Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Νέα δώρα στους μεγαλοεργολάβους - Αυξήσεις μαμούθ στα διόδια
Μόνον οι όροι των τεσσάρων συμβάσεων παραχώρησης του 2007, που προβλέπουν τσουχτερές αυξήσεις στην τιμή των διοδίων και λειτουργία νέων σταθμών στα κομμάτια του εθνικού οδικού δικτύου που κατασκευάσθηκαν ως δημόσια έργα στο παρελθόν, τηρούνται ευλαβικά από την κυβέρνηση με τη συνδρομή της Ε.Ε. στις τροποποιημένες συμβάσεις που κατατέθηκαν στη Βουλή την Παρασκευή.
 

Η μετατροπή των υποχρεώσεων εργολάβων, παραχωρησιούχων και τραπεζών για χρηματοδότηση των έργων σε καραμπινάτη κρατική ενίσχυση δεν νοθεύει τον ανταγωνισμό. Το Δημόσιο με το "καλημέρα" καλύπτει το χρηματοδοτικό κενό με 1,14 δισ. ευρώ αυξάνοντας τη χρηματοδοτική συμβολή, παρ΄ ότι "φεύγουν" από τις συμβάσεις 300 χλμ. και άνω με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ κυρίως και θυσία πολύτιμων μεσαίων και μικρών έργων στην περιφέρεια, τα οποία απεντάσσονται.

Σε αυτό το ποσό προστίθενται οι αποζημιώσεις 404 εκατ. ευρώ έως τον Ιούνιο του 2013 επειδή οι κοινοπραξίες σταμάτησαν τα έργα άλλα 170 εκατ. για άλλες "υποχρεώσεις" πάντα του Δημοσίου και άλλα πολλά του παρελθόντος.

Εφόσον κυρωθούν οι συμβάσεις από τη Βουλή και λάβουν την τελική έγκριση από πολλές και διάφορες διευθύνσεις της Κομισιόν αλλά και του σώματος των επιτρόπων, η νέα χρόνια από 1η Ιανουαρίου φέρνει αυξήσεις - φωτιά στις τιμές των διοδίων στα τέσσερα έργα παραχώρησης. Στη Νέα Οδό, Μεταμόρφωση - Σκάρφεια (πριν από τη Λαμία), οι αυξήσεις στην τιμή των διοδίων φτάνουν και το 66%, καθώς η χρέωση των διοδίων από δυόμισι λεπτά το χιλιόμετρο ανεβαίνει στα τέσσερα λεπτά για όλες τις κατηγορίες των οχημάτων.

Αθήνα - Λαμία

Σήμερα λειτουργούν οκτώ σταθμοί, μετωπικοί και πλευρικοί, ενώ προβλέπεται ο υφιστάμενος σταθμός διοδίων Σχηματαρίου να καταργηθεί και η χρέωση του τμήματος Σχηματάρι - Χαλκίδα να γίνεται στον υπό κατασκευή μετωπικό σταθμό διοδίων στο Βαθύ από την 01.01.2015. Επιπλέον θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί του Αγ. Στεφάνου από τον Ιούλιο του 2014 και της Βαρυμπόμπης από τον Ιούλιο του 2015. Στους συχνούς χρήστες που θα πληρώνουν με πομποδέκτη θα εφαρμοστούν κλιμακωτές εκπτώσεις στους σταθμούς διοδίων Αφιδνών, Καπανδριτίου, Μαλακάσας και Οινοφύτων.

Μαλιακός - Κλειδί


Στον οδικό άξονα Αιγαίου Α.Ε., με εννιά σταθμούς, έξι μετωπικούς και τρεις πλευρικούς, από 1.1.2014, στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας και Μοσχοχωρίου, το αντίτιμο του διοδίου αυξάνεται έως και 33%, ενώ στους υπόλοιπους παραμένει το ίδιο και σε κάποιες περιπτώσεις η μείωση είναι οριακή, καθώς δεν ξεπερνάει τα 10 λεπτά.

Ελευσίνα - Πάτρα

Οι σταθμοί διοδίων Ελευσίνας και Ισθμού, στον οδικό άξονα Ελευσίνας - Κορίνθου, ο οποίος έχει κατασκευαστεί στο παρελθόν με δημόσιο χρήμα, θα εισπράττονται διόδια και στις δύο κατευθύνσεις, με την αύξηση στην τιμή του διοδίου να ξεκινάει από 12,50% και να φτάνει το 36%. Επίσης θα λειτουργήσουν οι πλευρικοί σταθμοί Ν. Περάμου, Πάχης και Αγ. Θεοδώρων και στις δύο κατευθύνσεις. Μέχρι τώρα ο σταθμός της Ν. Περάμου λειτουργεί στην κατεύθυνση προς Κόρινθο, των Αγ. Θεοδώρων και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ της Πάχης δεν λειτουργεί.

Στον υπό κατασκευή άξονα Κορίνθου - Πατρών, μέχρι την ολοκλήρωσή του, θεωρητικά στις αρχές του 2016, η τιμή π.χ. για τα Ι.Χ. θα μειωθεί από 3,10 στα 2,50 ευρώ. Μετά θα ισχύσει η χρέωση διπλής κατεύθυνσης και εκτός των πλευρικών θα προστεθούν μετωπικοί σταθμοί στο Ρίο (σήμερα "εισπράττει" στην κατεύθυνση προς Αθήνα), Νικολέικα και Ζευγολατιό (τώρα λειτουργεί στην κατεύθυνση προς Πάτρα).

Στον οδικό άξονα - φάντασμα Κεντρικής Ελλάδας, για τον οποίο προβλέπεται να κατασκευαστούν μόνον 90 χλμ., από την Ξυνιάδα, στον Δομοκό, έως τα Τρίκαλα, θα συνεχίσει η είσπραξη του διοδίου 1,65 ευρώ για τα Ι.Χ. στον σταθμό διοδίων της Αγίας Τριάδας, στο ύψος των Θερμοπυλών, της εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας.
RED
Notebook
2 Δκεμβρίου 2013 - 7:56 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Προκλητικές αυξήσεις στα διόδια: Το πάρτι συνεχίζεται, τα έργα παραμένουν παγωμένα
7/02/2014
Τιμές φωτιά από χθες στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Διόδια και στις δύο κατευθύνσεις σε Ελευσίνα και Ισθμό. Η εισπρακτική επίθεση των εργολαβικών κοινοπραξιών κορυφώνεται ενώ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η επανεκκίνηση των έργων. Να ανακληθούν οι προκλητικές αυξήσεις ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
 
 
Ένεση για την προπαγάνδα
Αγγέλα Νταρζάνου
13/01/2014
ΔΟΛ και Πήγασος ενισχύονται με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τραπεζικό δανεισμό
 
 
Μαζικές παρακολουθήσεις δημοσιογράφων λόγω Χαλκιδικής
24/10/2013
Απομαγνητοφωνημένα κείμενα ολόκληρων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων ΜΜΕ περιλαμβάνει η δικογραφία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στις Σκουριές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους που καλούν τα μέλη της «εγκληματικής οργάνωσης» για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, αποτελούν και αυτές ενοχοποιητικό υλικό.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr