Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Ο Ασάνζ καλεί τους χάκερ να ενωθούν κατά της NSA
Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζουλιαν Ασάνζ, απηύθυνε κάλεσμα μιλώντας στο Συνέδριο Χαώδους Επικοινωνίας στο Αμβούργο της Γερμανίας - ένα μεγάλο συνέδριο τεχνικών υπολογιστών. Το κάλεσμα ζητούσε την ένωση δυνάμεων απέναντι στις προσπάθειες των κυβερνήσεων να παρεισφρύσουν στην ιδιωτικότητα και την ελευθερία του διαδικτύου.
 
«Ήρθε η ώρα να κατανοήσουμε ότι - εμείς οι εργάτες της τεχνολογίας - είμαστε μια τάξη η οποία μέσα στην ιστορία έθεσε τα θεμέλια για την οικονομία του 20ου αιώνα. Πλέον με την διασύνδεση και την επικοινωνία έχουμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες», είπε ο Ασάνζ απευθυνόμενους στους ειδικούς, ενώ εξήγησε ότι το παγκόσμιο σύστημα διαμορφώνεται πια από πολλά ατομικά μεμονωμένα συστήματα.

«Η δύναμη που μας δίνει αυτή διασύνδεση έχει τεράστιες διαφορές με την δύναμη που είχαν οι εργάτες της βιομηχανίας του περασμένου αιώνα», πρόσθεσε αναφέροντας ως παράδειγμα την συμβολή που είχαν τα WikiLeaks στις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Ο Χέιντεν, ο πρώην επικεφαλής της CIA και της NSA, την τρέμει αυτή την δύναμη και προσπαθεί να στρατολογήσει αυτούς που την κατέχουν. Επίσης ζητούσε η στρατολόγηση να γίνει την ώρα που το σύστημά τους "θα προστατεύεται από τους υπόλοιπους ρομαντικούς που είναι αφοσιωμένοι στην διαφάνεια". Και αυτοί είμαστε εμείς, σωστά;»

Ο Άσανζ διευκρίνησε ότι δεν προσπαθεί να εμποδίσει κανέναν να καταταχθεί στην CIA. Αντιθέτως, εξήγησε ότι τους προτρέπει να το κάνουν. «Μπείτε στο γήπεδο και φέρτε την μπάλα έξω - με την κατανόηση, την παράνοια, που όλες αυτοί οι οργανισμοί θα δεχθούν την εισβολή της γενιάς μας και της ιδεολογίας της που είναι διάχυτη στο διαδίκτυο», είπε και συμπλήρωσε: «Και κάθε νέος θα εκπαιδευτεί στο διαδίκτυο. Και δεν θα υπάρξει ούτε ένας που δεν θα εκτεθεί σε αυτή την ιδεολογία της διαφάνειας και της κατανόησης ότι πρέπει το διαδίκτυο, που γνωρίσαμε, να παραμείνει ελεύθερο. Να παραμείνει ο ίδιος ελεύθερος - η τελευταία ελεύθερη γενιά».

«Το διαδίκτυο και η όσμωση των κυβερνητικών συστημάτων είναι τέτοια που σε μια δεκαετία κανείς μας δεν θα μπορεί να της ξεφύγει. Όλοι θα είμαστε μέσα στο σύστημά τους είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό που μπορούμε να έχουμε κάνει μέχρι τότε, είναι να διαμορφώσουμε το σύστημα έτσι όπως θα θέλαμε να είναι ώστε να αποτελέσουμε μέρος του», πρόσθεσε και κατέληξε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελεύθερης παιδείας και της αναγνώρισης από την παγκόσμια κοινότητα ότι το σύστημα είναι κομμάτι της και χρησιμοποιεί την δύναμή της. «Όταν το κατανοήσει αυτό θα πρέπει να λάβει ουσιώδεις δράσεις ώστε να φτιάξει την κοινωνία στην οποία θα ήθελε να ζει, και όχι μια διαολεμένη δυστοπία».

Πηγή: tvxsRED
Notebook
2 Ιανουαρίου 2014 - 9:25 πμ
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: Muntzer

Βαλτε κανα link ρε παληκαρια για το συνεδριο ή την ομιλια.
 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Εγκώμιο ενός προδότη
Νικόλας Σεβαστάκης
22/06/2013
Η προδοσία της οποίας πλέκω τώρα το εγκώμιο είναι εντέλει ένας τρόπος να λέει κανείς την αλήθεια όταν το «φυσικό» θα ήταν οι φτηνές δικαιολογίες και οι θλιβερές υπεκφυγές.
 
 
Σνόουντεν: Διακινδύνευσα τη ζωή μου για τη δημοκρατία
11/06/2013
«Είμαι αντίθετος σε οποιοδήποτε σύστημα μαζικής, αυτόματης, πανταχού παρούσας παρακολούθησης, η οποία μου φαίνεται ότι συνιστά έναν μεγαλύτερο κίνδυνο για την ελευθερία από τον κίνδυνο να χαθούν πληροφορίες»
 
 
Anonymous: Έλληνες πολίτες επαναστατήστε
29/10/2012
Κάντε το όσο μπορείτε. Θα πρέπει να αντισταθείτε. Είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr