Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μια δεύτερη τραγωδία κτυπά την καρδιά της Ευρώπης
"Ένα νέο τείχος υψώνεται στην Ευρώπη", προειδοποιεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την "παγκόσμια ειρήνη", από τον "ενδεχόμενο διαμελισμό της Ουκρανίας, μιας χώρας στη καρδιά της Ευρώπης.
 

Η Ουκρανία διαλύεται ως κρατική οντότητα", τονίζει και προσθέτει: "Ο λαός της βιώνει εδώ και χρόνια μια διαρκή φτωχοποίηση και εξαθλίωση, αποτέλεσμα των πολιτικών του διεφθαρμένου και αυταρχικού καθεστώτος Γιανουκόβιτς, ενώ η στάση της Ε.Ε. και της Ουάσιγκτον ενθαρρύνει κάθε ενέργεια που προσβλέπει στην αποσταθεροποίηση της χώρας, στηρίζοντας ταυτόχρονα, έμμεσα ή άμεσα, τις πιο ακραίες νεοναζιστικές και εξτρεμιστικές ομάδες, που σήμερα διαπραγματεύονται ισχυρές θέσεις στην λεγόμενη «κυβέρνηση εθνικής ενότητας». Η ενθάρρυνση νεοφασιστικών δυνάμεων και η ανοχή στη βίαιη κατάλυση στοιχειωδών πολιτικών και μειονοτικών δικαιωμάτων στην Ουκρανία από την πλευρά των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ, συνιστά ανησυχητική ακραία κλιμάκωση της μέχρι τώρα στάσης των κυρίαρχων δυνάμεων της ΕΕ απέναντι σε αντιδημοκρατικές αποφάσεις χωρών-μελών της (Βαλτικές χώρες, Ουγγαρία κλπ), που απαγορεύουν την ελεύθερη δράση κομμουνιστικών κομμάτων, αλλά και προωθούν την κατάργηση μειονοτικών δικαιωμάτων".

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, "η Ουκρανία προσφέρεται ακόμη περισσότερο για λεηλασία από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και αδηφάγα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα, ενώ οι γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αντιθέσεις δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την ειρήνη στη καρδιά της Ευρώπης".

Η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ "καταδικάζει τις βάρβαρες και δολοφονικές νεοναζιστικές επιθέσεις σε βάρος κομμουνιστών, εβραίων και δημοκρατών πολιτών στη χώρα, την καταστροφή μειονοτικών σχολείων, αντιφασιστικών και ιστορικών μνημείων, την ρητή και κατηγορηματική απαγόρευση μειονοτικών γλωσσών και δικαιωμάτων στη χώρα, με τα πρόσφατα νομοσχέδια που ψήφισε, αφαιρώντας βασικά συνταγματικά δικαιώματα του ελληνισμού της διασποράς αλλά και ουκρανών ελληνικής καταγωγής.

Καταγγέλλουμε ως αντιδημοκρατική εκτροπή την απαγόρευση του Κ.Κ. Ουκρανίας, τον εμπρησμό των γραφείων του στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, όπως επίσης και το πογκρόμ και τη διαπόμπευση που έχει εξαπολυθεί ενάντιων των μελών και φίλων του. Εκφράζουμε την ουσιαστική αλληλεγγύη μας, μαζί με τις αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης, και θα αναλάβουμε κάθε αναγκαία πρωτοβουλία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ώστε να διασφαλιστεί η εδαφική ακεραιότητα και η ειρήνη στη Ουκρανία, στη βάση των αρχών της καταστατικής χάρτας του ΟΗΕ. Θα δουλέψουμε ενεργά για την απομόνωση του νεοναζισμού και των εγκληματικών στοιχείων στην Ουκρανία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, μια δεύτερη τραγωδία κτυπά την καρδιά της Ευρώπης", υπογραμμίζει και προσθέτει ότι η Ελλάδα, "ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε., αντί να προχωρήσει σε ενέργειες που θα δρομολογούσαν την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και την ασφάλεια όλων των πολιτών της, συμπεριλαμβανόμενων και των 100.000 Ελλήνων της διασποράς, πράττει ό,τι είναι δυνατό ώστε το μοναδικό «φάρμακο» για την Ουκρανία να είναι το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ για μια νέα «συνταγή εξαθλίωσης» για τον λαό της. Αλήθεια, πόσο ισχυρή είναι πια η πολιτική εξάρτηση και η διαπλοκή της κυβέρνησης με τους δανειστές;", διερωτάται.

"Η σημερινή ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην νομιμοποίηση του σημερινού status quo στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Βενιζέλος οφείλει να αφουγκραστεί τις βάσιμες φοβίες και αγωνίες του ελληνισμού στην Ουκρανία, να δράσει ανάλογα και να πάψει να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για μικροπολιτική. Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα:

1. Να μην ανεχθεί μια κυβέρνηση στην Ουκρανία που παίζει με τη φωτιά, την ανομία, την βία και τον νεοναζισμό.

2. Να ανακαλέσει τον έλληνα πρεσβευτή στο Κίεβο για διαβουλεύσεις, και να πάρει όλα τα αναγκαία, διπλωματικά, νομικά και θεσμικά μέτρα για την προστασία την ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία, η οποία έχει πάψει να προστατεύεται από την πρόσφατη κατάργηση του συντάγματος της χώρας.

3. Να πράξει ό,τι είναι δυνατό σε νομικό, διπλωματικό και θεσμικό επίπεδο, ώστε ο κυρίαρχος λαός της Ουκρανίας, χωρίς ξένους προστάτες και επεμβάσεις, σε συνθήκες ειρήνης και δημοκρατίας, να αποφασίσει για το δικό του μέλλον. Η ειρήνη είναι η βασική προϋπόθεση, προκειμένου οι λαοί της Ευρώπης να οικοδομήσουν ένα διαφορετικό μέλλον, χωρίς ζώνες επιρροής και στρατιωτικές αντιπαραθέσεις", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.
RED
Notebook
28 February 2014 - 8:25 πμ
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: Γιαννης Γαρυφαλλακης

Όταν η φασιστική βαρβαρότητα καταδικάζεται σαν αντιδημοκρατική εκτροπή, μετά δεν έεις λόγια να περιγράψεις την κατρακύλα των ευρωληγούρηδων
Σχόλιο από: ALZHEIMER MACHT FREI

Είμαι τόσο οργισμένος με την απάθεια του λαού που ΖΗΛΕΥΩ το χαμό του Κιέβου! Σε τέτοιο κατάντημα έχουμε φτάσει.
ange1096@otenet.gr
Σχόλιο από: ALZHEIMER MACHT FREI

Είμαι τόσο οργισμένος με την απάθεια του λαού που ΖΗΛΕΥΩ το χαμό του Κιέβου! Σε τέτοιο κατάντημα έχουμε φτάσει.
ange1096@otenet.gr
Σχόλιο από: aftercrisis

Η ευρείας κλίμακας γεωπολιτική πρωτοβουλία των ΗΠΑ εκδηλώθηκε με την περιβόητη, καθόλου διπλωματική αλλά ειλικρινέστατη προτροπή της δεύτερης στην ιεραρχία της Αμερικανικής διπλωματίας: «fuck the EU».
Το πε κι έγινε...

Η κρίση της Κριμαίας: Η Γερμανική (και Ευρωπαϊκή) καταστροφή
Jakob Augstein: Krim-Krise: Das deutsche Desaster © Spiegel
http://aftercrisisblog.blogspot.gr/2014/03/blog-post_4.html
Σχόλιο από: Avantgarde2009

Ανοιχτή συζήτηση για την Ουκρανία

Κρίση, Ιμπεριαλιστικό πραξικόπημα, φασιστική εξέγερση, αντικομμουνισμός, Κίνημα, Αριστερά

Πολυτεχνείο, Κτήριο Γκίνη, Δευτέρα 10 Μάρτη 7μμ

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση, περιοδικό Avantgarde
 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Αν ήμουν Πειραιώτης
Στρατής Μπουρνάζος
24/05/2014
Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
 
 
Η ΝΔ το χειρότερο το κράταγε για το τέλος: ξανάφερε τη Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο
Δημήτρης Χριστόπουλος
23/05/2014
Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε ρυθμιστή των εκλογών στην πρωτεύουσα και το Λεκανοπέδιο Αττικής αποτελεί στίγμα που δεν θα ξεθωριάσει εύκολα
 
 
«Η ευρωπαϊκή Αριστερά διανύει περίοδο αισιοδοξίας»
Χριστόφορος Κάσδαγλης
22/05/2014
Έξι συν ένας υποψήφιοι για την Ευρωβουλή κλήθηκαν από το ThePressproject να δώσουν απάντηση σε ένα διαφορετικό ερώτημα που αφορά την ειδικότητα του καθενός, όπως προκύπτει από τα βιογραφικά τους. Οι έξι συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο έβδομος στο «αδελφό» ψηφοδέλτιο «Europa Anderes» στην Αυστρία.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr