Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Στοιχεία «απείθαρχων» μελών της Συγκλήτου ζητά η Αστυνομία
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ το πρωί της Τρίτης παρουσιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs, επίσημο έγγραφο από τη ΓΑΔΑ που υποχρεώνει όσα μέλη συμμετείχαν στην έκτακτη συνεδρίαση της συγκλήτου την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, να υπογράψουν σχετικό έγγραφο και να συμπληρώσουν τον αριθμό της αστυνομικής τους ταυτότητας!
 
Την προηγούμενη εβδομάδα η Εισαγγελία Αθηνών είχε ζητήσει τα στοιχεία της απεργιακής επιτροπής των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σχετικό έγγραφο (φωτογραφία) υπέγραφε το «2ο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας της ΓΑΔΑ. Με την αναζήτηση των στοιχείων και των μελών της Συγκλήτου, σημείωναν πανεπιστημιακοί κύκλοι, σημειώνεται η τρίτη απειλή δίωξης, μετά από αυτήν των απεργών διοικητικών υπαλλήλων και του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη.Στον αντίποδα του κυβερνητικού αυταρχισμού, η νέα ανακοίνωση της Συγκλήτου που εκδόθηκε την Τρίτη, εκφράζει την διάθεση του σώματος για την εξεύρεση λύσεων και την επαναλειτουργία του πανεπιστήμιου από τις 16 Δεκεμβρίου. Καλώντας εμμέσως το υπουργείο, όπως διαφαίνεται στην τελευταία παράγραφο , να επιδείξει διαλλακτικότητα διασφαλίζοντας ήπιο κλίμα χωρίς τις συνεχείς απειλές εναντίον των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Συγκλήτου

Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 10ης Δεκεμβρίου 2013, συζήτησε το θέμα της λειτουργίας του Πανεπιστημίου  και αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Η Σύγκλητος για άλλη μία φορά επιθυμεί να διατυπώσει με τον πλέον καθαρό τρόπο ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών  πρέπει να τεθεί αμέσως σε πλήρη λειτουργία.  Για άλλη μία φορά καλεί όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και ορίζει ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου  την Δευτέρα 16η Δεκεμβρίου 2013.

Καλεί στο ενδιάμεσο διάστημα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να συμβάλει στην επίτευξη της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέσω μιας ουσιαστικής συζήτησης με το επίσημο Πανεπιστήμιο, για την άρση συγκεκριμένων τυπικών και πρακτικών προβλημάτων.

Είναι αυτονόητο ότι όλα τα παραπάνω επιβάλλεται να γίνουν  σε ατμόσφαιρα καλής θελήσεως και πίστεως με τη δημιουργία του κατάλληλου ήπιου κλίματος.

Εν τω μεταξύ, παρά την επιμονή από την πλευρά του πανεπιστημίου και ιδιαίτερα των απεργών διοικητικών υπαλλήλων να πάρουν μια απάντηση από τον υπουργό Παιδείας για το πώς θα επαναλειτουργήσουν τα πανεπιστήμια από την στιγμή που η διαθεσιμότητα ισχύει και άρα ολόκληρα τμήματα είναι αποδεκατισμένα εξαιτίας της έλλειψης υπαλλήλων, η απάντηση από τον κο Αρβανιτόπουλο δεν δίνεται. Καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι τονίζουν πως χωρίς γραματείς πχ δεν είναι δυνατό να γίνουν εγγραφές και ορκομωσίες, όπως και ομαλή λειτουργία δεν μπορεί να διασφαλισθεί χωρίς τους φύλακες.

Πηγή: tvxsRED
Notebook
11 Δκεμβρίου 2013 - 9:46 πμ
 
Σχόλια
Μπορείτε να αναφέρετε υβριστικά σχόλια ή εκτός των όρων χρήσης με το αντίστοιχο κουμπί στο πάνω δεξί μέρος κάθε σχολίου. Η άσκοπη χρήση της δυνατότητας μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό σας από το σχολιασμό
Σχόλιο από: avantgarde2009

Ούτε να κλαις, ούτε να γελάς τα όπλα της χα είναι της Ελάς;
http://wp.me/pryYN-1rQ

 
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Ασφάλεια ή ελευθερία; Και τα δύο!
Στρατής Μπουρνάζος
10/05/2014
Την Κυριακή 11 Μαϊου στις 7 μ.μ., η Ανοιχτή Πόλη διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Ασφάλεια ή ελευθερία; Δικαιώματα ή ελευθερία;», στο περίπτερό της στα Προπύλαια
 
 
Γερμανία: Χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Micha Brumlik, Hajo Funke
28/04/2014
«Ω, Κύριε», λέει ένα ποίημα του Ράϊνερ Μαρία Ρίλκε που δημοσιεύτηκε το 1905, «δώσε στον καθένα τον δικό του θάνατο». Έναν θάνατο εντελώς ιδιαίτερου είδους βρήκε πρόσφατα ένας άντρας, ο οποίος ήταν γνωστός με το κωδικό όνομα «Corelli» και στα τέλη Μαρτίου ανακαλύφθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Πάντερμπορν, ξαφνικά αλλά καθόλου αναπάντεχα
 
 
ΑΣΟΕΕ: Kοινότητα υπό διωγμό
Ελεάννα Παππά, Γρηγόρης Τσαρδανίδης
21/04/2014
Αναβλήθηκε για τον Μάιο η δίκη των 13 συλληφθέντων από την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr