμαστε με την ψυχή και το μυαλό μας. Και όλοι θα περιμένουμε την μέρα που οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι θα έρθουν μαζικά στον Τεκκέ της Λάρνακας για να κάνουμε μαζί τον δικό τους «Επιτάφιο», την Ανάσταση όλων μας.

Υ.Γ Λίγα χρόνια πριν είχα πάει όταν άνοιξε το οδόφραγμα της Λήδρας. Ήμασταν απελπιστικά λίγοι και η Αριστερά απούσα. Από την άλλη πλευρά, οι Τουρκοκύπριοι χιλιάδες, κρατούσαν πανό που μας καλωσόριζε. Ελπίζω το Άγιο Πνεύμα των ημερών να μας φωτίσει και σήμερα να είμαστε χιλιάδες. 


Αδάμος Ζαχαριάδης
RED
Notebook
18 Απριλίου 2014 - 11:22 πμ | Αδάμος Ζαχαριάδης
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: Left G700

«Δεν είμαι θρήσκος και το Πάσχα μου αρέσει κυρίως λόγω του καλού φαγητού, της παρέας και του κρασιού. Σήμερα όμως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αμμόχωστο.

Αν μπορούσα θα ήμουν εκεί. Από νωρίς. Θα είχα πάει να πιάσω καλή θέση, να είμαι κοντά στους ανθρώπους και να νιώσω το πνεύμα της ημέρας. Στον Άγιο Γεώργιο τον Εξορινό της Αμμοχώστου.»


Μπρος στα κάλλη (του επικαιροποιημένου σχεδίου Ανάν) τι είναι ο πόνος (να στερηθείς την καλή παρέα και να τραβιέσαι στον Επιτάφιο —και μάλιστα από νωρίς και μάλιστα με κεράκι)! Να ’ξερες πώς σε καταλαβαίνω, φίλε! Να ’ξερες πώς σε καταλαβαίνω… ;-) :-)

Άιντε, Καλή Ανάσταση στην ‘‘ενιαία’’ και ‘‘αδιαίρετη’’ Κύπρο!
Σχόλιο από: Καραγιαννίδης Χρήστος

Πάνω απ όλα η υγεία.
Σχόλιο από: Ιλεάνα Μορώνη

@LeftG700
Πολύ κουραστικά τα άκυρα σχόλιά σου σό,τι έχει να κάνει με την Κύπρο (πρώτα στο εξαιρετικό κείμενο της Σίας Αναγνωστοπούλου, τώρα σαυτό το σημείωμα του Αδάμου Ζαχαριάδη).
Σχόλιο από: Left G700

Φίλη Ιλεάνα,

Κατ’ αρχήν, Χρόνια Πολλά.

Κατά δεύτερον:Τι ακριβώς εννοείς «κουραστικά»; Και γιατί τα χαρακτηρίζεις «άκυρα»; Για δώσε μου κάποιες περισσότερες πληροφορίες. Εκτός κι αν πόσταρες σχόλιο μόνο και μόνο για να μου ‘‘την πεις’’. Όπως έκανε, παραδείγματος χάρη, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Καραγιαννίδης, ο γνωστός ταλιμπάν τού maxi διεθνισμού και χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της mini σκέψης.

Κατά τρίτον: Βλέπω ότι αναφέρεσαι στην κουβέντα που έγινε με αφορμή το άρθρο τής Αναγνωστοπούλου, αν και από τότε έχει περάσει πάνω από μήνας. Απορία: Πώς και δεν έσκασες μύτη στη συζήτηση τότε; Σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν είναι αργά: μπορείς να πας εκεί και να ανανεώσεις τη συζήτηση. Θα σε ακολουθήσω με χίλια. Τι λες;

Τα λέμε
Σχόλιο από: Left G700

Φίλη Ιλεάνα,

Τι έγινε, πού χάθηκες; Πέρασαν δυο μερούλες κι ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, σχολίασες μόνο και μόνο για να μου ‘‘την πεις’’. Και τι κατάλαβες, κορίτσι με τα κοντά μαλλιά και τη λίγη γνώση; Ωραία, έβγαλες το άχτι σου. Άλλο; Έπεισες κανέναν; Μόνο τους πεισμένους. Αντίθετα, σ’ αυτούς που στέκονται για την ώρα στην ουδέτερη ζώνη, μάλλον αρνητική εντύπωση δημιούργησες. Διότι σε προσκάλεσα σε συζήτηση και μου πέταξες την πρόσκληση στα μούτρα. Αποδεικνύει αυτό ότι έχεις εσύ δίκιο κι εγώ άδικο; Χα! Το μόνο που δείχνει είναι αγένεια και ψιλομυτισμό.

Άκου, φιλενάδα. Ο πολιτικός διάλογος, και δη ο αντιθετικός, δεν είναι κανένα κοριτσίστικο παιχνίδι με τις φίλες σου για να κάνεις πείσματα και να κρατάς πόζα, σουφρώνοντας τα χείλια σου. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις αυτό, τόσο πιο πολλά θα προσφέρεις στην υπόθεση της Αριστεράς.

Τα λέμε (εντάξει, όταν αποφασίσεις να σταματήσεις τα μούτρα που κρατάς, εννοείται)
 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Περί Κυπριακού και άλλων τινών
Σία Αναγνωστοπούλου
18/03/2014
 
 
Ο πρέσβης, το Κυπριακό και η αριστερή κουλτούρα
Αδάμος Ζαχαριάδης
18/03/2014
Ο πρέσβης Αϋφαντής είναι ικανός για κάθε έκπληξη. Αρκεί να είναι αρνητική. Εκεί που πιστεύαμε ότι τα είδαμε και τα ακούσαμε όλα από τον συγκεκριμένο, ήρθε το κείμενο στα Ενθέματα της Κυριακής, με το οποίο απαντά στον Αριστείδη Μπαλτά για τις θέσεις του σχετικά με το Κυπριακό.
 
 
Η δημοκρατία είναι έννοια αγωνιστική
Συνέντευξη του Γ. Κουζέλη στον Αδάμο Ζαχαριάδη
17/03/2014
Με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του βιβλίου, Φασισμός και Δημοκρατία, εκδόσεις Νήσος, συζητάμε με τον Γ. Κουζέλη, καθηγητή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, για τον ορισμό της δημοκρατίας, την εμφάνιση του φασισμού και το περιεχόμενο που καλείται η Αριστερά να αναδείξει στην δημοκρατία σήμερα.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 1:24 pm  
  Αν ήμουν Πειραιώτης
Στρατής Μπουρνάζος
 
     
  Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 1:14 am  
  Για την εξουσία στην Ελλάδα το κύριο είναι να μην έρθουν οι κόκκινοι
Συνέντευξη του Χρήστου Λάσκου στο alterthess.gr
 
     
  Ενόψει των εκλογών της 25ης Μαϊου, και στο πλαίσιο του προεκλογικού διαλόγου, το alterthess.gr έθεσε σε υποψήφιους/ες eυρωβουλευτές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, την κρίση στην Ελλάδα και την άνοδο του φασισμού . Ο Χρήστος Λάσκος, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά
     
 
  23 Μαΐου 2014 - 12:33 pm  
  Η ΝΔ το χειρότερο το κράταγε για το τέλος: ξανάφερε τη Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο
Δημήτρης Χριστόπουλος
 
     
  ι νεοναζί επανέρχονται, και μάλιστα στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής, χωρίς καλά-καλά να κάνουν τίποτα οι ίδιοι. Το κάνει με τον πιο αποδοτικό τρόπο γι’ αυτoύς η Νέα Δημοκρατία, με τρόπο πολιτειακά άφρονα
     
 
  23 Μαΐου 2014 - 12:39 pm  
  Τασία Χριστοδουλοπούλου: H κυβέρνηση της Αριστεράς θα δημιουργήσει ντόμινο
Συνέντευξη στον Αδάμο Ζαχαριάδη
 
     
  Η ευρωπαϊκή Αριστερά τονίζει ότι οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν, ιδίως όσο συνεχίζονται ο πόλεμος, η φτώχεια και η περιβαλλοντική καταστροφή. Επιμένουμε λοιπόν ότι σε υπερεθνικά προβλήματα, δεν υπάρχουν εθνικές λύσεις. Ζητάμε, έτσι, τη ριζική τροποποίηση του Ευρωπαικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου, προς την κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των ροών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αναθεώρηση της δομής του Σένγκεν, που προβλέπει ελεύθερη κυκλοφορία με κλειστά εξωτερικά σύνορα, άρα απαγόρευση κυκλοφορίας για τους μη νόμιμα διαμένοντες.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr