Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
Ύφεση και το 2014 με έκρηξη του χρέους
Στην Αθήνα ήρθε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία ο οποίος παρουσίασε τη μελέτη του Οργανισμού για την Ελλάδα.
 
Μελανό στίγμα και στο νέο success story που προσπαθεί να αφηγηθεί ο Αντ. Σαμαράς η έκθεση του ΟΟΣΑ για την οικονομία

Ο Γκουρία "αδειάζει" την κυβέρνηση

* Από το 2015 η ανάπτυξη και τα όποια "αποτελέσματα", δηλώνει ο Άνχελ Γκουρία προκαλώντας τον "εκνευρισμό" του Γ. Στουρνάρα

* Μη βιώσιμο το χρέος, που θα φθάσει στο 157% του ΑΕΠ το 2020

* Νεοφιλελεύθερο "μανιφέστο μεταρρυθμίσεων" προς υλοποίηση στα χέρια της κυβέρνησης

Ο Ά. Γκουρία είχε συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια είδε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία αποτελεί ένα ακόμα μελανό στίγμα και στο νέο success story που προσπαθεί να αφηγηθεί ο Αντ. Σαμαράς.

Από το 2015 η ανάπτυξη και τα όποια "αποτελέσματα", δηλώνει ο Άνχελ Γκουρία προκαλώντας τον "εκνευρισμό" του Γ. Στουρνάρα

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση των 325 σελίδων του ΟΟΣΑ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο δημόσιο χρέος. Ο οργανισμός προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα φτάσει το 2020 στο 157% του ΑΕΠ εξαιτίας της ύφεσης και της μεγάλης μείωσης του πληθωρισμού έναντι πρόβλεψης της τρόικας 124% του ΑΕΠ για την ίδια χρονιά. Επιπλέον ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι το 2014 θα είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά ύφεση για την Ελλάδα στο 0,4% και υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2015 και θα ανέλθει στο 0,6%.

Ο ΟΟΣΑ παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ενα νεοφιλελεύθερο "μανιφέστο μεταρρυθμίσεων" με 329 προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομίας και τη μείωση των τιμών...

Μεταξύ των παρεμβάσεων που προτείνονται στην έκθεση είναι η αλλαγή του χρονικού ορίου πώλησης του φρέσκου γάλακτος, η διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και σε άλλα σημεία πώλησης εκτός των φαρμακείων και η δυνατότητα λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Επίσης, παρεμβάσεις προτείνονται στους τομείς του άρτου, της αγοράς του τσιμέντου, των μαρινών, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας.

Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ προβλέπουν μεταξύ άλλων:

• Συνέχιση των περικοπών και των δημοσιονομικών μέτρων όπως έχουν σχεδιαστεί

• Κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο

• Μείωση συντάξεων

• Παρεμβάσεις στους τομείς του άρτου, της αγοράς του τσιμέντου, των μαρινών, των ξενοδοχείων και της κρουαζιέρας

• Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

«Σκοπεύουμε να υιοθετήσουμε το 80% των προτάσεων» έσπευσε να δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας: «Θα το πράξουμε με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος».

Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα υπάρξουν οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου οι προτάσεις του ΟΟΣΑ να υλοποιηθούν.
RED
Notebook
28 Νεμβρίου 2013 - 8:10 πμ
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Πόσα «εργαλεία» έχει η «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ;
Πέτρος Σταύρου
5/04/2014
Ο νέος νόμος είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα των κομμάτων που συμμετέχουν στη κυβερνητική κοινοπραξία εν όψει των εκλογών του επόμενου διαστήματος.
 
 
Το γάλα, ο ΟΟΣΑ, ο Φουκώ και η «αλήθεια της αγοράς»
Ντίνα Τζουβάλα
30/03/2014
Και με τη βοήθεια του Φουκώ πώς να ξεχωρίζετε το “φρέσκο γάλα” από το “γάλα υψηλής παστερίωσης”: ένας πρακτικός οδηγός.
 
 
Η οικονομία είναι πολύ σημαντικό πράγμα για να την αφήσουμε στους οικονομολόγους
Ευκλείδης Τσακαλώτος
30/03/2014
Ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  16 Ιουνίου 2014 - 7:57 am  
  Το Red ...μετακόμισε
 
     
  Έπειτα από τέσσερα χρόνια, το Red Notebook αλλάζει πλατφόρμα και ...μετακομίζει. Στη νέα του μορφή θα το διαβάζετε αποκλειστικά στη διεύθυνση www.rednotebook.gr, ενώ το αρχείο του θα το βλέπετε για μερικούς μήνες ακόμα στην διεύθυνση rnbnet.gr
     
 
  24 Μαΐου 2014 - 3:31 pm  
  Τηλεφωνική "εκστρατεία" κατά Σακελλαρίδη καταγγέλλουν συνεργάτες τους
 
     
  Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες της Αθήνας δέχονται τηλεφωνήματα στο σταθερό τους από μια υποτιθέμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την επωνυμία «Αυτοδιοικητικό Ινστιτούτο», η οποία τους καλεί να στηρίξουν Καμίνη, κόντρα στην «καταστροφική λαίλαπα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:17 am  
  Ρένα Δούρου: Ποιος ο λόγος να ζητήσω συγγνώμη από τον περιφερειάρχη παντός καιρού;
Κατερίνα Μπρέγιαννη
 
     
  Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χτες το πρωί σε συνέντευξή της στο ΣΤΑΡ, ότι δεν μπορεί να απαιτεί συγγνώμη, ο κ. Σγουρός, να επιμένει ότι δεν υπάρχει διαπλοκή, ενώ επί 3,5 χρόνια δεν έκανε ούτε τον αποχετευτικό σχεδιασμό για τον οποίο είχε δεσμευθεί και παράλληλα όταν κάθε φορά που "στριμώχνεται" να δηλώνει διαρκώς αναρμόδιος μεταθέτοντας τις ευθύνες στους διάφορους υπουργούς.
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 8:06 am  
  Καθαρίστριες: Εμπαιγμός από το ΥΠΟΙΚ, δεν τις αφήνει να εργαστούν
 
     
  Παρά τη σαφή δικαστική απόφαση που ορίζει ότι οι 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, η απόφαση δεν εφαρμόζεται από τους προϊσταμένους του υπουργείου, που εμπαίζει τις δικαιωμένες γυναίκες, μετά από τον πολύμηνο αγώνα τους.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr