Αναζήτηση:  
 
 
 
   
 
SKY o Γκέμπελς από ζήλια
Το 2013, οι σκοτεινές και δολοφονικές γωνίες του μνημονιακού εκφασισμού πρέπει επιτέλους να έρθουν στο φως
 
Του Νίκου Σκοπλάκη

Από τις δεξιές εφημερίδες του 1963 μέχρι τον ΣΚΑΪ του 2013, επιστρατεύονται πάντα απόπειρες κραυγαλέας προβοκάτσιας, αδέξιας παραποίησης ή επιδέξιας σύγχυσης, κάθε φορά που καταρρέει η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΟΠΗΣ «θεωρία των δύο άκρων» και αναφαίνεται η αποτρόπαια πρακτική των συγκοινωνούντων δοχείων.

«Κινδυνεύει η δεξιά παράταξις» ήταν ο περίτρομος υπαινιγμός που είχαν απευθύνει κυβερνητικοί παράγοντες αμέσως μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, και τα φιλικά τους ΜΜΕ αντιλήφθηκαν το μήνυμα. Ενώ ο κόσμος βοούσε για την συμπληρωματική δράση ακροδεξιών συμμοριών και μηχανισμών του κράτους, οι δεξιές εφημερίδες αναλάμβαναν δράση στη σπερμολογία της συγκάλυψης. Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-Η εφημερίδα «Βραδυνή» είχε παρουσιάσει «αξιόπιστους» πληροφοριοδότες χωρίς ταυτότητα, οι οποίοι αποδείχτηκαν στημένοι. Ένας από αυτούς είχε «δηλώσει» στην εφημερίδα για τον ακροδεξιό τραμπούκο Πιτσώκο: «Ο Αντώνιος ή Αντώναρος Πιτσώκος, ο οποίος ανεγνωρίσθη υπό του βουλευτού κυρίου Τσαρουχά ως εις εκ των δραστών της εναντίον του επιθέσεως, είναι οπαδός της ΕΔΑ και ψηφοφόρος της».

-Ο «Εθνικός Κήρυξ» της 4ης Ιουνίου έγραψε για τον Γκοτζαμάνη: «Οι κομμουνισταί είναι εκείνοι που οργάνωσαν την επίθεσιν εναντίον του Λαμπράκη [...] Και εφρόντισαν να στρατολογήσουν έναν αντικομμουνιστήν, που, χωρίς κόπον και με δελτίον ταυτότητος, θα απεδείκνυον ότι ήτο οπαδός της δεξιάς».

-Το κρίσιμο δεκαήμερο των αποκαλύψεων, στις δεξιές εφημερίδες υπερτονίζονταν «ουδέτεροι παρατηρηταί», σύμφωνα με τους οποίους «πάντα τα αναγραφέντα εις τον Τύπον εναντίον των οργάνων της τάξεως, εν σχέσει προς τας ανωτέρω περιπτώσεις, είναι εντελώς ανύπαρκτα». Ακριβώς τότε, αρχίζουν να έρχονται με όλο και περισσότερα τεκμήρια στο φως οι διασυνδέσεις κατασταλτικών μηχανισμών και ακροδεξιών τραμπούκων.

Χάρη στην κινητοποίηση, την πολυδιάστατη έρευνα και την επίμονη πολιτική παρέμβαση στην κοινωνία για να βγει η αλήθεια στο φως, το 1963 αποκαλύφθηκε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι πίσω από την ισοπεδωτική προπαγάνδα της εθνικοφροσύνης καλυπτόταν η πρακτική των συγκοινωνούντων δοχείων. Το 2013, οι σκοτεινές και δολοφονικές γωνίες του μνημονιακού εκφασισμού πρέπει επιτέλους να έρθουν στο φως.


Νίκος Σκοπλάκης
RED
Notebook
20 Σεπτεμβρίου 2013 - 8:15 πμ | Νίκος Σκοπλάκης
 
Εισαγωγή σχολίου
Τα σχόλια που αποστέλλονται ενδέχεται να μην περάσουν αρχικά από διαδικασία έγκρισης. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης. Χρησιμοποιήστε την διαδικασία αναφοράς όποτε χρειάζεται.
Όνομα:
Email (δεν δημοσιεύεται):
URL:
Σχόλιο:
ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ:<b></b>, <i></i> - ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ENTER
 
Πόσο κάνει πέντε και δύο;
Βοηθήστε μας να αποφύγουμε τα spam μηνύματα απαντώντας στην απλή ερώτηση που βλέπετε παραπάνω.
Εαν θέλετε να χρησιμοποιήσετε avatar εγγραφείτε δωρεάν στο gravatar.com. Η συμμετοχή σας πρέπει να γίνεται πάντα σύμφωνα με τους όρους χρήσης. Σχετικό link στο κάτω μέρος της σελίδας.
     
Σχετικά
 
Αν ήμουν Πειραιώτης
Στρατής Μπουρνάζος
24/05/2014
Ακριβώς σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις αξίζει πάνω απ’ όλα να σκεφτόμαστε και να παίρνουμε θέση. Γιατί προφανώς δεν υπάρχει δίλημμα όταν το ερώτημα είναι «Κάλλιο πλούσιος και υγιής ή πτωχός και ασθενής;». Ούτε στον Βόλο όπου αντίπαλος του Μπέου είναι ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στον Πειραιά θα είχαμε δίλημμα αν αντίπαλος του Μώραλη-Μαρινάκη ήταν όχι μόνο ο Δρίτσας, αλλά ένας υποψήφιος του ΚΚΕ ή ένας οποιοσδήποτε δεξιός, πολλώ δε μάλλον ένας ευπρεπής δεξιός τύπου Κουμουτσάκου. Τώρα όμως;
 
 
Η ΝΔ το χειρότερο το κράταγε για το τέλος: ξανάφερε τη Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο
Δημήτρης Χριστόπουλος
23/05/2014
Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε ρυθμιστή των εκλογών στην πρωτεύουσα και το Λεκανοπέδιο Αττικής αποτελεί στίγμα που δεν θα ξεθωριάσει εύκολα
 
 
Εμπρηστική Ακροδεξιά
Νίκος Σκοπλάκης
12/05/2014
Ο οργανωμένος εμπρησμός του κτηρίου των συνδικάτων στην Οδησσό καταδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι η σχηματική και σε πολλές περιπτώσεις ενορχηστρωμένα μεροληπτική προσέγγιση για την αλλαγή διακυβέρνησης στο Κίεβο αποκρύπτει το ουσιώδες: την ακροδεξιά ηγεμονία, μέσα από την οποία εδραιώθηκε η αποκαλούμενη «φιλοδυτική» μερίδα των ολιγαρχών στην Ουκρανία, καταπνίγοντας τις αντίρροπες τάσεις στην ωμή βία των παραστρατιωτικών.
 
 
Εργαλεία
       
 
 
 
     
  24 Μαΐου 2014 - 3:22 pm  
  Γιατί ο Καμίνης δεν είναι ο αθηναίος Μπουτάρης
Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου
 
     
  Προς στιγμή, σε κάποια σημεία, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μπουτάρης ομοιάζουν, κυρίως στην προτεραιότητα του ελεύθερου επιχειρείν και στην αντιπάθεια προς το συναθροίζεσθαι. Πρόκειται, ωστόσο, για δύο ασυμπτωτικές τετραετίες, από τις οποίες προκύπτουν δύο πολύ διαφορετικές πόλεις
     
 
  20 Μαΐου 2014 - 1:16 pm  
  Αλέξης Μπένος: Τα κινήματα βασικό στοιχείο της πολιτικής μας
Συνέντευξη στον Αδάμο Ζαχαριάδη
 
     
  Η κριτική στην ψήφο ανάθεσης είναι συνυφασμένη με την ίδια την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί σύνθεση κινημάτων και έφτασε στη σημερινή δύναμή του με βάση την κινηματική του δράση και όχι την πειθώ μαυρογιαλούρικου τύπου «ψηφίστε μας και θα καθαρίσουμε εμείς για όλα σας τα προβλήματα».
     
 
  22 Μαΐου 2014 - 10:14 am  
  Η Κεντροαριστερά και το βιοπολιτικό διοικητικό κράτος
Δημήτρης Μπελαντής
 
     
  Μια σοβαρή διάσταση του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτέλεσε η αρκετά έως πολύ καλή επίδοση της Κεντροαριστεράς (Ελιά, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι κλπ) και ιδιαίτερα της Ελιάς στους μεγάλους δήμους (Καμίνης, Μπουτάρης), αλλά και σε πολλές από τις περιφέρειες (οι εκπρόσωποι της Κεντροαριστεράς μετέχουν στον δεύτερο γύρο σε 7 από τις 12 περιφέρειες έναντι 5 του ΣΥΡΙΖΑ)
     
 
  21 Μαΐου 2014 - 3:42 pm  
  Υγεία και πνευματικά δικαιώματα
Παναγιώτης Κουρουμπλής
 
     
  Η αδυναμία πρόσβασης μεγάλης μερίδας του πληθυσμού σε αναγκαία φάρμακα είναι από τις πιο σημαντικές πτυχές της υγειονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Για το φαινόμενο των ανασφάλιστων καρκινοπαθών που αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κόστος της ιδίοις πόροις, η κυβέρνηση φέρει βαρύτατη ευθύνη, διότι υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα της πρόσβασης σε φθηνά φάρμακα ακόμα και εντός του μνημονιακού πλαισίου.
     
 
 
   
Footer
 
         
 
Λέξεις-κλειδιά
 
εκλογές × ΣΥΡΙΖΑ × Arno Minkkinen Biennale CGIL Corpus Christi Dow Jones Newswires dubstep John Parish performance Pussy Riot RootlessRoot Αδέσμευτη Γνώμη Αθήνα αντιρατσιστικό συλλαλητήριο Αριστερά άστεγοι αυτονομία ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστή Έβρος ΕΚΤ Ευρώπη θάλασσα Ιντιφάντα κάλαντα Καλλικράτης Κάσσελ ΚΕΝΤΡΟ Κινηματογράφος Κόκκινο Κρίση Κύπρος Μαρία Κανελλοπούλου ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ μήκους Νιαουνάκης Παπαδάτος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ τι σου ζητάνε; Τρόικα χρέος Ψαριανός Ψημίτης 1 ευρώ 11 Μάη 12 Φεβρουαρίου 13% 14 Νοεμβρίου 15χρονη 17 17 Νοέμβρη 17Ν 19/7/2012 19ος αιώνας 2 νεκροί στο Μανχατταν 20 Οκτωβρίου 20ος 22 πράγματα 24ωρη 25ευρο 25η 25η Μαρτίου 26 272 μέρες απεργίας 28η 28η Οκτωβρίου 2ρουφ 300 3000 ευρώ 34 νεκροί στην Αφρική 3E 40 χρόνια 48ωρη 4η Αυγούστου 4η Διεθνής 6 αντιρατσιστική γιορτή 6 Δεκεμβρίου 6 μέρες 6 τρις 6ο 6ο διαμέρισμα 8 Μάρτη 80s 8η Μάρτη 99%
  Αρχείο:
Πλήρες αρχείο θεμάτων

Επικοινωνία:
info@rednotebook.gr
 
         
 
  Powered by Byte² | Bitsnbytes.gr