Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Η δημοκρατία του protagon
Υποθέτω ότι θα πρέπει να ζήσω με την προσβολή. Υποθέτω πως έχουν μάθει κι οι αρθρογράφοι να ζουν με το κανάκεμα. Υποθέτω πως θα έχουν μάθει κι οι αναγνώστες να ζουν με κοσκινισμένα σχόλια.
 
Του Κωστή Παπαϊωάννου

 Στις 17/7/2013, διάβασα ένα άρθρο του κ. Τάκη Μίχα στο protagon.gr με τίτλο «Γιατί όχι «εθνικοσοσιαλιστές»;» . Χαρακτηριστικό απόσπασμα της προβληματικής του άρθρου είναι το εξής: «Και τώρα έρχομαι στο πιο ενδιαφέρον, πρόσφατο παράδειγμα: Αυτό αφορά τον χαρακτηρισμό της Χρυσής Αυγής ως «ναζί»; Το ερώτημα εδώ είναι γιατί χρησιμοποιείται αυτός ο ξένος όρος τη στιγμή που υπάρχει ένας ωραιότατος ελληνικός όρος για να αποδώσει το ίδιο φαινόμενο – δηλαδή, «εθνικοσοσιαλιστές»; Γιατί, λοιπόν, «ναζί» και όχι «εθνικοσοσιαλιστές»; Πρόκειται για μια τυχαία επιλογή; Ασφαλώς όχι! Η γενικευμένη χρήση του όρου «ναζί» και η εξαφάνιση του ελληνικού όρου «εθνικοσοσιαλιστές» εξυπηρετεί καίριες σκοπιμότητες του Kομιτάτου».

Προσπάθησα αμέσως να υποβάλω ένα σχόλιο στο άρθρο αλλά το σχόλιό μου δεν δημοσιεύτηκε ποτέ. Το παραθέτω εδώ για λόγους ιστορικούς και μόνο: “Δεν υπάρχουν έλληνες ναζί αλλά υπάρχουν έλληνες χαζί κύριε. Διαβάστε τις τρεις τελευταίες φράσεις σας: “Δεν υπάρχουν «δυνάμεις καταστολής». Υπάρχουν δυνάμεις ασφαλείας. Δεν υπάρχουν «αντιεξουσιαστές». Υπάρχουν χούλιγκανς, δολοφόνοι και ληστές. Δεν υπάρχουν Έλληνες «ναζί». Υπάρχουν Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές.” Αν μου βρείτε σε τι διαφέρουν από δήλωση της ΧΑ μπορεί και να αποφύγετε να ανήκετε στη συμπαθή κατηγορία των ελλήνων χαζί…”

Το Σάββατο 15/3/2014 διάβασα ένα αντίστοιχης ευθυκρισίας κείμενο, με τίτλο «Θα κάνουμε τους Χρυσαυγίτες ήρωες;» , αυτή τη φορά του κ. Τάσου Μελετόπουλου. Στο κείμενο υποστηριζόταν η καινοφανής θεωρία ότι «Είναι προτιμότερο λοιπόν να έχουμε τους φασίστες εγκλωβισμένους στο «κελί» της Βουλής. Να γνωρίζουμε τα μέλη, να τους ελέγχουμε και να παλεύουμε μαζί τους με επιχειρήματα αποδυναμώνοντας την ισχύ τους, παρά εκατοντάδες ανώνυμους φασίστες, δίχως κεντρική διοίκηση, με «όπλα» στις γωνιές των δρόμων».

Σκέφτηκα πως επεκτείνοντας τη θεωρία αυτή, δεν υπάρχει λόγος κανένας επίορκος υπάλληλος να απομακρύνεται από τη θέση του στο δημόσιο και κανένας νονός της νύχτας να εκδιώκεται από το στέκι του για να δικαστεί. Μπορούμε καλύτερα να ελέγχουμε τους διαφθαρμένους εφοριακούς πίσω από το γραφείο της εφορίας και τους μπράβους στις πόρτες των νυχτομάγαζων.

Φουρκισμένος λοιπόν από τις σκέψεις του κ. Μελετόπουλου, (και αφελής, παρά το περσινό μου πάθημα) έγραψα στο protagon.gr ένα ακόμα σχόλιο:”Με ένα υστερόγραφο θεωρεί ότι καθάρισε ο αρθρογράφος για όλες τις προηγούμενες ανοησίες. Τι σημαίνει “οι ένοχοι και βέβαια να λογοδοτήσουν;” Για να αποδειχθούν ένοχοι πρέπει πρώτα να λογοδοτήσουν. Για να λογοδοτήσουν αρκεί να είναι ύποπτοι, όχι ένοχοι. Αυτό το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δουλειά της Βουλής είναι να άρει την ασυλία για να αφήσει να κριθούν. Αυτό δεν μπορεί να το κάνει με βάση όλους τους απίθανους ακροβατισμούς τέτοιων άρθρων αλλά με μόνο το αίτημα της Δικαιοσύνης. Απλό κ. Μελετόπουλε. Έχουν κι άλλοτε εκφραστεί απόψεις για μια κατά παραγγελία και αλά καρτ λειτουργία της Δικαιοσύνης, σπάνια όμως με τέτοια χαριτωμένη αφέλεια ωμής αμεριμνησίας σαν την δική σας. Για να μη σχολιάσουμε πόσο «περιορισμένοι» στο κλουβί της Βουλής ήταν οι Χρυσαυγίτες…”

Μάταια περίμενα την ανάρτησή του. Για δεύτερη φορά ο διαχειριστής έκρινε ότι ένα επικριτικό σχόλιο, επώνυμο (και τις δυο φορές υπέγραφα με το ονοματεπώνυμό μου) δεν χωρούσε στην ιστοσελίδα με τις «ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά». Μάλλον το «διαφορετικά» δεν είναι απεριόριστο, η κριτική πρέπει να έχει όρια. Αναρωτήθηκα μήπως φταίει η ένταση της κριτικής αυτής, μήπως οι λέξεις ενόχλησαν ή απλώς οι ενστάσεις έπεσαν βαριές στο στομάχι του διαχειριστή. Θα σεβόμουν, έστω διαφωνώντας, μια τέτοια εξήγηση, μια έκφραση, υπερβολικής έστω, προσήλωσης σε κανόνες γαλατικής διαδικτυακής ευπρέπειας. Θα δεχόμουν την επιβολή ενός τέτοιου κανόνα αρκεί να εφαρμοζόταν σε όλους και αιτιολογημένα. Δεδομένου όμως πως το μόνο μήνυμα που μου εξέπεμψαν οι κύριοι του protagon ήταν να περιμένω μέχρι να αναρτήσουν το σχόλιο και δεδομένου πως η μη ανάρτησή του δεν συνοδεύτηκε από κάποια εξήγηση, ούτε πέρσι ούτε φέτος, εικάζω πως δεν πρόκειται περί ευπρέπειας αλλά περί απρεπέστατου κανακέματος των συνεργατών/αρθρογράφων της ιστοσελίδας δια της «φιμωτικής» προσβολής όσων, ή κάποιων από όσους, διαφωνούν μαζί τους.

Υποθέτω ότι θα πρέπει να ζήσω με την προσβολή. Υποθέτω πως έχουν μάθει κι οι αρθρογράφοι να ζουν με το κανάκεμα. Υποθέτω πως θα έχουν μάθει κι οι αναγνώστες να ζουν με κοσκινισμένα σχόλια.

Θα μου πείτε, τι ψάχνεις τώρα… Και θα έχετε δίκιο.

Πηγή: tvxs


Κωστής Παπαϊωάννου
RED
Notebook
19 Μαρτίου 2014 - 8:42 πμ | Κωστής Παπαϊωάννου
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: "Η Αποχέτευση"

Εντάξει σε όλους εμάς είναι πια φανερό το πόσο αντιδραστικό και νεοσυντηριτικό στην καλύτερη περίπτωση νεοφιλελεύθερο είναι το όλο ποτάμι και οι δεξαμενές σκέψης που το στηρίζουν.Το ζήτημα είναι τι κάνουμε όταν ο αντίπαλος διαμορφώνει τον χώρο που διεξάγεται ο αγώνας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο λάθος εμείς,οι κανόνες του παιχνιδιού είναι που έγιναν πιο βρώμικοι. Μπορεί να έχουμε τις καλύτερες θέσεις και προθέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις ανθρωπιστικής καταστροφής και του ελλείμματος δημοκρατίας όμως,δεν πρέπει να τα υπερεκτιμάμε κιολας. Δεν πρέπει δηλαδή να μας εφησυχάζει το γεγονός οτι ο κόσμος υποφέρει άρα θα μας ψηφίσει.Ο επικοινωνιακός πόλεμος είναι τέτοιας έντασης και έκτασης οπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.Δεδομένης φυσικά και της έλλειψης πολιτικού κριτήριου σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού,το οποίο μας έδινε μέχρι και πριν ένα μήνα μεγάλα ποσοστά όχι κατανάγκην επειδή μπορούμε πράγματι να το ανακουφίσουμε, αλλα απλώς και μόνο επειδή στο μυαλό τους εκπροσωπούμε ένα αόριστο και απολίτικο νέο,άφθαρτο κλπ.Αυτό δεν είναι μια ιδανική κατάσταση,είναι το δικό τους πλαίσιο,στο οποίο πέταξαν το ποτάμι,η μας πέταξαν με το ζόρι σε αυτό με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό για να πάμε κατευθείαν στον πάτο.Δεν έχει σημασία,σημασία έχει οτι επικοινωνιακά έχουν πάρει τη ρεβάνς με μια μετάθεση των ζητημάτων.Τα ο Σύριζα δεν έχει ρεύμα.. εκτός απο τη δημιουργία και την πρόκληση τετελεσμένων με μαγικό τρόπο,έχουν και μια δεύτερη ερμηνεία την οποία οφείλουμε να διαβάσουμε σωστά,εφόσον ο αντίπαλος έχει ξεδιπλώσει όλα τα χαρτιά του:α)το Ποτάμι ωστε να αποκόψει ένα απολιτικ ρεύμα νεολαιίστικο που έκλινε προς το Σύριζα,β)εξαγορά συνειδήσεων με 500ευρα.Εκμεταλλεύεται το αδύναμο σημείο μας το οποίο είναι η επικοινωνία απλώς και μόνο επειδή εμείς δεν έχουμε free-press,μεγκα,σκάι,έθνος,καθημέρινη,βήμα,νέα κλπ.Η δεύτερη ερμηνεία των μηνυμάτων που μας στέλνει ο αντίπαλος,είναι η εξής:Φτιάξε ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές με αρκετά μη-κομματικά πρόσωπα,προερχόμενα τόσο απο τη δημόσια σφαίρα,όσο και απο τον χώρο της εργασίας. Πες την τελευταία λέξη, κάνε την κίνηση ΜΑΤ,που θα κάνει τον Θεοδωράκη να φαίνεται παλιός και ξεφτισμένος πριν τις εκλογές!απο την άλλη ανέδειξε έναν απο τους πληγέντες του μνημονίου,άνθρωπο της εργασίας σε πρόσωπο που διαμορφώνει τις εξελίξεις,αποδεικνύοντας οτι ο Σύριζα έχει άλλα οράματα για την κοινωνία και τη δημοκρατία που υπερβαίνουν κατα πολύ την κοροιδία των 500ων ευρώ. Το ξέρω οτι αυτές οι προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν κατ ανάγκην ένα αριστερό αξιακό,και είναι περισσότερο εργαλειακές στο βαθμό που το μέσο είναι (δύστυχώς)το μήνυμα..Αυτή η θλιβερή κατάσταση όμως της α-πολιτικοποίησης της πολιτικής,που σηματοδοτεί παράλληλα και ένα τρομερό πισωγύρισμα στη φονταμενταλιστική φιλανθρωπία και την ανορθολογική προσωπολατρεία που παραπέμπει σε ελέω θεού-θεοδωράκη.Μόνο με την ενίσχυση του Σύριζα,και την καλλιέργεια μιας νέας πολιτικής κουλτούρας μπορεί σταδιακά να ανατραπεί και να ξηλωθεί..Φιλικά πάντα και Μόνο Αγάπη!
Σχόλιο από: "Η Αποχέτευση"

Εντάξει σε όλους εμάς είναι πια φανερό το πόσο αντιδραστικό και νεοσυντηριτικό στην καλύτερη περίπτωση νεοφιλελεύθερο είναι το όλο ποτάμι και οι δεξαμενές σκέψης που το στηρίζουν.Το ζήτημα είναι τι κάνουμε όταν ο αντίπαλος διαμορφώνει τον χώρο που διεξάγεται ο αγώνας. Δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιο λάθος εμείς,οι κανόνες του παιχνιδιού είναι που έγιναν πιο βρώμικοι. Μπορεί να έχουμε τις καλύτερες θέσεις και προθέσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τις ανθρωπιστικής καταστροφής και του ελλείμματος δημοκρατίας όμως,δεν πρέπει να τα υπερεκτιμάμε κιολας. Δεν πρέπει δηλαδή να μας εφησυχάζει το γεγονός οτι ο κόσμος υποφέρει άρα θα μας ψηφίσει.Ο επικοινωνιακός πόλεμος είναι τέτοιας έντασης και έκτασης οπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.Δεδομένης φυσικά και της έλλειψης πολιτικού κριτήριου σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού,το οποίο μας έδινε μέχρι και πριν ένα μήνα μεγάλα ποσοστά όχι κατανάγκην επειδή μπορούμε πράγματι να το ανακουφίσουμε, αλλα απλώς και μόνο επειδή στο μυαλό τους εκπροσωπούμε ένα αόριστο και απολίτικο νέο,άφθαρτο κλπ.Αυτό δεν είναι μια ιδανική κατάσταση,είναι το δικό τους πλαίσιο,στο οποίο πέταξαν το ποτάμι,η μας πέταξαν με το ζόρι σε αυτό με μια πέτρα δεμένη στο λαιμό για να πάμε κατευθείαν στον πάτο.Δεν έχει σημασία,σημασία έχει οτι επικοινωνιακά έχουν πάρει τη ρεβάνς με μια μετάθεση των ζητημάτων.Τα ο Σύριζα δεν έχει ρεύμα.. εκτός απο τη δημιουργία και την πρόκληση τετελεσμένων με μαγικό τρόπο,έχουν και μια δεύτερη ερμηνεία την οποία οφείλουμε να διαβάσουμε σωστά,εφόσον ο αντίπαλος έχει ξεδιπλώσει όλα τα χαρτιά του:α)το Ποτάμι ωστε να αποκόψει ένα απολιτικ ρεύμα νεολαιίστικο που έκλινε προς το Σύριζα,β)εξαγορά συνειδήσεων με 500ευρα.Εκμεταλλεύεται το αδύναμο σημείο μας το οποίο είναι η επικοινωνία απλώς και μόνο επειδή εμείς δεν έχουμε free-press,μεγκα,σκάι,έθνος,καθημέρινη,βήμα,νέα κλπ.Η δεύτερη ερμηνεία των μηνυμάτων που μας στέλνει ο αντίπαλος,είναι η εξής:Φτιάξε ένα ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές με αρκετά μη-κομματικά πρόσωπα,προερχόμενα τόσο απο τη δημόσια σφαίρα,όσο και απο τον χώρο της εργασίας. Πες την τελευταία λέξη, κάνε την κίνηση ΜΑΤ,που θα κάνει τον Θεοδωράκη να φαίνεται παλιός και ξεφτισμένος πριν τις εκλογές!απο την άλλη ανέδειξε έναν απο τους πληγέντες του μνημονίου,άνθρωπο της εργασίας σε πρόσωπο που διαμορφώνει τις εξελίξεις,αποδεικνύοντας οτι ο Σύριζα έχει άλλα οράματα για την κοινωνία και τη δημοκρατία που υπερβαίνουν κατα πολύ την κοροιδία των 500ων ευρώ. Το ξέρω οτι αυτές οι προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν κατ ανάγκην ένα αριστερό αξιακό,και είναι περισσότερο εργαλειακές στο βαθμό που το μέσο είναι (δύστυχώς)το μήνυμα..Αυτή η θλιβερή κατάσταση όμως της α-πολιτικοποίησης της πολιτικής,που σηματοδοτεί παράλληλα και ένα τρομερό πισωγύρισμα στη φονταμενταλιστική φιλανθρωπία και την ανορθολογική προσωπολατρεία που παραπέμπει σε ελέω θεού-θεοδωράκη.Μόνο με την ενίσχυση του Σύριζα,και την καλλιέργεια μιας νέας πολιτικής κουλτούρας μπορεί σταδιακά να ανατραπεί και να ξηλωθεί..Φιλικά πάντα και Μόνο Αγάπη!
 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Αυτός και το σακίδιο
Σίσσυ Βελισσαρίου
24/05/2014
Τι είναι αλήθεια το Ποτάμι και τι η μαγευτική TVpersona που μετά βδελυγμίας απαρνείται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα παιδιά του «κομματικού σωλήνα»; Τι συμβολίζει αλήθεια το σακίδιο που η TVpersona αγόγγυστα κουβαλά;
 
 
Ανακοίνωση της Ομάδας Φεμινισμού και ΛΟΑΔΚΙ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Θολά τα νερά του Ποταμιού…
20/05/2014
Αρχικά με έκπληξη και κατόπιν με αγανάκτηση παρακολουθήσαμε τα δύο καινούρια σποτ του Ποταμιού, του κόμματος του γνωστού δημοσιογράφου του MEGA Σταύρου Θεοδωράκη. Μια νεαρή κοπέλα στο πρώτο και μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας στο δεύτερο μιλούν για την επιλογή τους να ψηφίσουν το Ποτάμι μέσα από μια σειρά υπονοουμένων και με δήθεν πονηρό ή συνεσταλμένο ύφος (αντίστοιχα) που παραλληλίζουν την ψήφο με την σεξουαλική πράξη (την πρώτη φορά για την κοπέλα, την πρώτη φορά μετά από καιρό για την γυναίκα το δεύτερου σποτ).
 
 
Εμπρηστική Ακροδεξιά
Νίκος Σκοπλάκης
12/05/2014
Ο οργανωμένος εμπρησμός του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό καταδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι η σχηματική και σε πολλές περιπτώσεις ενορχηστρωμένα μεροληπτική προσέγγιση για την αλλαγή διακυβέρνησης στο Κίεβο αποκρύπτει το ουσιώδες: την ακροδεξιά ηγεμονία, μέσα από την οποία εδραιώθηκε η αποκαλούμενη «φιλοδυτική» μερίδα των ολιγαρχών στην Ουκρανία, καταπνίγοντας τις αντίρροπες τάσεις στην ωμή βία των παραστρατιωτικών.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 12:52 am  
  Αυτός και το σακίδιο
Σίσσυ Βελισσαρίου
 
     
  Τι είναι αλήθεια το Ποτάμι και τι η μαγευτική TVpersona που μετά βδελυγμίας απαρνείται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και τα παιδιά του «κομματικού σωλήνα»; Τι συμβολίζει αλήθεια το σακίδιο που η TVpersona αγόγγυστα κουβαλά;
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 12:18 am  
  Καμίνης και μεταναστευτικό: η μεταμόρφωση
Ελένη Τάκου
 
     
  Επειδή «τα στερνά τιμούν τα πρώτα», περίμενα λίγη νηφαλιότητα σε ζητήματα αρχής, που ήταν άλλωστε κατεξοχήν ζητήματα της δικής του ατζέντας. Και γι’ αυτό έγραφα την επομένη του πρώτου γύρου ότι «προσωπικά στη μάχη της επόμενης Κυριακής δεν βλέπω μία μάχη ανάμεσα στη “μνημονιακή λαίλαπα” και τον “αντιμνημονιακό λαϊκισμό”. Βλέπω μία μάχη ανάμεσα σε δυο δημοκρατικές δυνάμεις, με τα κουτσά, τα στραβά και τα καλά τους. Και μια ευκαιρία να συζητήσουμε ίσως μια φορά νηφάλια τι θέλουμε για την πόλη μας, για τον τόπο μας». Αυτά τη Δευτέρα. Και την επόμενη μέρα ανοίγεις την τηλεόραση και σου πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 1:11 pm  
  «Η ευρωπαϊκή Αριστερά διανύει περίοδο αισιοδοξίας»
Χριστόφορος Κάσδαγλης
 
     
  Έξι συν ένας υποψήφιοι για την Ευρωβουλή κλήθηκαν από το ThePressproject να δώσουν απάντηση σε ένα διαφορετικό ερώτημα που αφορά την ειδικότητα του καθενός, όπως προκύπτει από τα βιογραφικά τους. Οι έξι συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο έβδομος στο «αδελφό» ψηφοδέλτιο «Europa Anderes» στην Αυστρία.
     
 
  23 Μαΐου 2014 - 12:29 pm  
  Ο αντιφασισμός είναι στην ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ
Σωτήρης Μάρταλης
 
     
  Tο κόμμα των Μπαλτάκων, των Κρανιδιώτηδων και των Πλεύρηδων έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με τους νεοναζί. Η ακροδεξιά κυβέρνηση των Φαρμακονησιών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι δήμαρχοι που απαγόρευαν αντιφασιστικές διαδηλώσεις και συναινούσαν σε φασιστικά λουκέτα σε παιδικές χαρές, οι δημοσιογράφοι που ήλπιζαν στη «σοβαρή» πλευρά της Χρυσής Αυγής, εγκαλούν τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ για φιλο-φασιστική ψηφοθηρία!
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr