Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Φυλακές «υψίστης ασφαλείας»: η ταφόπλακα για τα δικαιώματα των κρατουμένων
Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων τάσσεται απέναντι σ’ αυτή την πειθαρχική φυλακή και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις να μην περάσει ο νόμος-έκτρωμα.Καλούμε κι εμείς στην πορεία αντίστασης στις φυλακές απομόνωσης την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, ώρα 6 μ.μ. στα Προπύλαια, ενάντια στην κατάργηση των αδειών, των μεροκάματων, της ημι-ελεύθερης διαβίωσης, της επικοινωνίας. Ενάντια στην πειθαρχική-απομονωτική φυλακή. Ενάντια στις φυλακές-τάφους που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
 
 Φυλακή «υψίστης ασφαλείας» εξήγγειλε το υπουργείο Δικαιοσύνης, στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας, της ασφάλειας της χώρας και της ασφάλειας της φυλακής. Και αν στο άκουσμα αυτό, κάποιος φαντάζεται φυλακή τύπου Αλκατράζ ή Γκουαντάναμο κάνει λάθος. Θα είναι μια φυλακή όπως οι υπόλοιπες, η οποία από τη στιγμή που θα αποκαλείται «τύπου Γ» θα σημαίνει ότι όποιος κρατούμενος βρεθεί σ’ αυτήν χάνει δικαιώματα που είχε μέχρι σήμερα. Και συγκεκριμένα δεν δικαιούται άδεια ούτε ημιελεύθερη διαβίωση (θεσμοθετήθηκαν το 1989 με το νόμο 1851), δεν δικαιούται μεροκάματα (θεσμοθετήθηκαν το 1933 με το νόμο 5973), ενώ περιορίζεται το δικαίωμα στην επικοινωνία (αλληλογραφία, τηλέφωνο, επισκεπτήρια, επίσης θεσμοθετήθηκαν το 1989). Πρόκειται για την ταφόπλακα στα δικαιώματα των κρατουμένων. Το τέλος της ιδέας του «σωφρονισμού», ο οποίος είχε ως θεμελιώδη αρχή ότι ο κρατούμενος στερείται μόνο την ελευθερία του. Και σε αυτή μπορεί να οδηγούνται σχεδόν όλοι οι κρατούμενοι, αφού είναι στη διακριτική ευχέρεια του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και του υπουργείου, για το ποιοι θεωρούνται «επικίνδυνοι για την ασφάλεια της φυλακής». Δημιουργείται, λοιπόν, μια φυλακή μέσα στη φυλακή, που θα αποτελεί το φόβητρο για όποιον κρατούμενο διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Ειδικά τώρα που οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες, ο συνωστισμός στις φυλακές έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη, η σίτιση και η θέρμανση είναι υποτυπώδεις, η φυλακή αυτή έρχεται να καταστείλει προκαταβολικά οποιαδήποτε σκέψη για διεκδίκηση αξιοπρεπούς διαβίωσης στη φυλακή.

Οι διαθέσεις του υπουργείου φαίνονται και από το ότι διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα με το πρόσχημα  της  προτροπής σε  στάση, ενόψει της ψήφισης αυτού του νόμου-έκτρωμα. Είναι στη λογική των προληπτικών συλλήψεων, των προληπτικών επιστρατεύσεων που εφαρμόζει απαρέγκλιτα η κυβέρνηση προς πάσα κατεύθυνση. Έτσι και τώρα που οι κρατούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το τι πρόκειται να γίνει και να αγωνιστούν ενάντια στον περιορισμό των δικαιωμάτων τους, διώκονται προληπτικά για να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τη μοίρα που τους επιφυλάσσεται. Όμως, όσα δικαιώματα έχουν οι κρατούμενοι έχουν κερδηθεί με αγώνες. Και είναι πρώτα και κύρια στο χέρι των κρατουμένων, αλλά και όσων στέκονται στο πλευρό τους να μην περάσει αυτός ο νόμος. Διαφορετικά, όποιος βρίσκεται στη φυλακή θα θάβεται ζωντανός για δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα, χωρίς να βλέπει κανέναν ή να έχει την ελπίδα να είναι ξανά ελεύθερος.

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων τάσσεται απέναντι σ’ αυτή την πειθαρχική φυλακή και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις να μην περάσει ο νόμος-έκτρωμα.

Καλούμε κι εμείς στην πορεία αντίστασης στις φυλακές απομόνωσης την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, ώρα 6 μ.μ. στα Προπύλαια, ενάντια στην κατάργηση των αδειών, των μεροκάματων, της ημι-ελεύθερης διαβίωσης, της επικοινωνίας. Ενάντια στην πειθαρχική-απομονωτική φυλακή. Ενάντια στις φυλακές-τάφους που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
RED
Notebook
24 Μαρτίου 2014 - 6:36 pm
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: νικος

Ναί, κάποιοι πρέπει να πάνε εκεί.
Συμφωνώ ότι καί οι κρατούμενοι έχουν δικαιώματα αλλά εξαρτάται από το αδίκημα που έχουν διαπράξει.
Σχόλιο από: νικος

Φυλακές «υψίστης ασφαλείας»

Γκουαντάναμο αλά ελληνικά
Άλλο πολιτικοί καί άλλο ποινικοί κρατούμενοι. Έτσι πιστεύω.
Σχόλιο από: νικος

Φυλακές «υψίστης ασφαλείας»

Γκουαντάναμο αλά ελληνικά
Άλλο πολιτικοί καί άλλο ποινικοί κρατούμενοι. Έτσι πιστεύω.
 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Καμίνης και μεταναστευτικό: η μεταμόρφωση
Ελένη Τάκου
24/05/2014
Της Ελένης Τάκου
 
 
Ο Γιώργος Καμίνης και η τέχνη του δικαίου του ισχυρού
Ντίνα Τζουβάλα
22/05/2014
 
 
«Να τους πάρετε σπίτι σας!»
Στρατής Μπουρνάζος
17/05/2014
«Να τους πάρετε σπίτι σας!». Αγαπημένη και μόνιμη επωδός κάθε αξιοσέβαστου ακροδεξιού, προς την Αριστερά, στις συζητήσεις για το μεταναστευτικό: «Αφού τους αγαπάτε τόσο τους μετανάστες, να τους βάλετε σπίτι σας!»
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr